reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja mam dwie koszule do porodu i dwie na oddział już po porodzie, tak miałam przy poprzednim porodzie i było w sam raz.
a dzidzię mam zamiar ubrać na wyjście w śpioszki kaftanik, na to jakiś wierzchni pajacyk np. z polarku no i śpiworek i do fotelika. ja ze szpitala do domu mam blisko 5 minut autem.

reklama
To i Ja sie z Wami witam w sobotni dzionek.Mi w kazda sobote zaokragla sie tydzien wiec juz nareszcie moge popatrzec na suwaczek z 30 tygodniem :) No a co do tego ile Wy piszecie Ja najwiecej mam od rana do nadrobienia bo pedzicie jak szlone a u mnie godzina do tylu a przy waszym tempie pisania godzina to bardzo dlugo.Njagorzej w tygodniu jak zaprowadze synka do przedszkola i siadam was czytac to rece opadaja kazdego dnia.Jeszcze niektore z Was po nocach nie spia to naprawde jest tego bardzo duzo.A co do rozlaki JA pamietam jak to jest wiec naprawde Wam wspolczuje.Moj M zaraz 10 dni po porodzie wyjechal do anglii pracowac i zostalam z malym sama bardzo to przezylam odwiedzal nas ale kazdy wyjazd byl zabeczany i tak to trwalo poltora roku az przylecialamm do niego i teraz jestemy razem.I wam zycze zeby kiedys ta sytuacja sie odwrocila zeby mezowie znalezli dobra prace na miejscu i nie musieli byc z dala od rodziny.No to teraz juz zaczynam sie bac 30 tygodni to juz nie zarty musze zaczac rzeczy kupowac bo mam tylko lozeczko i wozek ale malego ze szpitala golego nie odbiore a rzeczy z polski dotra dopiero 5 stycznia jak kolega nam je przywiezie.Wiec musze podstawy kupic jakbym jednak urodzila wczesniej.Milego dnia wszystkim zycze :)

Witam sobotnio;-)

Zauważyc sie da że kazdego dnia (prawie) przybywa nam nowa Mamuska Styczniowa, a więc witam wszystkie dołączone w ostatnim czasie i każdą z osobna:-):-)

Przez dwa dni sprężyłam sie i właściwie wszystko kupiłam już dla malucha i dla siebie. Część pozamawiane przez neta i w drodze a reszte wczoraj dokupilam na wyjezdzie w Szczecinie:-) i Stargardzie.

No jeszcze tylko brakuje mi kapci i klapek pod prysznic:-) A wczoraj przyszły mi 2 komplety pościeli dla bejbika...cudowne, wszystko wzięłam w kolorze kremowo- żółtym , cudeńko:-)

Dziewczyny a ile koszul macie przygotowanych do szpitala? Ja wczoraj kupiłam dwie, więc chyba starczy? Są bardzo fajne, bawełniane w tesco i nie drogie bo poprzeceniane chyba z 40zł na 21zł

No i tak się zastanawiam jak dzidzię ubrac przy wyjsciu ze szpitala bo przeciez to zima będzie...
Napewno na wierzch kombinezon ale pod spód śpiochy i kaftanik to chyba za mało???? Więc co jeszcze , myslalam ze moze cos grubszego z polarku???

Myślałyscie juz nad tym?
:-)
ja mam w sumie 4 koszule. 1 typowo do karmienia czyli- z wentylatorami odpinanymi jak w staniku:)jest bombowa (uzywana kiedys zakupilam na allegro, jakies 3 lata przed ciążą;) ) 1 mam niby rozpinana do karmienia- ale male rozpiecie jest a 2 koszule- takie sukienusie na ramiaczkach z falbanka- ja pierdziele jak ja w tym wyskocze do porodu to sama z siebie sie bede smiala- ale + jest taki ze na ramiaczkach- a mnie wszystko gryzie jak jest za bardzo zabudowane no i jest cienka wiec dodatkowo nie bedzie mnie wkurzac material, w koncu bede sie pocic jak nigdy;/

a na wyjscie ubieram: kaftanik, pajacyk, skarpetki, cienka czapka? (czy gruba?) kombinezon z kapturem, w welurowy kocyk i do fotelika... chyba wystarczy no nie?

Witam dziewczynki -wstałam dopiero no i jestem wyspana:-)
Mój jeszcze w pracy jest, to ja od razu na forum, bo pewnie dużo napisałyście do tego czasu

przyszł_mama
coś mi tu nie gra z tym poronieniem....

madlen rodzi ? Dziewczyny kurcze przeraża mnie to troszkę - martwię się o nią bo dopiero jest w 30 tygodniu z tego co pamiętam

claudia to nie ja rodze, tylko kolezanka moncii :-D

Dziewczyny ja juz zmykam , jedziemy do tesciow.
Zycze wszystkim spokojnego weekendu :-)
Odezwe sie po powrocie.

aha to źle doczytałam i teraz mi głupio
Tak czy inaczej trzymam kciuki za nią
na kiedy miała termin?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
klaudoos własnie tez sie zastanawialam na czapeczka....ale jesli kombinezon ma kaptur to chyba cienka wystarczy a jesli nie ma to obowiazkowa gruba czapka.....aha i słyszałam, że na buzke dziecka trezba połozyc pieluszke tetrową zeby sie nie zachłysnelo zimnym powietrzem tylko nie wiem czy bezposrednio na buzke czy czy zarzucic na gondole i zrobic taki parawanik....jak Wy myślicie??

Dziewczyny - z góry przepraszam za zamieszanie jakie narobiłam z porodem Madlen - jest mi strasznie głupio....
Wybaczcie

reklama
Do góry