reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

no ja mam 22 lata - prawie, to dopiero ktoś by się mógł doczepić...

Ale jak już jesteśmy po ślubie to więc nasza sprawa :-D

reklama
Witam Was brzuchatki:)

Dziś juz jest u mnie zdecydowanie lepiej, wczoraj przeleżałam cały wieczór i jakos te skurcze przeszły, chociaż zażyłam 2 no spy...Spróbuję Was nadrobić:)

Dziś mój mężuś ma urodzinki, więc będzie małe, skromne, świętowanie :) Zrobiłam dla niego snickersa wczoraj rano, jak jeszcze miałam na tyle sił:)

Do później:)

Kochane wczraj z mężem pobuszowaliśmy do 2ej :p a dziś lulaliśmy do 11tej ;-D super randewo w sypialni tez może być :-D
a teraz wcinam tosty męzulek zrobił sniadanko, a ja w łóżeczku was podczytyjw u stykam w laptopa :-D

jumabe - gratuluję synusia :-) przepisałam Cię z niespodzianek na własciwą listę :-) dobrze, że już jesteś w domciu, dużo odpoczywaj!

jolwww - witamy i zapraszamy do pisania z nami:-)

Nulini - również witamy, no to jest nas już 5 dziewczyn z terminem na 2.01., a więc niedługo się rozpakujemy:-) widzę, ze jesteś z Częstochowy to calkiem blisko mnie :-D tylko 50km:p

claudia - dzięki kochana :-) kazda z Nas musi być gotowa od 37 tyg:-) bo to już nie wczesny poród, a normalny :-) więc ja od połowy grudnia czekam:p

moniaivoy - najlepszego dla męża :-)

Ostatnia edycja:
Kochane wczraj z mężem pobuszowaliśmy do 2ej :p a dziś lulaliśmy do 11tej ;-D super randewo w sypialni tez może być :-D
a teraz wcinam tosty męzulek zrobił sniadanko, a ja w łóżeczku was podczytyjw u stykam w laptopa :-D

jumabe - gratuluję synusia :-) przepisałam Cię z niespodzianek na własciwą listę :-) dobrze, że już jesteś w domciu, dużo odpoczywaj!

jolwww - witamy i zapraszamy do pisania z nami:-)

Nulini - również witamy, no to jest nas już 5 dziewczyn z terminem na 2.01., a więc niedługo się rozpakujemy:-)

claudia - dzięki kochana :-) kazda z Nas musi być gotowa od 37 tyg:-) bo to już nie wczesny poród, a normalny :-) więc ja od połowy grudnia czekam:p

no tak wiem, u mnie 37 tydzień to by był tak na sam początek stycznia
patrząc na te tygodnie ciąży z kary ciążowej, które i tak się już mi przesunęły raz o tydzień do przodu - a ja się trzymam tylko karty jak na razie

TOSTY?? mniam
i pomyśleć,że my mamy dostać toster dopiero na święta :-(

Czesc Dziewczyny:-)
Ja dziś w kiepskim humorku:-(....napisze wam tylko prosze nie smiejcie sie ze mnie. Tak jak pisałam wczoraj byłam na tym USG i lekarz powiedzial, że jest wszytsko dobrze. Pokazywał tez że jąderka zeszły do moszny i to dobrze. Tylko,że nie mowił nic o susiaczku dzidziusia. Zero ani słowa a ja z wrażenia zapomniałam o to zapytać. I na zdjęciu, które mamy nie widac go, ani na filmiku, tylko widać jąderka. I ja teraz mam stresa czy na pewno jest wszytsko dobrze. Po nocy mi sie to sniło. Dzowniłam tez do mojej gin. Powiedzialam jej o tym i ze naczytalam sie w necie o obojniactwie i teraz sie stresuje. Ona na to ze obojniactwo to zupelnienie cos innego, a siusiak mógl sie gdzies podwinąć i skoro sa jaderka to na pewno chlopiec. Widzialam, różne zdjecia usg chlopców i zawsze było na nich widac i jaderka i siusiaka a u naszego nie. Noi teraz juz sama nie wiem co mysleć az sie poplakałam z tego wszytskiego. Dziewczyny, które czekacie na synusiów jak to jest u waszych dzieciaczków i z waszymi fotkami z usg??widac tam wszystko??

