reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

aniwar mi się wydaje że jak juz proponuja kupno łózeczka to ze wszystkim,no może bez pościeli.ale materac raczej na pewno,bo co za sens kupować czyste drewno a potem Wy bedziecie musieli latac i dokupywać.a pytać się to faktycznie tak troszkę głupio.

co do fotelików jestem tego samego zdania,musi być i już.:tak:
ja dopiero skończyłam prasowanie,ledwo zyje,zaległości z tygodnia.
dziewczynki czy Wy pierzecie nowe ciuszki???

ticker.php

reklama
Kurcze Bial_a jak Ci zazdroszczę. mi tak głupio zostawiac małego na dwie noce u rodziców, bo mój mały w nocy sie budzi kilka razy i wiem, że mama byłaby niewyspana. No i to zabawianie go przy jedzeniu to czasem masakra. A co do męża to wybył do kuzynki i jej męża na piwko, miał wrócić koło 20 a juz jest po 22 i jeszcze go nie ma, nieodbiera telefonu :(
a ja nie mam skropułów .. zwłaszcza ze mama sama sie zdeklarowała jak tomka przestałam karmic cycem ( 8.5 miesiaca miał ) ze chetnie by go zabrała na noc.. amy akurat wtedy gdzies mielsmy jechac.. a teraz Tomek ma tam łózeczko turystyczne i normalnie jezdzi co 2 weekend albo z soboty na niedziele.. do babci.. on lubi u niej nocowac.. a moja mama uwaza ze nie potrzebuje tyle czasu do spania.. ( oczywiscie dajem tomka do mamy tylko wtedy kiedy wiem ze ona nic nie planuje na weekend ( albo tak jak teraz ze mamy dzis bal.. i lepiej bedzie dla Tomka i dla mamy .. jak od piątku nocowaał.. bo dzis sobie na wies zaplanowali pojechac.. W KAZDYM RAZIE JAK BABCIA CHCE. TO PO CO JEJ ODMAWIAC:)

Własnie wrócil i mówił,że go przetrzymali.
ja zawsze do swojego dzwonie jak sie spózna.. a jak mówi ze go przetrzymali.. to sie pytam czy zakneblowali? a moze do krzesła go przywizali bo jak tak to moze trzeba to gdzies zgłosci.. hihi
A ja właśnie pierwszy raz po wyjeździe męża rozmawiałam z nim przez telefon, bo tak to cały czas tylko smsy,
tak strasznie za nim tęsknię, że nie mogę sobie poradzić,
a co to będzie dalej jak do świąt jeszcze tyle czasu zanim wróci:sad:
ja ogólnie nielubie jak mój maz gdzies wyjezdza.. i zawsze jeszcze zaczynam tesknic zanim wyjedzie.. bedziemy Cie wspierac! wytrzymasz.. zobacz niedawno bylismy na starcie a teraz juz meta w ciazy :) i jak szybko mineło :) moze sobie rozpisz w kalendarzu dni ile zostało do spotkania z mezem a ile z Kubusiem... mi zawsze pomaga

Jak mi powiedział o tym przedwczesnym porodzie, boje się, że moge zacząć rodzić w każdej chwili.;(
NIEWIEM DO JAKIEGO GIN CHODZISZ... ALE JEST CHYBA NIEODPOWIEDZIALNY . powinien Ci dac odrazy SKIERNOWANIE DO SZPITALA NA PATOLOGIE CIAZY.. ZWŁASZCZE ZE JAK PISZESZ... MASZ JUZ ZAŁOZONE SZWY NA SZYJCE...! I JA NA TWOIM MIEJSCU BYM JUZ BYŁA NA PATOLOGI..

klaudoos własnie tez sie zastanawialam na czapeczka....ale jesli kombinezon ma kaptur to chyba cienka wystarczy a jesli nie ma to obowiazkowa gruba czapka.....aha i słyszałam, że na buzke dziecka trezba połozyc pieluszke tetrową zeby sie nie zachłysnelo zimnym powietrzem tylko nie wiem czy bezposrednio na buzke czy czy zarzucic na gondole i zrobic taki parawanik....jak Wy myślicie??
wiesz co jak Mój tomus wychodził w styczniu ze szpitala to pielegniarki noworodkowe załozyły mu na głowkę taką cieniutką czapeczkę.. i na nia grubą czapkę zimową.. i na to kapturek od kombinezona..pieluszka buzie przykryslimy tylko jak wychodzilismy z budynku.. do samochodu... w samochodzie odsłonilismy ( moze to trwało 1 min.)

