reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

monciaa gratuluję zostania ciocią:-) a swoją droga to obydwoje się wycierpieli,dobrze ze wszystko się dobrze skonczyło.
a ja miałam jechac fotki z kanarów obejrzec i dupa.moj dostał zlecenie i pojechał do pracy:-( .dzieciaki poleciały się bawić a ja sama w domu.przez ta pogodę to mam wrażenie ze jest juz 22 a nie 17...nie znosze takiej jesieni:no:
a pampuchy przypadkiem nie są to kluski drozdzowe na parze???

ticker.php

reklama
Madzia6485, a co to są pampuchy????

Jedni mówią pampuchy, inni kluski na parze (może ta nazwa coś ci mówi) robi się ciasto drożdżowe, z niego kulki takie jak na pączki i trzyma się to 10 minut na parze (ja to robię tak że mam od kuchenki mikrofalowej takie kółko na nóżkach, to wstawiam do garnka, wlewam trochę wody, na to kółko kładę te kluski, przykrywam i się parują)
Fajne to jest bo córa zajada na słodko a ja z sosikiem, także dla każdego coś dobrego:-D
Mam nadzieję że w miarę wytłumaczyłam:-D

monia - robili jej usg wczoraj i mały miał ułożenie główkowe. Dzisiaj też rodził się główką, ale jej njwiększą częścią - twarzyczką i on sie nacierpiał i ona:/ ale już jest po wszystkim :-) a ja jestem ciocią :-D

GRATULACJE DLA KOLEŻANKI :)

Fajnie, że może już przytulic synka :) No my już tez niebawem będziemy tulić nasze maluszki :)

U nas na pampuchy mówi się inaczej też racuchy. Czyli placki z jabłkami :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to gratulacje dla cioci i nowej mamy :) Tonia 81 Ja jak lezalam z malym w szpitalu to mi jedna polozna tez mowila wlasnie ze co kolejna ciaza to bardziej to odkurczanie macicy boli i Ja sie tego boje bo Ja po pierwszym porodzie pierwsza noc to myslalam ze umre nigdy mnie tak nic nie bolalo nawet porod lepiej wspominam niz pierwsza noc bardzo mnie bolalo.Ale Ja dlugo dochodzilam wlasnie do siebie wole zdecydowanie rodzic niz ten czas po porodzie a i pamietam pierwsze chwile bez brzucha jak mi kazaly lozko zmienic przejsc z jednego na drugie koszmarne uczucie tez taki pusty brzuchol ze nie wiadomo jak sie unies w gore bo 9 miesiecy z ciezarem a tu nagle tak dziwnie brak czegos.Monia-t a pampuchy mniami to sa takie kluski drozdzowe na parze gotowane takie biale idealne do gulaszu i sosiku kurcze moja mama robi takie pyszne duze wyrosniete ja takich nie potrafie.Zazdroszcze Madzi ze umie je robic bo tez bym takie zjadla pozostaje tylko pomarzyc.

monciaa pozdrowienia dla mamusi i dla syneczka - ważne, że już jest po i wszystko się udało :tak:dziecko zdrowe

myślmy wrócili z miasta - byliśmy na kebabie, ale mój nastrój zmianie nie uległ....
wszystko za sprawką kochanego męża

Witam wieczornie:) Oczywiście chwila nieuwagi i 4 strony zapisane:) Ja byłam dziś z moim mężem zobaczyć za bbiurkami. Mieliśmy jeszcze popatrzeć na wózki ale już nie dałam rady. Dziewczyny ja już nie mogę chodzić, męczę się i wszystko mnie boli....Wózki pojedziemy zobaczyć jutro....
moncia gratuluję zostania ciocią....
Ja wieczorkiem spodziewam się gości więc za chwilę robię sałatkę jarznową i śledzie. Będę Was podczytywała:)

