reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

boziu boziu TYsia musisz wiecej odpoczywac!!! najwazniejsze ze wszystko dobrze!!!! jesli chodzi o ulozenie malutkiej to moze sie tak wierci stąd te skurcze bo zmienia poze? ja dokladnie wiem kiedy maly sie odwrocil.. 3mam kciuki za spokojna noc..

reklama
cześć dziewczynki z wieczora ,ja własnie wróciłam ze szpitala..:/pojechaliśmy bo od wczoraj wieczór miałam non stop skurcze, a dzisiaj cały czas twardy brzuszek, taki ,że oddychać nie mogłam normalnie:/ zrobili mi KTG, USG I badanie, okazało się, że te plamienie, to od luteiny, i tak ponoć może być,uff..ale mała jest główką w dół z tym, że nie normalnie a bardziej po boku na ukos, pupka dalej w kanale:/ale jak tak się kręci to może dotrze...zwiększyli mi dawkę leków, do tego nospa jeszcze, jak nie przejdzie, to jutro mam się zgłosić na obserwacje, na szczęście nic się nie skraca...
tak w ogóle to dzisiaj jakieś fatum, teść miał wypadek, też w szpitalu czeka na izbie urazowej, a ja na ginekologii..

To niedobrze troszkę

Kochana trzymaj się ciepło i wszystko będzie dobrze...
Pozdrowienia dla teścia i dużo zdrówka dla Was

Obejrzałam tylko końcówkę MAM TALENT
Cieszę się, ze ten chłopak przeszedł do finału :-)

boziu boziu TYsia musisz wiecej odpoczywac!!! najwazniejsze ze wszystko dobrze!!!! jesli chodzi o ulozenie malutkiej to moze sie tak wierci stąd te skurcze bo zmienia poze? ja dokladnie wiem kiedy maly sie odwrocil.. 3mam kciuki za spokojna noc..

ehhh..wiem..:/niby leże plackiem, ale wiadomo obiad sam się nie zrobi, ogarnąć też trzeba w domku, m pomaga, ale ja to trochę pedantyczna jestem i latam ze szczotą co dzień...właśnie 2 dni temu mała wywinęła takiego kozła, że az mnie zabolało, musiała się wtedy okręcić jakoś:)

dzięki dziewczyny uciekam w piżamki i do łózeczka...:*:* dobrej nocki:*

Ostatnia edycja:
tysia - trzymaj się kochana i odpoczywaj!
co do luteiny - ja po niej zawsze plamiłam ( w ciąży też), dlatego brałam duphaston i niedawno tez go brałam ze względu na skurcze i nie plamiłam. Generalnie jest mocniejszy niż luteina, ale też droższy.
co do skurczów - jak mój mały się strasznie wierci to też moja macica reaguje skurczem. Skoro twoja dzidzia jest tak "dziwnie" ułożona to może często pobudza macicę do skurczów.

cześć dziewczynki z wieczora ,ja własnie wróciłam ze szpitala..:/pojechaliśmy bo od wczoraj wieczór miałam non stop skurcze, a dzisiaj cały czas twardy brzuszek, taki ,że oddychać nie mogłam normalnie:/ zrobili mi KTG, USG I badanie, okazało się, że te plamienie, to od luteiny, i tak ponoć może być,uff..ale mała jest główką w dół z tym, że nie normalnie a bardziej po boku na ukos, pupka dalej w kanale:/ale jak tak się kręci to może dotrze...zwiększyli mi dawkę leków, do tego nospa jeszcze, jak nie przejdzie, to jutro mam się zgłosić na obserwacje, na szczęście nic się nie skraca...
tak w ogóle to dzisiaj jakieś fatum, teść miał wypadek, też w szpitalu czeka na izbie urazowej, a ja na ginekologii..
Najważniejsze moja droga, że byłaś w szpitalu i jak czytam zrobili wszystko co niezbędne ktg, usg. Teraz Twoje zadanie to leżeć i odpoczywać. No i teściowi zdrowia życzę, tak to już jest jak się wali to wszystko na raz.

mam wyrzuty sumienia - zjadłam całą paczke chipsów:/ aż mi ciężko na żołądku... normalnie dorwałam sie do nich jakbym je pierwszy raz w życiu widziała:-)

Cześć dziewczyny ;)
Właśnie wróciłam ze szpitala, bo skurcze się troche nasiliły, myślałam że już się zaczyna. Były takie bolesne.:-( Ale powiedzieli, że wszystko jest dobrze i to może być od zdenerwowania ;(
Ale jak tu się nie denerwować.. Kazali dużo odpoczywać i się nie przemęczać.

i ja się witam wieczorową porą!
u nas w miarę ok, ok kilku dni rwie mnie brzuch, jakby ciągnie w dół,
byliśmy w czwartek w szpitalu i na szczęście wszystko ok, tylko odpoczywać muszę więcej. jak nie przejdzie po no spa i magnezie to moje L4 będzie szybciej niż od 6 grudnia :-(
witam nowe mamuśki.
poczytałam Was, zeszło mi sporo, bo widzę że ruch u Was!
pozdrowienia

reklama
Cześć dziewczyny ;)
Właśnie wróciłam ze szpitala, bo skurcze się troche nasiliły, myślałam że już się zaczyna. Były takie bolesne.:-( Ale powiedzieli, że wszystko jest dobrze i to może być od zdenerwowania ;(
Ale jak tu się nie denerwować.. Kazali dużo odpoczywać i się nie przemęczać.

bierzesz jakieś leki? wiesz na skurcze jest ich mnóstwo dostepnych nawet bez recepty. Dalej masz założony pessar?

Do góry