reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Witajcie dziewczyny,
malutk_a, TakaJednaKobitka zazdroszczę wam brku dolegliwości :) Mnie znowu mdli no i to ciągłe zmęczenie. To jest nie do zniesienia.
W pracy nie mogę się na niczym skupić tylko myslę jak tu poleniuchować :)
A Wy dziewczyny pracujecie czy jesteście na zwolnieniach? Ja początkowo zamirzałam pracować do końca ciąży ale teraz się zastanawiam czy dam radę skoro na początku ciazy jestem nie do życia:)
Pozdrawiam was wszsytkie serdecznie...

feline ja jak najszybciej zamierzam isc na zwolnienie wole siedziec z corka w domu niz meczyc sie 11 godz w pracy plus 2 godz przejazdow dziekuje poleze w domu :D

malutk_a własnie chyba zaczynam dojrzewać do tej samej mysli :) Tak sobie myślę, że nawet jeśli będę pracować do końca to czy to ktoś w firmie doceni?? Pewnie i tak szybko padnie w niepamiec. A tak to wlasnie w domu z synem bym posiedziała bo on jest teraz w takim fajnym wieku ehchh...

hej kobietki ale duzo piszecie od wczoraj wieczora 3 strony mialam do nadrabiania :-) piszecie o dolegliwosciach u mnie tylko zmeczenie i czasem zgaga i mdlosci bez wymiotow wiec zupelnie inaczej niz z corka bo z corka wymiotowalam co ranek i zgagi niemialam i zmeczona tez niebylam wiec mam coraz wieksza nadzieje na synka :-)

zycze wam kobietki milego dnia kurcze jeszcze 2 tygodnie i skonczy mi sie 1 trymestr hura :-)

Helloo kobietki.
Ja dzisiaj ledwo z wyrka się zwlokłam o 7 bo musiałam Nicole zaprowadzić na 8 i nie było wyjścia. Niedobrze się czułam ale właśnie zmusiłam się do zjedzenia suchego chleba i jakoś lepiej mi się robi. Teraz popijam sobie cherbatkę ze skórką cytrynową :-)

Ania891 - mi też niekiedy jest dobrze cały dzień i już mam nadzieję, że może mi przechodzi ale nie ma co się łudzić, pewnie do końca I trymestru będziemy się męczyły:-(
martusionek - serdecznie witam w gronie styczniówek i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :-)

Dziewczynki , ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że nie pracuję, ale pracowałam jak dziewczynki były malutkie i bardzo tego żałowałam. Macie teraz taką możliwość, aby iść na zwolnienie i jeżeli nie narobicie sobie problemów, bo wiadomo jak to teraz z pracodawcami jest, to korzystajcie z tego przywileju.

87żabka - ja miałam poprzednie ciąże zupełnie różne i mam dwie dziewczyny. Z Nicole czułam się wspaniale, świetnie wyglądałam i wogóle nie odczuwałam żadnych dolegliwości a z Madgą tak jak teraz, od początku zmęczenie, mdłości, wstręt do jedzenia. Więc teraz sama nie wiem czego się spodziewać i nie mam pojęcia jaka mogłaby być płeć mojego maleństwa...

Ja tak juz bym chciała mieć brzusio okrąglutki.
Właśnie kilka dni temu się dowiedziałam, że mama jednego chłopca od Nicole z klasy też z trzecim bobasem w ciąży jest. Jest szczuplutka i wczoraj była w obcisłej tunice to taki mały brzuszek ma, musze ją zapytać w którym jest tygodniu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam mamusie! tak ciężko was nadrobić w czytaniu tak dużo piszecie! ale to dobrze!
ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie i potwierdził mi że to 8 tydz. muszę teraz zrobić wyniki i za 2 tyg założy mi kartę ciąży i ustalimy termin usg.
a tak poza tym to mój marcelek nauczył się chodzić i teraz ciągle biegam za nim a on ciągnie mnie na podwórek wię nie za bardzo mam czas tu siedzieć!
pozdrawiam i życzę miłego dnia!

kasiulek85 - w końcu się ładna pogoda robi to korzystajcie z tego, nie wiadomo jak długo się utrzyma. Ja wczoraj całe popołudnie z dziewczynkami na dworze byłam. Bardzo szybko zaczął Marcelek chodzić, gratulacje dla synka za osiągniecie kolejnej umiejętności :)
No i gratuluję potwierdzenia ciąży :)))

dziewczyny mam pytanie jak lekarze licza tyg. ciazy bo wg tych internetowych kalendarzy wychodzi mi 8 tydz ale to nie mozliwe bylam u lekarza 28.05 ost.@ mialam 18.04 i na tym 1 USG nie bylo nic jeszcze wiadc oprocz pecherzyka ciazowego jak to moge sobie dokladnie obliczyc kolejna wizyte mam 15.06 denerwuje sie jak nie wiem bo to moja2 ciaza a pierwsza sie niestety obumarla..moze znow cos jest nie tak..

reklama
Witam Was, jestem w pracy pogoda piękna u nas
takajednakobitka - jesli chodzi i ukucia jajników to mnie też od czasu do czasu zakuje! Wiesz czy to dobrze? O czym to świadczy?

joasiab - gratuluje i cieszę się że wszystko ok u Ciebie i dzidzi :)) ja jeszcze do środy czekam... :)

A ja dziś cały dzień jem ... mam apetyt a potem jak zjem to się źle czuje i za chwile znów na cos mi smaki przychodzą... ratunku :p :-D ile ja przytyje jak będę tyle jadła! Nigdy za jedzenie jakos nie byłam jadłam zawsze ale troszkę, słodycze to naprawdę rzadko, a teraz jak rzuciłam papierosy to przez ten miesiąc jem jak .... czy któras z Was tez walczy z jakimiś nałogami może macie jakieś rady :-)
Dobranoc wszytskim

Jeżeli chodzi o to kłucie - to jest to normalne, świadczy o poszerzaniu się macicy :-)

Do góry