reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

witam dziewczynki :)
zjadłam własnie obiadek a zaraz po nim loda :-)
zaraz idę na balkon łapać słońce chciaz dekolt szyjkę i buźkę opalę troszku:)
Krwiaka tez mam małego i przez niego miałam brązowe plaminia, ale lekarz mnie uspakajał zobaczymy co powie jutro i może się nie powiększył, plamień obecnie nie mam więc może będzie dobrze;-)
Wiem tylko ze duzy krwiak może odlepić białą powłoczkę od płodu i wtedy płód nie ma tlenu i jedzenia i obumiera tak mi lekarz tłumaczył bynajmniej...

A dziewczyny powiedzcie (czytałam na necie ale jeszcze was zapytam) czy mozna samoopalaczem się posmarować??wiecie bo troszku plecki mi złapało na czerwono i chciałam posmarować zeby na wesele były brązowe, choć znając życie to mi skóra zejdzie chyba słońca nie toleruje skora w ciąży .. zawsze na brąz sie opalalam a teraz na czerwono, z godzinkę na słońcu byłam:-( no i wogole bym się troszku posmarowałam bo żeby taką białą nie być, wiem że Wam truję ale ja zawsze byłam bardzo brązowa juz od maja to na słonce albo na solarium i później dopiero na zimę sobie odpuszczałam, dlatego proszę doradźcie ....
Buziaki

reklama
przed ciaza wazylam 55/56 a teraz juz prawie dochodze do 60;/ jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak bede wygladac oczywiscie sie niemieszcze sie w jeansy ale narazie nie kupuje sobie zadnych wiekszych rzeczy bo stwierdzilam ze nie ma sensu jak i tak jeszcze nie widac brzuszka poczekam jeszcze troszke a narazie dresik tylko wchodzi w gre..a powiedzcie mi po jakim czasie uwydatnia sie brzuszek wiecie..??

mam identycznie taka wagę miałam a teraz to juz 61,5kg a pojutrze do rodziców jadę maja wagę to będę wiedzieć konkretnie ile waże bo z dwa tygodnie się nie ważyłam;-)

Dziwię się, że tak przybieracie na wadzę - wydaje mi się że to jeszcze nie od ciąży - z tego co widzę chodź róźnie to bywa koleżanki zaczynają dopiero przybierać w drugim trymestrze.

Osobiscie to też sie martwie o wagę wy to szczypiorki przy mnie ja mam 85 kg więc jak przytyję 10-15 kg to będzie 100KG :wściekła/y::zawstydzona/y:

Witajcie kochane!
Witam nowe stycznioweczki na naszym forum . rozsiadzcie sie ,rozgoscie, bo spedzicie duzo czasu na tym forum!
Kobietki wlasnie wstalam z 2 godz drzemki ,snilo mi moje malenstwo jak raczkuje kolo mnie a ja nie potrafie za nim nadazyc, jak biore je na rece patrze w piekna twarzyczke i caluje .:)))))))
kochane niesamowity piekny sen :) zajefajne uczucie.
Co do wagi to ja standartowo waze 57-58 kg a teraz juz pewnie z 65 kg :szok:, brzuszek od poczatku mi sie zarysowal, bo mialam na poczatku ciazy wzdecia przeokropne hehehe, ale ja jestem dumna z mojego brzuszka.
Buziaczki wpadne pozniej

a powiedzcie czy przytylyscie juz cos bo ja niestety tak;/ hehe

Ja narazie nie tyję, ważyłam 54 przed zajściem i dalej ważę tak samo, nie mam żadnych przykrych dolegliwości...może to głupie ale czasami mam wątpliwości czy napewno jestem w ciąży, na dowód mam "tylko" brak miesiączki i zdjęcie z usg z potwierdzeniem szóstego tygodnia ciąży

dziś powiedziałam w pracy, pracuję w szkole i myślałam, że dyrektorka nie będzie zadowolona z tego faktu, tymczasem ona zareagowała całkiem w porządku, powiedziała że moje miejsce będzie na mnie czekać i mam tyle wziąść wolnego ile będę potrzebować, alleluja! mam to za sobą!

Ja na razie z powodu braku apetytu schudłam 3 kg. W pierwszej ciąży zaczęłąm tyć dopiero w 2 trymestrze. W drugiej ciąży z powodu mdłości schudłam na początku bardzo dużo i dopiero w 5 miesiącu zaczęłąm przybierać, w sumie pod koniec w 42 tc to ważyłam tylko 2 kg więcej niż przed samą ciążą.

Widzę, że tu dyskusja o kg :) Ja powiem tak...w ciąży z Wiki przytyłam 29 kg. Przed siążą wazyłam wówczas 51. Potem schudłam i wróciłam do 52 kg jeszcze w październiku 2009 tyle ważyłam, potem z uwagi na leki i hormony przytyłam i teraz ważę 61,5. Ale się tym nie przejmuję. Zżuciłam po ciąży z wiki to zżucę i po tej :) ja byłam bardziej popuchnięta niż od jedzenia bo miałam kłopoty z nerkami. A teraz mi już np brzuch widać bardzo zreszta jak przy Wiki szybko zaczęło być widać. Więc ja już chodzę niestety albo i stety w ciążowych ubraniach :)

reklama
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie !
Ja jestem na L4 i byłam dziś w pracy aby je zanieść ( Pracuje w przedszkolu na grupie żlobkowej) i moja pani Dyrektor powiedziala żebym powiedziała swojej Pani gin ,ze nie chce mnie widzieć do końca ciąży w pracy, bo się o mnie martwi i mam sobie spokojnie wypoczywać i dbać o sobie i się nie denerwować....Cieszę się ,że mam tak wyrozumiała Panią dyrektor :-)
A tak po za tym mam także jak Weronika problemy z tarczycą czyli mam niedoczynność i ale na razie wyniki są ok .
Idę do ogrodu pooddychać świeżym powietrzem bo mam straszne mdłości ale pije na nie herbatkę z imbirem ....
Pozdrawiam Was sytcznióweczki!!!!

Do góry