reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

nulini - mnie ostatnio boli kręgosłup w okolicach prawej łopatki ale mąż robi 'masu-masu' codziennie i jakoś łagodnie to odczuwam:-) szczególnie boli wieczorem i jak zasypaim - zastanawiam się w co wsadzić prawą rękę:/ a co do dziąseł to moje tez jakis czas temu strasznie krwawiły i ja sporadycznie stosuję Parodontax - mi pomaga zawsze (zresztą byłam z tym problemem u dentystki i powiedziała, że ta pasta zdziała cuda) :-)

własnie mąż zadzwonił i powiedział że od razu kupimy mi jakis prezencik urodzinowy (trochę za szybko, bo urodzinki są na koniec listopada - ale ja już sie nie mogę doczekać) :-)

reklama
a dziewczynki dzisiaj będę oglądała filmy znalazłam fajny program Filmy Online - EKINO.tv gdzie za 4 zł za wysłanie smsa możesz oglądać przez 24h filmy jakie ci się podobają taka wypożyczalnia właśnie skończyłam oglądać film my sister's keeper super troszke płakałam a teraz szukam jakiegoś fajnego np. o ciąży lub małych dzieciach...polecam:) może wy znacie jakieś fajne filmy godne obejrzenia takie akurat adekwatne do naszego stanu:)??

hej ;)
tez dostaje maluszka.. bo jakies aniekty po porodzie wypełniałam i teraz sobie przychodzi:)
a ja wróciłam z zakupów.. noc całkiem niezła.. choc nie wyspana.. pralka juz smiga :) za oknem jak nie pada to wieje.. jak nie wieje to pada.. ale teraz troche sie uspokoiło to poszedł Tomcio kaczki Karmic...
a wogole mam całkiem niezły dzien... na obiad nic nie robie mam wczorajszy... ale chyba i tak bym nie robiła.. len na maksa mnie ograną...

monia-- udanej randeczki życzę!

Czesc Babeczki:-)

ja dzis kiepskawo sie czuje:-( wieczorem miała chętkę cos pochrupać i zabrałam sie za pestki z dyni...tak mnie po bich rozbolał żołądek, że nie wiedziałam co ze soba zrobić...aż sie modliłam o wymioty....rano sie obudziłam z nadzieją że mi przejdzie...niestety nadal żołądek boli i jest mi niedobrze:-( zjadłam na siłe śniadanie i nadal ledwo zyje...jeszcze zgaga sie przyplatała....masakra jakaś...az juz mi się plakać chce....mam trcohe rzeczy do porobienia a nawet nie mam na to sily:-(

dziś mamy USG to 4D (chyba już to ostatnie w ciąży wg zaleceń), cieszę się ale tez mam troszkę stresa...do tej pory na każdym usg lekarz mówil że z dzidzia wszytsko dobrze, ale wiecie jak to jest człowiek i tak sie martwi (tzn ja sie martwie bo mój mąż w ogóle On wie, że wszytsko jest ok i sie cieszy ze zobaczy synka:-), ale to dobrze ze On ma takie podejscie to mnie uspokaja)

ja dzis kiepskawo sie czuje:-( wieczorem miała chętkę cos pochrupać i zabrałam sie za pestki z dyni...tak mnie po bich rozbolał żołądek, że nie wiedziałam co ze soba zrobić...aż sie modliłam o wymioty....rano sie obudziłam z nadzieją że mi przejdzie...niestety nadal żołądek boli i jest mi niedobrze:-( zjadłam na siłe śniadanie i nadal ledwo zyje...jeszcze zgaga sie przyplatała....masakra jakaś...az juz mi się plakać chce....mam trcohe rzeczy do porobienia a nawet nie mam na to sily:-(

dziś mamy USG to 4D (chyba już to ostatnie w ciąży wg zaleceń), cieszę się ale tez mam troszkę stresa...do tej pory na każdym usg lekarz mówil że z dzidzia wszytsko dobrze, ale wiecie jak to jest człowiek i tak sie martwi (tzn ja sie martwie bo mój mąż w ogóle On wie, że wszytsko jest ok i sie cieszy ze zobaczy synka:-), ale to dobrze ze On ma takie podejscie to mnie uspokaja)
Kochana bedzie ok!!!! teraz sprawdzaja ilosc wod, komory mozgu i rozwoj! chodzi o to ze na tym etapie ciazy bdb wszystko widac jak sie uksztaltowalo. jak bedziesz miaal foty- wklejaj:) my duzo dostalismy i filmik sobie dzisiaj obejrze!

Fajnie, że masz USG - to potem się pochwal jak maluszek rośnie...
A co do bólu żołądka to nawet nie wiem co w ciąży można brać, mi zawsze krople pomagały, ale czy w naszym stanie można to nie wiem...możesz zadzwonić do gina i zapytać?

Kochane, powiedzcie jak to jest z tymi fotelikami samochodowymi? Pytałam juz na innym wątku ale bez echa...:-(

Czy kupując np fotelik w zestawie, a wiec gondola +spacerowka +fotelik , to czy jest juz tam baza?

Teraz własciwie kazdy sklep oferuje takie 3 w 1. Chciałabym x landera xa z fotelikiem Maxi Cosi. Cena w granicach 2 tys zł. No i tutaj pytanie czy trzeba tą bazę dokupic czy nie, bo juz jest z fotelikiem?

Jezeli trzeba, to znalazlam ze np taka baza do Maxi Cosi to nastepne cos okolo 500zł:szok:

No i czy taka baza jest tylko do fotelika do 13 kg, czy potem jak zmieniam na inny, na wieksze dziecko to baza nadal pasuje?:baffled:

reklama
pewnie, jak tylko bedą fotki to wkleje na odpowiednim watku:-)

maltaja tez juz kiedys o to samo tutaj dziewczyny pytałam i sie dowiedziałam, że baza może byc ale nie musi....bo jak nie masz bazy to przypinasz pasami i tez jest ok...z ta bazą to bardziej dla naszej wygody bo wtedy wpinasz wnią fotelik i nie musisz męczyc sie z pasami tylko ceny tych baz są przerażające...

Do góry