reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

25 listopada Kochana:) czyli 15 dni jeszcze ;-)

A Twój lekarz ma USG w gabinecie na każdej wizycie??

Tak ma
jedyne co to mnie bada i sprawdza tętno dziecka, itd
On przyjmuje w gabinecie w prywatnej przychodni - tam to USG cały czas stoi

zawsze mi mówi, że skoro jest wszystko ok , to nie ma potrzeby robić USG
Ja mu ufam, znam o nim same dobre opinie , wierzę, że dziecko jest zdrowe, w końcu miałam w 20 tygodniu badania i wyszło, że dziecko się bardzo dobrze rozwija, to mi starczy

reklama
hej dziewczynki

wróciłam już z zakupów, wszędzie pełno ludzi, to koszmar mieszkać w pobliży 3 dużych supermarketów. :wściekła/y:

a oprócz tego to strasznie, potwornie mi smutno :sad::sad:

Ribi miałam rację z tymi kapciuchami. :sorry2: Ja będę miała takie typowe basenowe, w domu umyję je w gorącej wodzie i myślę, że to wystarczy.
W naszym miejskim szpitalu niestety trzeba mieć swoje i ubranka i becik nad czym potwornie ubolewam. Tam gdzie rodziłam Filipka (inne miasto) dziecko miało wszystko szpitalne i nie musiałam się zamartwiać, że mi coś zginie czy że nawiozę do domu jakichsz szpitalnych gratisów. :dry:

a ciuszki biorę tylko na wyjście - chyba, żeby była cc to najwyżej poproszę męża żeby dowiózł , bo się dłużej w szpitalu leży...
zobaczymy, ale wolałabym naturalnie rodzić...
claudia niekoniecznie dłużej leży się w szpitalu po cc. Z tego co pamiętam mnie chcieli wypisać równie szybko co dziewczyny po sn ale musieliśmy jeszcze zostać bo Fifi dużo na wadze stracił. A kumpla, która we wrześniu rodziła cc wyszła po 3 dniach.

aniwar jak mnie męczyły te bóle żołądka w październiku to lekarze kazali mi pić alugastrin

Claudia4you - No to super, mój lekarz pewnie przez to że miałam na początku plamienia, krwiaka, długo bralam duphaston to teraz mnie obserwuje i podgląda dzidziusia częściej:-)

Też slyszłam, ze jak wszystko ok z dzieckiem to się wychodzi po 3dniach, niewazne czy się rodziło sn czy się mialo cc :-) ale często dziecko ma żółtaczkę i każą zostać dzień dwa dużej :-(

Ostatnia edycja:
Claudia4you - No to super, mój lekarz pewnie przez to że miałam na początku plamienia, krwiaka, długo bralam duphaston to teraz mnie obserwuje i podgląda dzidziusia częściej:-)

Też slyszłam, ze jak wszystko ok z dzieckiem to się wychodzi po 3dniach, niewazne czy się rodziło sn czy się mialo cc :-) ale często dziecko ma żółtaczkę i każą zostać dzień dwa dużej :-(

No to na pewno, u mnie od początku wszystko grało , więc on mówił, ze jest tak dobrze, że nie trzeba tego USG
A teraz mówił, że jak się będzie coś działo to mam dzwonić i mnie przyjmie i sprawdzi ...
a ja się dobrze czuję w miarę

fogia
co jest , kochana?

ja mam usg za 8 dni nie moge sie doczekac... no i moze uda sie jakies zdjecie złapac ...
Fogia - słonko moze po nowym roku zyskacie jeszcze na tej sytuacji .. moze akurat jakas okazja fajna sie trafi! trzeba byc dobrej mysli

reklama
Nareszcie baby boom przestawiło się na czas zimowy :-)

A to na poprawę humoru ;-)

Mąż uszczypnął żonę w pośladek i zażartował:
- Gdybyś to trochę ujędrniła, moglibyśmy się pozbyć twoich wyszczuplających majtek.
Potem uszczypnął ją w piersi i powiedział:
- A gdybyś to ujędrniła, moglibyśmy się pozbyć wszystkich twoich staników.
Oburzona kobieta łapie męża za ptaszka i krzyczy:
- A gdybyś to ujędrnił, to moglibyśmy się pozbyć ogrodnika, listonosza, hydraulika i mleczarza! :-D

Ostatnia edycja:
Do góry