My juz po kontroli z Wiki :) Całkiem zdrowa, ale do jutra musi jeszcze dokończyć antybiotyk. Za tydzień w czwartek robimy badania i testy na alergię, niestety aby jej nie nakłówali skóry musimy zapłacić 150 zł na testy z krwi, ale zdrowie dziecka najważniejsze.

Idę szykować obiadek :)

Czesc Dziewczyny:-)
Ja dziś w kiepskim humorku:-(....napisze wam tylko prosze nie smiejcie sie ze mnie. Tak jak pisałam wczoraj byłam na tym USG i lekarz powiedzial, że jest wszytsko dobrze. Pokazywał tez że jąderka zeszły do moszny i to dobrze. Tylko,że nie mowił nic o susiaczku dzidziusia. Zero ani słowa a ja z wrażenia zapomniałam o to zapytać. I na zdjęciu, które mamy nie widac go, ani na filmiku, tylko widać jąderka. I ja teraz mam stresa czy na pewno jest wszytsko dobrze. Po nocy mi sie to sniło. Dzowniłam tez do mojej gin. Powiedzialam jej o tym i ze naczytalam sie w necie o obojniactwie i teraz sie stresuje. Ona na to ze obojniactwo to zupelnienie cos innego, a siusiak mógl sie gdzies podwinąć i skoro sa jaderka to na pewno chlopiec. Widzialam, różne zdjecia usg chlopców i zawsze było na nich widac i jaderka i siusiaka a u naszego nie. Noi teraz juz sama nie wiem co mysleć az sie poplakałam z tego wszytskiego. Dziewczyny, które czekacie na synusiów jak to jest u waszych dzieciaczków i z waszymi fotkami z usg??widac tam wszystko??

kochanie czasem tak jest , ze o coś zapominamy zapytać, ale lekarz ma OBOWIĄZEK poinformować Cię, jeżeli jest coś nie tak z dzieckiem..

Jedyne co mogę Ci pokazać to mój filmik, tyle że on jest z 21 tygodnia - ja tam widzę tylko jajka
YouTube - jajka
A kiedy masz następną wizytę??

Wizytę mam 1 grudnia ale moja ginka nie ma usg w gabinecie więc to było ostanie. Tzn zawsze mogę iść prywatnie. lekarz teraz powiedział, że dzidzius rozwija sie prawidłowo i wszytstko jest dobrze więc nie ma potrzeby żeby robic kolejne.
W odpowiednim watku wstawie fotki z tego usg.

Wizytę mam 1 grudnia ale moja ginka nie ma usg w gabinecie więc to było ostanie. Tzn zawsze mogę iść prywatnie. lekarz teraz powiedział, że dzidzius rozwija sie prawidłowo i wszytstko jest dobrze więc nie ma potrzeby żeby robic kolejne.
W odpowiednim watku wstawie fotki z tego usg.

no to jeżeli lekarz powiedział, że dziecko się prawidłowo rozwija to MUSISZ uwierzyć w to, że tak jest - nie dokładaj sobie stresu dodatkowego :-)
Ale doskonale Cię rozumiem, każda z nas się boi o zdrowie swojego dziecka i myślimy o tym intensywnie

Wszystko jest dobrze ;-)

reklama
1. pies bez smyczy i kagańca?
przeprowadź się do nas to zobaczysz! ile "tego lata" i to boksery! np. owczarki niemieckie!
i jeszcze usłyszysz "od debila" no ale on jest spokojny! nie ugryzie na pewno!

jak coś takiego słysze to mi się nóż w kieszeni otwiera!!!

2.ja mając 20-22-24 lata nawet bym nie pomyślała o "ciązy-dziecku"
i choc dla mnie jest to wiek o wiele za młody
to jeśli ktoś chce mieć dziecko mając lat 18naście, to...
ja nie krytykuje
nikt przecież nie jest "nienormalny"
każdy wie co robi i z czym się wiąże posiadanie dziecka
jesli to jest świadoma decyzja
to brawo, kolejne kochane dziecko na świecie i tylko to sie liczy!
a nie data urodzenia w dowodzie!

Do góry