reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

witajcie brzuchatki :)

gratuluj wszystkim stycznówkom :)

Karlita chyba znam Cię z czerwcowek 2009, witaj w naszym gronie

witaj :) tak staram się i do czerwcówek zaglądać bo moja Gabi czerwcowa :)
ostatnio mam duzo na głowie Gabi, dom, praca, ciąża ;) dużo tego hehehe

co do mojego samopoczucia to nie jest źle chociaż ostatnio troche mi słabo i brakuje mi powietrza ...

staram sie oszczedzac chociaż przy Gabi to nie jest łatwe ostatnio wszędzie mi włazi do szafek na kanapę na wszystkie schodu a co to będzie jak zacznie chodzić samodzielnie ?? nie wiem ;)
staram się jej nie dzwigać ale różnie to bywa ... a jak ją nosze to zaraz mnie brzuch boli ... to 11 kg ;)

16stego idę do lekarza mam nadzieję ze ten krwiak się wchłonął bo przyznam szczerze że troche mnie to martwi ...

Ciąża i poród - planowanie płci dziecka. Metody planowania płci.
polecam tą stronę! mi za pierwszym razem się potwierdziło zobaczymy jak będzie za drugim :)

u nas przy Gabi sie nie sprawdziło ;)

co do listy to ja wysyłałam pw 5 czerwca ;) i nie ma mnie na liście :( no nic wyślę jeszcze raz potem

dziewczyny mam pytanie jak lekarze licza tyg. ciazy bo wg tych internetowych kalendarzy wychodzi mi 8 tydz ale to nie mozliwe bylam u lekarza 28.05 ost.@ mialam 18.04 i na tym 1 USG nie bylo nic jeszcze wiadc oprocz pecherzyka ciazowego jak to moge sobie dokladnie obliczyc kolejna wizyte mam 15.06 denerwuje sie jak nie wiem bo to moja2 ciaza a pierwsza sie niestety obumarla..moze znow cos jest nie tak..

spokojnie
u mnie tez jest przesuniecie o 2 tygodnie ... lekarz mówił ze owulacja mogła nastapic później
nie martw się na zapas
ja mam wizytę 16stego :)
pozytywne nastawienie działa cuda :)

pozdrawiam Was serdecznie

reklama
tfu tfu odpukać nie mam lekarz powiedział ze gdyby wystąpiły plamienia mam natychmiast się do niego zgłosić :)
jestem dobrej mysli !!!!!!! chociaż nie powiem że mnie to martwi ...

mam nadzieję że 16stego na usg dowiem się ze krwiak sie wchłania i będzie wszystko ok ...

Ja bylam dzis na badaniu krwi. Niestety mam z tym w Angli problemy bo mam hashimoto (niedoczynnosc tarczycy) ale angielscy lekarze sie tym w ogole nie przejmuja. Moja endokrynolog z Polski bardzo mnie straszy ze to bardzo wazne, ze trzeba to kontrolowac co 1,5 miesiaca (TSH i T4) a wyniki musi ogladac specjalista. Na skierowanie do angielskego endo nie ma szans, a po moich prosbach zrobili mi krew ale tylko TSH :( W dodatku oni nie daja wynikow do reki a prywatnie jest bardzo drogo i bardzo ciezko znalesc prywatne laboratorium :( Ale coz zrobic- w piatek pojade zrobic prywatnie do Londynu (200km) a w sobote mam pierwsza wizyte u poloznej- postaram sie ja przekonac. Trzymajcie kciuki.
To jest strasznie frustrujace- lekarz specjalista mowi ci ze kontrola jest konieczna (zreszta we wszystkich artykulach na ten temat jest to samo) a lekarze od ktorych zalezy skierowanie nie maja o tym pojecia:(
Przepraszam ze tak marudze ale naprawde sie martwie :(

Hej dziewczynki.
U mnie slonecznie i spiaca w dalszym ciagu.
Ja tez jestem ciekawa jak tam na wizycie bedzie.
Na razie sei czuje dobrze oprocz braku tolerancji dla wiekszosci potraw zaczynam jesc a w 1/4 koncze alebo sobie przyszykuje i nawet nie zaczne, Koszmar.

tfu tfu odpukać nie mam lekarz powiedział ze gdyby wystąpiły plamienia mam natychmiast się do niego zgłosić :)
jestem dobrej mysli !!!!!!! chociaż nie powiem że mnie to martwi ...

mam nadzieję że 16stego na usg dowiem się ze krwiak sie wchłania i będzie wszystko ok ...

A bierzesz jakies leki? ja bralam luteine i duphaston tylko ze u mnie sie nie wchlonal i byl problem ale kolezanka miala przez cala ciaze i ma sliczna corunie wiec sie nie martw za bardzo zalezy tez jak jest ulozony kriwak w stosunku do plodu..

Ja bylam dzis na badaniu krwi. Niestety mam z tym w Angli problemy bo mam hashimoto (niedoczynnosc tarczycy) ale angielscy lekarze sie tym w ogole nie przejmuja. Moja endokrynolog z Polski bardzo mnie straszy ze to bardzo wazne, ze trzeba to kontrolowac co 1,5 miesiaca (TSH i T4) a wyniki musi ogladac specjalista. Na skierowanie do angielskego endo nie ma szans, a po moich prosbach zrobili mi krew ale tylko TSH :( W dodatku oni nie daja wynikow do reki a prywatnie jest bardzo drogo i bardzo ciezko znalesc prywatne laboratorium :( Ale coz zrobic- w piatek pojade zrobic prywatnie do Londynu (200km) a w sobote mam pierwsza wizyte u poloznej- postaram sie ja przekonac. Trzymajcie kciuki.
To jest strasznie frustrujace- lekarz specjalista mowi ci ze kontrola jest konieczna (zreszta we wszystkich artykulach na ten temat jest to samo) a lekarze od ktorych zalezy skierowanie nie maja o tym pojecia:(
Przepraszam ze tak marudze ale naprawde sie martwie :(

Tarczyca wazna jest pod czas ciazy i naprawde poszukaj sobie najlepiej endokrynologa-ginekologa bo nie mozna tego lekcewazyc prowadzi to do wad wrodzonych do poronien wiec naprawde nie lekcewaz tego..

reklama
przed ciaza wazylam 55/56 a teraz juz prawie dochodze do 60;/ jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak bede wygladac oczywiscie sie niemieszcze sie w jeansy ale narazie nie kupuje sobie zadnych wiekszych rzeczy bo stwierdzilam ze nie ma sensu jak i tak jeszcze nie widac brzuszka poczekam jeszcze troszke a narazie dresik tylko wchodzi w gre..a powiedzcie mi po jakim czasie uwydatnia sie brzuszek wiecie..??

Do góry