reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A ja dzis siedze sama w domku caly dzien. Maż na uczelni wiec wroci pewnie po 20 :( Ostatnio jestem tak panieta ze wstaje po 12 z łóżka dopiero. Dzis prócz odkurzania nie zrobiłam jeszcze nic. Mam takiego lenia, ze dawno tak nie mialam. Hmm.. uroki ciąży.

reklama
Witam Dziewczynki:) Dziś trochę później bo miałam pracowity dzionek. A mianowicie byliśmy w galerii zobaczyć wózki i na zakupkach. Kupiliśmy mojemu mężusiowi super kurtkę w Reserved i spodnie bo mu sie ostatnio schudło i jakoś wszystkie za duże. I oglądaliśmy wózki....właśnie czytam o Mutsy Transporter....ten jest atrakcyjny cenowo i fajny ale muszę się o nim jak najwięcej dowiedzieć. Jak coś info w innym wątku:) Za chwilę Was doczytam i zobacze co u Was:)

klaudoos ja zacznę mówić Dżadze o Twojej suni, że taka grzeczna to może trochę spokornieje, bo wczoraj to nam dała popis....wredota.
Kochana jeżeli chodzi o to puchnięcie to jeżeli Ci nie przejdzie idź do lekarza na SR położna mówiła, że to niedobrze gdy rano budzisz się spuchnięta :/

blondi Ty już kupujesz choinkę? Oby wytrzymała do świąt ;)

Ostatnia edycja:
Ariska a jakim cudem ty na styczen jak jestes w 33 tc? ja jestem w 32 a termin mam na 2 stycznia...nie jestes na grudzien?

a tak w ogole to witam was :)

Termin mam na 30 grudnia i czy to jakoś deklasuje mnie by należeć do styczniówek? jakoś wolę być pierwsza na styczeń niż ostatnia na grudzień...

marta70 - napewno można w innym urzedzie bo ja byłam w takim gdzie nie jestem zameldowana. Najlepiej poszukaj informacji na internecie o tym wydrukuj sobie i idź z tym do tych ciemnot i powiedz żeby się dokształciły! Masakra jakaś nie dość że w ciąży jesteś, latać musisz to jeszcze cie odsyłają :/

Aniwar - z tego co wiem na wyjście powinna być czapeczka bawełniana i na to gruba czapeczka. Z tego co wiem to dziecka nie można w gondoli przewozić w aucie. W większości szpitali wymagają by ojciec przyszedł z fotelikiem bo go nie wpuszczą.

Claudia - fotelik ci się przyda żeby choćby jechać z dzieckiem do lekarza czy coś. Tak pozatym spisałam sobie twój numer telefonu żeby informować jakby się coś działo ze mną :D bo Ty często wchodzisz więc mam nadzieję że w razie czego będziesz moim kontaktem heh:)

madzia - z tego co wiem jest przepis że w takich gondolkach można przewozić tylko wcześniaki i dzieci z zmniejszonym napięciem mięśniowym i do tego potrzebujesz specjalne zaświadczenia a tak to tylko i wyłącznie foteliki.

Jestem chora i chciałam nadrobić BB bo nie było mnie kilka dni i kurcze nie mam siły idę się położyć a mój robi na kolacyjkę jeżyki :) pozdrawiam was :*

Ostatnia edycja:
My dopiero wróciliśmy
było nawet fajnie, jeszcze znajomi są u nas więc jest spoko

Szkoda tylko, że weekend się już kończy

widze, że wprowadziłam małe zamieszanie odnośnie porodu:-D juz nie będę :-)

moja listopadówka wreszcie urodziła !!! :-) boszeeee....parła ponad 3 godziny a dziecko ani drgnęło - do tego mdlała po każdym skurczu i nie wiedzieli co jej jest. Okazało się, że mały źle się ułożył w kanale rodnym i ostatecznie zrobili jej cc. Damianek waży 3400 kg i ma 56 cm długości. Widziałam zdjęcie - taki grubasek z niego... ale biedny też się namęczył (od 5 rano do 14:/) przy mamusinych skurczach też musiał się nastresować.

gratulacje dla kolezanki:-) mam taki ukryty sentyment do tego miesica, bo zanim zaczelimysmy sie starac o dzidziusia to juz zaczynalam podczytywac listopadowki...one wtedy dopiero cieszyly sie 2 kreseczkami teraz tez tam sobie zagladam i bardzo duzo juz ich rozpakowanych:-)

Witam wieczornie:) Oczywiście chwila nieuwagi i 4 strony zapisane:) Ja byłam dziś z moim mężem zobaczyć za bbiurkami. Mieliśmy jeszcze popatrzeć na wózki ale już nie dałam rady. Dziewczyny ja już nie mogę chodzić, męczę się i wszystko mnie boli....Wózki pojedziemy zobaczyć jutro....
ribi mi tez coraz ciezej chodzic. wczoraj szykowalam sie na impreze robilam salatke potem prysznic noi suszenie wlosow. Tak mnie zmeczyly te czynnosci ze bylam gotowa polzyc sie spac:-) dobrze ze niedlugo wrocimy do normy. Strasznie denerwujace jest to ze chialbysmy zrobic wiecej niz mozemy....no ale cenna nagroda nas za to czeka:-)

