reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Claudia, dorwałam go też z jakiegoś suwaczka na innym forum. Najpierw go zapisałam na moim komputerze a później wrzuciłam do sygnaturki i sobie fika:-D
Jak masz ochotę na tego maluszka to zapisz go sobie ode mnie i wrzuć do sygnaturki;-)

Dziękuję
jak widzisz znalazłam dużego bobaska :-D
Ale ten Twój jest ekstra

reklama
Ostatnia edycja:
ja moge miec z przodu bo w miejscu pasazera nie mamy poduszki;) dziad stary, nie wiem jeszcze jak w moim citroenie- bo od liutego sie naprawia w warsztacie <wnerw> ale to z czasem sie okaze..
moj wlasnie odkurza, potem zrobimy rosolek na jutro i jednoczesnie bedziemy ogladac film, zatem koncze zajrze przed spaniem, albo wezme laptopa do duzego pokoju, to sie okaze za jakies pol godziny;)

Mamuśki a jak robicie z ciuszkami, ktore dostałyscie po kims albo zakupionymi w lumpkach? No nie nowymi:-), ze sklepu.

Czy pierzecie kilka razy w róznych proszkach? To znaczy ja sobie tak wymyslilam, ze te ktore kupilam w lumpeksie najpierw wypiore w dobrym proszku do bialego (i tak dzisiaj zrobilam) a potem tak w grudniu dopiero w proszku delikatnym dla dzidzi i wyprasuje.

Chodzi mi o to że delikatny proszek dla niemowlakow moze nie dac sobie rady np z jakimis plamkami czy szaroscimi a znowu dla skory niemowlaka moze byc za ostry, uczulający. Więc przed samym ubieraniem moze trzeba jeszcze raz w delikatnym?

A co z nowymi rzeczami, np pościelą , pieluszkami czy ciuszkami. Pierzecie w delikatnym proszku tylko i prasujecie? A czy mozna uzywac dla takich maluszkow płynu zmiękczającego?

Hej, byłam u gina. Powiedział, że niepokoi go ten śluz, że jest go tak dużo. Powiedział, że grozi mi przedwczesny poród, albo poronienie :-( :-:)-(
po wyzycie tak się zdenerwowałam i zmartwiłam, że dostałam silnych skurczy.;(
pozdrawiam.
Cos tu nie gra z tym poronieniem, bo nie wierzę, żeby lekarz mógł na tym etapie ciąży powiedzieć, że możesz poronić.
Dzień Dobry :)

Ja juz nie śpię :) Wyspałam się :) Mój m cierpi :):):) Ale poszedł własnie po pieczywko, zjemy śniadanko i pójdziemy po Wiki :)
A mój dzisiaj rano aż kapiel brał i mówił, że go głowa boli, a ja oczywiście sama musiałam odkurzyc mieszkanie, pomyc podłogi, zetrzeć kurze, pomyc gary i jeszcze obiad zrobić. No ale jak mu kazałam iśc z małym na spacer to nawet nic nie marudził. W sumie to powinna być przyjemność, ale dla niego to obiwiązek. A ja głupia na obiad zrobiłam tego kurczaka w miodzie i pomarańczach, a powinnam mu syche pirdy z octem zrobić jak to moja mam mówi (czyt. same ziemniaki bez mięsa). Kurczaczek wyszedł bardzo dobry :)

claudia mi koleżanka doradzała że w gondoli...ale to chyba idywidalnie, każdy robi po swojemu....klaudoos a czemu uważasz że lepiej fotelik??

jeśli odbieracie dziecko ze szpitala i będziecie jechac samochodem, a chyba wszystkie z nas tak właśnie będą odbierane to bezwzględnie musi byc fotelik. Dziecku nic się nie stanie że bedzie przewozone w takiej pozycji, a przecież niektóre z mam nawet na spacery ładują dziecko do fotelika :)
a ja nie mam skropułów .. zwłaszcza ze mama sama sie zdeklarowała jak tomka przestałam karmic cycem ( 8.5 miesiaca miał ) ze chetnie by go zabrała na noc.. amy akurat wtedy gdzies mielsmy jechac.. a teraz Tomek ma tam łózeczko turystyczne i normalnie jezdzi co 2 weekend albo z soboty na niedziele.. do babci.. on lubi u niej nocowac.. a moja mama uwaza ze nie potrzebuje tyle czasu do spania.. ( oczywiscie dajem tomka do mamy tylko wtedy kiedy wiem ze ona nic nie planuje na weekend ( albo tak jak teraz ze mamy dzis bal.. i lepiej bedzie dla Tomka i dla mamy .. jak od piątku nocowaał.. bo dzis sobie na wies zaplanowali pojechac.. W KAZDYM RAZIE JAK BABCIA CHCE. TO PO CO JEJ ODMAWIAC:)

ja zawsze do swojego dzwonie jak sie spózna.. a jak mówi ze go przetrzymali.. to sie pytam czy zakneblowali? a moze do krzesła go przywizali bo jak tak to moze trzeba to gdzies zgłosci.. hihi
Bial_a mi mama nie proponowala, żeby Piotrek został u nich na noc, więc mi trochę głupio, ale jak gdzieś chcemy wyjśc to raczej przychodzi do nas.
mi zaczyna brzuch dawać "do myślenia"
nie pamiętam kiedy zaczął twardnieć z Kają
pamiętam że twardniał ale jak często i długo to nie pamiętam
..............w każdym razie w tej ciąży właśnie zaczął twardnieć i to dość często i mocno a to dopiero 33 tydz.
zaczynam się bać że jednak przed terminem urodzę :( :( :(
Gabriela spoko mi brzuch twardnieje cos od 27-28 tc, ale nie nakręcam sie że wcześniej urodzę, chociaż przez tego mojego chłopa to róznie bywa.
wid

moja listopadówka wreszcie urodziła !!! :-) boszeeee....parła ponad 3 godziny a dziecko ani drgnęło - do tego mdlała po każdym skurczu i nie wiedzieli co jej jest. Okazało się, że mały źle się ułożył w kanale rodnym i ostatecznie zrobili jej cc. Damianek waży 3400 kg i ma 56 cm długości. Widziałam zdjęcie - taki grubasek z niego... ale biedny też się namęczył (od 5 rano do 14:/) przy mamusinych skurczach też musiał się nastresować.
Gratuluje świzo upieczonej cioci :)
Witam was drogie mamusie dawno mnie nie było, więc troszkę nadrobię, ale pewnie nie wszystko. Ostatnimi czasy nawet dobrze się czuje jakbym w ciąży nie była. Chociaż wiadomo schylanie obracanie to masakra i pod górkę szybciej się mecze. W poniedziałek miałam taką przygodę, że mój syn stwierdzi, że ma matkę wariatkę. Ratowałam swojego psa z bagna. Oczywiście do połowy mokra na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Potem jak sobie myślałam o tym, co mogło się stać to w nocy spać nie mogłam. Ale jakbym jej nie wyciągnęła to ona by sobie nie poradziła, bo tak się zawiesiła na gałęzi. Na szczęście się nie przeziębiłam. Więc teraz omijamy bagna na spacerach
Iwi dobrze, że Ci nic sie nie stało, bo ktoby Tobie wtedy pomógł. Uważaj na siebie.
teraz też mam go widocznego
ja go widzę
obok napisu
Wizyta kontrolna 25 listopada - 16:15
taki mały śpi na brzuszku

Claudia nie widac tego obrazka ale za to masz napis, że OBRAZEK SKRADZIONY Z SERWISU WW.SKRYPTOTEKA.PL

reklama
Do góry