I ja witam w sobotni wieczór :)
Narobiłyście mi ochoty na kluchy z bitą śmietaną i jagodami, tylko skąd ja jagody wezmę? :(
Dzisiaj też zaliczyliśmy rajdzik po sklepach, ale raczej się rozglądaliśmy i porównywaliśmy ceny. No i odebraliśmy paczuszkę z Rossmana ;)
Jak większość z Was też już żyję porodem, z jednej strony nie mogę się doczekać mojego Małego Ssaczka, a z drugiej jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego, że Tosiunia będzie leżeć w łóżeczku obok, a nie kopać mamę po żebrach...
Wczoraj imieniny Szwagierki bardzo udane, choć wcześnie zakończone, bo o 22 oboje z małżem śpimy na stojąco ;)
A dziś - wieczór z moimi rodzicami i kartami, czyli to, co tygryski lubią najbardziej :D

Miłego wieczorku Mamusie :)

Witam wieczornie:) Oczywiście chwila nieuwagi i 4 strony zapisane:) Ja byłam dziś z moim mężem zobaczyć za bbiurkami. Mieliśmy jeszcze popatrzeć na wózki ale już nie dałam rady. Dziewczyny ja już nie mogę chodzić, męczę się i wszystko mnie boli....Wózki pojedziemy zobaczyć jutro....
moncia gratuluję zostania ciocią....
Ja wieczorkiem spodziewam się gości więc za chwilę robię sałatkę jarznową i śledzie. Będę Was podczytywała:)

To miły wieczorek się zapowiada:-)

No teraz już nie jesteśmy takie żwawe jak wcześniej niestety , trzeba więcej odpoczynków robić sobie :-)

reklama
Na wyjście mam zamiar ubrać: bodziaki, śpiochy na to pajacyk taki cieplejszy, no i kombinezon, później śpiwór i do gondoli. Jeśli chodzi o czapeczkę to tak jak wspomniała b_iala - cieniutka i na to grubsza (mi także tak położna ubrała córę przed wyjściem) no i pieluszka na buziaczka obowiązkowo:tak:
mam nadzieję że to wystarczy i że mrozu też nie będzie jakiegoś strasznego.
A położne na pewno nam jeszcze pomogą

Klaudoos - ja mam zamiar mojego szkraba przywieźć ze szpitala w gondoli, ale gondolę będę miała chicco i do niej można dokupić coś takiego do mocowania jej w aucie. Na tej aukcji jest pokazana gondola i ten zestaw do mocowania:
Gondola do wózka Chicco Trio S3 (1312156188) - Aukcje internetowe Allegro
także myślę że to jest raczej bezpieczne no i chyba policja nie powinna się doczepić:zawstydzona/y:?
Co o tym myślicie??
dziwne ukłucia:confused:
ja mam podobna gondole tylko inny model... i jeszcze ją sie przypina normalnymy pasami.. a tym pasem małym dziecko w srodku... my TOmka wozilismy i nikt sie do nas nie przyczepił.. wydaje mi sie ze taka gondola jest bezpieczna..bo przecierz by czegos takiego nie zrobili :).... Tomek urodził sie w 2009 zime co u nas na podlasiu dochodziło do -25 i te ubranko ci pisałam mu wystarczyło

widze, że wprowadziłam małe zamieszanie odnośnie porodu:-D juz nie będę :-)

moja listopadówka wreszcie urodziła !!! :-) boszeeee....parła ponad 3 godziny a dziecko ani drgnęło - do tego mdlała po każdym skurczu i nie wiedzieli co jej jest. Okazało się, że mały źle się ułożył w kanale rodnym i ostatecznie zrobili jej cc. Damianek waży 3400 kg i ma 56 cm długości. Widziałam zdjęcie - taki grubasek z niego... ale biedny też się namęczył (od 5 rano do 14:/) przy mamusinych skurczach też musiał się nastresować.
monia ! na to czekałam.. super.. gratulacje kolezance!!!!

Do góry