reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
A ja gotuję obiadek. Dzisiaj rosołek z makaronem a na drugie filety z kurczaka w cieście, ziemniaczki i marchewka duszona :)

Wiki z Rafałem na ogródku grają w piłkę :) A ja z mamusią na skype rozmawiałam. W czwartek rano przylatują, szkoda, że tylko na 5 dni ale zawsze coś :)
Za to jak już urodzę to przylatują na 3 tygodnie jak już mój mężuś pójdzie do pracy aby mi troszkę pomóc przy małym i Wiki :)

Klaudooss mi tez nogi puchną okropnie. W ciąży z Wiki w 8 miesiącu to tylko w klapkach japonkach chodziłam, bo w inne buty nie wchodziłam :( Ale jak teraz wyjść w japonkach?? Nawet 2 października na porodówkę w japonkach jechałam. Masakra. Ale ja ogólnie popuchnięta jestem. Woda w organiźmie mi się zatrzymuje już taki mój urok przy ciążach :( Dlatego mam już tyle kg na +. Przy wiki też tak miałam. Przytyłam 30 kg a jak po 6 dniach wychodziłam ze szpitala to miałam już 20 kg mniej. Oby teraz tez tak było :)

Witam! dziś czuję się duuużo lepiej:) spalismy do wpół 10:p a pies też nawet nie drgnął. noc przespana, skurczy brak:) m rano poleciał po bułeczki i pączki, zrobił sniadanko, nakarmił psiaka, nawet sprzatnał kuchnie i puścił zmywarke:p obiad mam z wczoraj także dzis wstaje tylko na siusiu:p teśc okej, ale ma wstrząs mózgu, i głowa go boli, ale nie jest to groźne, trzeba obserwować:p zgaga mnie łapie, więc uciekam grzać mleczko:p miłej niedzieli!!:*

Tysia to fajnie, ze już jest lepiej - odpoczniesz sobie i dojdziesz do siebie :-)

dużo zdrówka dziewczynki dla Was i dla teścia od Tysi :-)

Przepraszam, namieszałam troche. Mam założony szew, nie pessar.
Któraś zapytała o pessar i się sama pogubiłam.
Dzisiaj skurcze ustąpiły, narazie jest okej, mam nadzieje, że dzisiaj mój maluszek da mi troche odpocząć. :-)

Pozdrawiam.

cześć!!:-D

A my gości pożegnaliśmy, trochę ogarnęłam mieszkanko i teraz leżę z laptopem.. Mój pojechał na przejażdżkę motorem.. Pogoda jak we wiosnę..

Oj widzę, że coraz częściej i coraz więcej z nas ma problem z twardym brzuchem.. Dziewczyny odpoczywajcie dużo!!!:-D:-D

hej dziewczyny.. a ja nie dawno wstałam ( tzn.. otworzyłam oczy.. bo w łózku jeszcze leze:)) ..
Tysia--- dobrze ze juz czujesz sie lepiej.. no i Duzo zdrowia dla Tescia :)
ja chyba dzis tez sie wybiore na spacerek z M... o ile pogoda sie nie zmieni :)
pozdrawiam i do pózniej

Klaudos a co twoj lekarz na to ze ty wstajesz rano napuchnieta? Bo ja kiedys slyszalam ze to nie jest dobrze mnie za takie cos w pierwszej ciazy polozyli do szpitala ale dali tabletke jedna i schudlam po niej dwa kilo w ciagu jednej nocy tyle wody ze mnie zeszlo ale sikalam co sekunda.
dopiero od kilku dni mi puchna, a jutro wizyta wiec mu powiem...

A ja gotuję obiadek. Dzisiaj rosołek z makaronem a na drugie filety z kurczaka w cieście, ziemniaczki i marchewka duszona :)

Wiki z Rafałem na ogródku grają w piłkę :) A ja z mamusią na skype rozmawiałam. W czwartek rano przylatują, szkoda, że tylko na 5 dni ale zawsze coś :)
Za to jak już urodzę to przylatują na 3 tygodnie jak już mój mężuś pójdzie do pracy aby mi troszkę pomóc przy małym i Wiki :)

Klaudooss mi tez nogi puchną okropnie. W ciąży z Wiki w 8 miesiącu to tylko w klapkach japonkach chodziłam, bo w inne buty nie wchodziłam :( Ale jak teraz wyjść w japonkach?? Nawet 2 października na porodówkę w japonkach jechałam. Masakra. Ale ja ogólnie popuchnięta jestem. Woda w organiźmie mi się zatrzymuje już taki mój urok przy ciążach :( Dlatego mam już tyle kg na +. Przy wiki też tak miałam. Przytyłam 30 kg a jak po 6 dniach wychodziłam ze szpitala to miałam już 20 kg mniej. Oby teraz tez tak było :)
rany... jak mnie pocieszylas Dobra Kobieto!!!!!!! ja juz przytylam ponad 30kg i moj maz i wszyscy mowia ze nie wierza mi, bo nie wygladam tak!!!! mam nadzieje ze z 15kg zostawie w szpitalu!!!!! o dziwo jeszcze do tygodnia temu obraczka na palcu byla z luzem a teraz mi sie banie robia i ledwo wchodzi..
zatrucie ciazowe to raczej nie jest bo badam mocz w sumie co 2 tyg i jest bdb morfologia tez..

my po sniadanku ale do kosiola nie poszlam, za pozno wstalam no i maly tak szaleje ze macica mi sie stawia i boli..

wlasnie szykuje shoarme dla męża bo ja sie nie skusze;/ jest mi niedonbrze.. a przedwczoraj zrobilam pączusie Claudii i pychotka, wlasnei mama wziela przepis i juz tez zrobila:) o wlasnie mam skurcze;/

klaudoos mówisz o tym moim przepisie na pączki??

a naleśniki z bananami też bym spałaszowała :-)
joasienka to jak te banany dajesz do naleśników, tak tylko pokrojone? czy coś jeszcze robisz z nimi?

my na obiadek rybka, ziemniaczki i buraczki
nie jestem głodna , ale chcemy coś zjeść zanim znajomi po nas przyjadą

reklama
Do góry