bedzie zima, a roznie bywa na drodze. mojej kolezanki kolezanka wracala wlasnei ze szpitala i miala w gondolce- pech chcial ze mieli stłuczke.. ja wychodze z zalozenia zeby nie kusic losu. poza tym jak zatrzyma policja to.. mandat murowany.. ale to Wasze dzieci i Wasza decyzja!!
nasz Tomek przez pierwsze miesiace jezdził w gondoli : ALE NASZA GONDOLA MA PASY..W ŚRODKU KTÓRYM PRZYPINA SIE DZIECKO.. I MOZLIWOSC PRZYPIECIA DUZYMI PASAMI W SAMOCHODZIE.. JEDNYM SŁOWIEM JEST PRZYSTOSOWANA DO PRZEWOZENIA DZIECKA W GONDOLI... jak przywioze ją od tesciów.. to zamieszcze foto zebyscie wiedziały o co chodzi... ale zgadzam sie z Tobą jak ktos ma zwykła gondole.. lepiej nie ryzykowac.. zawsze jakis wariat moze sie trafic!

u nas dzis spokój.. byłam u dentysty.. ząbek zaleczony.. kupiłam jeszcze pajacyk, czapeczke, i smerfowe gatki dla Kuby.. foto zamieszcze pózniej .. :) zaraz lece ogarnac chatke.. no i szykowac sie na bal :)
chumor mam dzis jakis zajebisty.. chyba bede jutro wyc!!!

Ja w sumie fotelik będę mieć dla ozdoby i będzie mi troszkę gracił
auta nie mamy
A osoba która oferowała że mnie odbierze ze szpitala to nie ma fotelika , więc czasem ten nasz się przyda

kurczę położę się bo się troszkę teraz denerwowałam i nie wiem czemu tak nagle mi się słabo zrobiło......ręce mam ciężko

boję się , że wrócą mi ataki przez te nerwy :-(

ja piorę.. właściwie wczorał prałam dziś prasowałam. Prałam na 60 stopni, 2 razy płukanie i prasowanie z parą na najwyższej temp.

CLAUDIA

co Ty taka nerwowa ostatnio, spokojnie kochana bo to maluszkowi szkodzi. Trzymaj sie dzielnie:):):)

Ostatnia edycja:
ja sie zegnam, bo byc moze na 16 jedziemy do kina.. ale moj pojechal do moich rodzicow ina male zakupy a nie wziął głupek telefonu.. a gdyby mi tak wody odeszly?? :) a sam mowil ze musimy ustalic system alarmowy gdyby sie cos dzialo... nawt nie wiem gdzie jest;/

Witam się dopiero teraz:-) własnie jedziemy z mężem na sklepy i do Rpssmana żeby odebrał paczkę gadźetów, choć mamy rossmana pod nosem to on ma odebrać swoją w Częstochowie:-) więc jedziemy :-)

Potem może do rodziców zajrzymy więc ogólnie znów dziń w rozjazdach:-) może jak wrócimy zrobie pranko, bo pogoda śliczna :-)

Udanej soboty:-)

baw sie dobrze klaudos!!
e

ja uciekam do kuchni.. odkurzyc mieszkanko.. no i sie na bal powoli zaczne szykowac.. miej sobotki.. pewnie zajrze jutro po poludniu dopiero buziaki

Ostatnia edycja:
Ja bawię sie z Wiki a mąż odpoczywa po wczorajszej imprezie. Nieźle go trzyma ten kac. A na obiad pizze zamówimy bo jakoś mam ochotę :)

Co do przewożenia dziecka to ja nie wyobrażam sobie aby w aucie jechać i mieć dziecko na rękach. Dziewczyny to dla bezpieczeństwa naszych dzieci a nie dla naszego widzi mi się. Nie woźcie dzieciaków w żadnych gondolkach, czy koszyczkach itd. Do tego są foteliki i muszą być obowiązkowo zapięte.

reklama
Ja bawię sie z Wiki a mąż odpoczywa po wczorajszej imprezie. Nieźle go trzyma ten kac. A na obiad pizze zamówimy bo jakoś mam ochotę :)

Co do przewożenia dziecka to ja nie wyobrażam sobie aby w aucie jechać i mieć dziecko na rękach. Dziewczyny to dla bezpieczeństwa naszych dzieci a nie dla naszego widzi mi się. Nie woźcie dzieciaków w żadnych gondolkach, czy koszyczkach itd. Do tego są foteliki i muszą być obowiązkowo zapięte.

to się mężulo zaprawił.
co do fotelików w 100% popieram!!!!!!!!

Do góry