Dziś w drodze do Częstochowy zatrzymalismy się w Kozich Głowach i oglądalismy choinki :-) wybralismy nawet jedną bardzo ladna :-) 180cm za 90zł i taka gęsta nowy fason, może w poniedziałek kupimy rano się pojedzie:-)) nie chce odkładac na przyszły miesiąc bo mąż będzie miał teraz soboty wolne i przyszła wypłata bedzie słabsza od tej... także pewnie Święta biedniejsze będą... no cóż wazne żeby choinka była:-) to Nasze pierwsze Święta na mieszkanku:-) bo od stycznia dopiero mieszkamy :-)

Dobrej nocy Kochane:-)

Blondi super,ze juz kupujecie choinke,ale nie za wczesnie? w sensie czy wam nie uschnie to swiat?

My dzisiaj jakiś spacerek zaliczymy - taka piękna pogoda :-)

Oj i my bylismy dzis na spacerku u nas bylo 19 stopni, na dworzu jakby wiosna miala przyjsc a nie zima:-)

Witam! dziś czuję się duuużo lepiej:) spalismy do wpół 10:p a pies też nawet nie drgnął. noc przespana, skurczy brak:) m rano poleciał po bułeczki i pączki, zrobił sniadanko, nakarmił psiaka, nawet sprzatnał kuchnie i puścił zmywarke:p obiad mam z wczoraj także dzis wstaje tylko na siusiu:p teśc okej, ale ma wstrząs mózgu, i głowa go boli, ale nie jest to groźne, trzeba obserwować:p zgaga mnie łapie, więc uciekam grzać mleczko:p miłej niedzieli!!:*

Dobrze, ze lepiej sie czujesz a mezus prawidlowo niech dba o was:-)

U nas po imprezce nastroje nawet, nawet.troche mnie M.wkurzyl bo oczywiscie chlopaki jak zaczeli imprezowac to konca nie bylo widac, dzis troche meczy go kac ale ma za swoje. Generalnie imprezka byla bardzo udana i ciesze sie ze poszlismy mimo ze przygotowanie do niej mnie wykonczyly:-)

dzis spacerek zaliczony ale szlam jak zlowik,co chwila musialam sie zatrzymywac bo brzuszek sie mi napinal i z kazdym krokiem takie dziwne boloace uczucie...to pewnie te skurcze. za chwile brzuszek miekki a za chwile jak kamien. Pogoda byla u nas taka piekna ze nie moglam sie oprzec wyjsciu z domku.Za to dotlenilismy sie troszke:-)

ariska jezyki? a co to? bo ja pod ta nazwa znam tylko ciasta jezyki, ktore uwielbiam:-)

ale miałam leniwy dzien :-) spacerek zaliczony, obiadek u teściów też, a później poszłam lulu i wstałam dopiero przed chwila:-D
ciekawe co będę robiła w nocy:-D

reklama
gratulacje dla kolezanki:-) mam taki ukryty sentyment do tego miesica, bo zanim zaczelimysmy sie starac o dzidziusia to juz zaczynalam podczytywac listopadowki...one wtedy dopiero cieszyly sie 2 kreseczkami teraz tez tam sobie zagladam i bardzo duzo juz ich rozpakowanych:-)

ribi mi tez coraz ciezej chodzic. wczoraj szykowalam sie na impreze robilam salatke potem prysznic noi suszenie wlosow. Tak mnie zmeczyly te czynnosci ze bylam gotowa polzyc sie spac:-) dobrze ze niedlugo wrocimy do normy. Strasznie denerwujace jest to ze chialbysmy zrobic wiecej niz mozemy....no ale cenna nagroda nas za to czeka:-)

Blondi super,ze juz kupujecie choinke,ale nie za wczesnie? w sensie czy wam nie uschnie to swiat?

Oj i my bylismy dzis na spacerku u nas bylo 19 stopni, na dworzu jakby wiosna miala przyjsc a nie zima:-)

Dobrze, ze lepiej sie czujesz a mezus prawidlowo niech dba o was:-)

U nas po imprezce nastroje nawet, nawet.troche mnie M.wkurzyl bo oczywiscie chlopaki jak zaczeli imprezowac to konca nie bylo widac, dzis troche meczy go kac ale ma za swoje. Generalnie imprezka byla bardzo udana i ciesze sie ze poszlismy mimo ze przygotowanie do niej mnie wykonczyly:-)

dzis spacerek zaliczony ale szlam jak zlowik,co chwila musialam sie zatrzymywac bo brzuszek sie mi napinal i z kazdym krokiem takie dziwne boloace uczucie...to pewnie te skurcze. za chwile brzuszek miekki a za chwile jak kamien. Pogoda byla u nas taka piekna ze nie moglam sie oprzec wyjsciu z domku.Za to dotlenilismy sie troszke:-)

ariska jezyki? a co to? bo ja pod ta nazwa znam tylko ciasta jezyki, ktore uwielbiam:-)

pomysł na z winiary :)

Do góry