reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos - ja tez w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg.
po porodzie straciłam od razu jakieś 12, potem kolejne 8 już szło ciężko przez około 10 miesięcy... potem jeszcze kolejne 8 jak mały skończył roczek to jakoś tak waga mi zaczęła szybciej spadać, chyba zaczęłam więcej za nim biegać ;-)
w nową ciąże weszłam nie zrzucając całkowicie tego co poprzednio, ale teraz przytyłam póki co 9kg

Ribi - też cos muszę pomysleć na kolację....
na razie siedzę cicho przy kompie, bo mąż usypia małego :-)

w 1 ciąży dość szybko pojawiły mi sie rozstępy i niestety potem coraz więcej...
teraz pojawiło się mi kilka na udach (wewnątrz na górze) na samym początku - jakoś w 2-3 miesiącu i potem więcej już na razie nic na szczęście.. ale obawiam się że jeszcze trochę na boczkach może wyjść :-(

reklama
a mi jest niedobrze i boli mnie żołądek. i mam wrażenie mega wzdęcia:/ chyba cos zjadłam... tylko co?!
wypiłam już miętkę, a teraz piję gorzką ciepłą herbatkę. i chyba odpuszczę sobie kolację.

Witam wieczorową porą:-)
Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszego dnia, M. miał dzisiaj wolny dzień i spisał się na medal. Z rana dostał listę brakujących rzeczy dla naszego szkraba i objechał wszystkie sklepy w Gdyni - zakupy wykonane w 100%:-) Potem siedziałam przez godzinę i oglądała wszystko...cudowne te malutkie rzeczy:-) Większośc kupił w Pepco. Trochę bałam się czy zapamięta wszystkie instrukcje, ale o dziwo naprawdę nie przeoczył żadnej z nich. Już się nie muszę martwic, że jeszcze czegoś brakuje:-) Przy okazji tych zakupow M. zrobił mi piękny prezent - dostałam wymarzoną torebkę:-) Szkoda tylko, że przez nakaz leżenia skorzystam z niej pewnie dopiero po porodzie...

Błagam macie jakąś metodę na zgagę? Już nie mogę z nią wytrzymac...

Ja żałuję , że zjadłam kolację

mamy kolegę co jest uzależniony od maszyny

Mój wrzuca sporadycznie i jak sami patrzymy na to ile ten kolega wydaje na to kasy, to jesteśmy przerażeni - potrafi wrzucić nawet 200 zł - głupi
więc wiem ,że to uzależnia - drogi nałóg

.....................................................................................

co do rozstępów panicznie się ich boję , tez wcieram oliwki, balsamy ....zobaczymy
wiem na pewno , że jak już urodzę to dalej będę się smarować, półki do swojej wagi nie wrócę
a smarowałam się oliwką nawet jak jeszcze nie wiedziałam , że jestem w ciąży :-) może coś wyczuwałam, bo tak nagle postanowiłam że będę o siebie dbać -hehehe

a teraz trzeba właśnie się iść myć i wetrzeć tak jak ribi w mokre ciało oliwkę

gdynianka niestety nie podam Ci skutecznego sposobu na zgagę....przynajmniej u mnie żadne z tych nie działają ja biorę renne albo manti i to mniej więcej pomaga,ale na krótko. Domowe sposoby na zgagę: mleko (duża ilość i najlepiej chlodne), jedzenie migdałów....i tyle...ja wczoraj wypiłam jeszcze meliskę i na chwilę przeszło....bo melisa oprócz właściwości uspakajających dobrze działa na żołądek i trawienie:)

uciekam lulu dobranoc dziewuszki:)

Witam sie :-) dziś mało piszecie więc łatwo Was nadrobiłam przynajmniej na tym wątku :-)
Przyjaciółka pojechała, miło bylo, nawiozła mi znowu dla synusia, maty edykacyjne, fotelik samochodowy, i fotelik taki do domku z grzechotkami, czyli poprostu super... fajnie tak że można liczyć na pomoc ;-) cudna jest :-)

Zaliczylismy tez kościółek :-)

Ribi, Aniwar - Kochane moje kupujemy sztuczną choinkę więc pewnie oprócz tego że dotrwa do tych Świąt to pewnie z Nami przeżyje kilkanaście latek :-) jutro rano po nią jedziemy, już nie mogę się doczekać. Jakbyśmy chcieli świeżą choinkę to mamy las wlasny więc wystarczyłoby iść i wyciąść, ale wiecie szybko taka się sypie i sprzątania dużo więc w tym roku stawiamy na sztuczną :-) a kupujemy tak wczesnie bo teraz mąż zarobił trochę wiecej a następna wypłata to ledwo na rachunki styknie więc zakupy świateczne czas juz zacząść :p a że cenowo tanie choinki bo u producenta bylismy... na targach juz cena jeszcze raz taka;-/

Aniwar - mam tak samo, że rano wstanę zjem sniadanie, wykąpe się, pomaluje, wysusze włosy, ogarnę łazienke i wanne a potem nagle mi duszno gorąco, zaczyna boleć kręgosłup i najchętniej to bym się położyła,a najczęściej obiad robić trzeba... ale masz racje nagroda będzie ogromna za te trudy :-)

Ariska - prośba taka: jak kopiujesz post (juz Ewcia wiele razy o tym pisała) to zostaw tylko fragment ktory cytujesz, a nie cytuj całości, po pierwsze: łatwiej się czyta jak sie nadrabia forum, i nie zajmuje tyle miejsca ... ...

reklama
ja od 4 dni nie mam zgagi ale od 4 dni nie jem warzyw i ciemnego chleba- a po tym mialam w kilka sekund.. poczytalam troche zaleglosci na BB teraz siedze na allegro..

dzisiaj wyjatkowo czesto mi sie macica stawia i boli:( a kiedy jest ok i mieknie to maly daje w kosc:( ale co..uroki ciazy..

Do góry