reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja dopiero mam upatrzone na allegro:) nie znalazłam jeszcze firanki i dywaniku..muszę się streszczać , bo już coraz ciężej mi...muszę podjechać do jakiegoś CH I coś upolować:p

reklama
Ja dopiero teraz się zgłaszam....dziś od samego rana chyba do godz. 17 nie było u nas prądu....normalnie masakra a jeszcze nikt nie informował o tym, że nie będzie....póxniej szkoła rodzenia i zakupy z mężem i właśnie zjadłam kolację: KREWETKI W CIEŚCIE Z MIXEM SAŁAT...mniam Dobra teraz Was doczytam i może coś dopiszę?:)

ja na 56 mam kilka kaftanikow 2 szt spiochow i full body z krotkim rekawkiem (ale to rozm 0-3) i 3 szt 56 z długim wiec w zasadzie nie duzo.. to tylko na pierwsze dni w szpitalu.
a powiedzcie mi te rozm 0-3 to sa 56 czy raczej 62?

U mnie łóżeczko stoi już 2 miesiące i nie skręcamy go jeszcze - musimy przestawić kanapę najpierw w sypialni...

A co do USG , to fakt....im dłużej się czeka, tym większa frajda potem, a zbyt częste oglądanie dziecka to tez nie jest z byt dobre :-)
Mnie teraz cieszy każdy ruch małego - wtedy wiem, że wszystko gra.

Fogia co do przedszkola, to teraz jej nie puszczam, bo musi wyzdrowieć, potem ze 2 tygodnie musi być super zdrowa aby jej zrobic badania i testy i tym sposobem dotrwamy do końca listopada. A potem już grudzień więc nie wiem czy ją przed świętami puścić, potem to już czekanie na poród i miałam taki plan aby była w domu jak Tomcio się urodzi z 1,5 miesiąca aby nie łapał od niej chorób. Wszyscy mi tak doradzają, włącznie z naszym pediatrą no i tym sposobem będzie połowa lutego, ferie i pewnie od marca pójdzie.
No chyba, że nasz lekarz uzna, że po tych badaniach moze iść to się zastanowię i być może w grudniu ją puszczę. Sama nie wiem. Mam wielki dylemat.

MartaPe - my zamówilismy łóżeczko, niecierpliwie na nie czekamy i może w tym tygodniu już dojdzie, kurcze 3 tygodnie czekać na lozko:-( jak przyjdzie to skręcimy, żeby zobaczyć czy wszystko gra, zresztą już 33 tydzień pojutrze kończe więc jakoś wczesnie nie jest:-) tymbardziej, że w 37 tygodniu często są porody :-)

joasiab - też bym nie posyłała dziecka do przedszkola, póki całkiem nie wróci do zdrowia, a jak masz siły i energę, żeby w tym ostatnim m-cu zajmować się sobą i dzieckiem to przecież po co ma przebywać wsród chorych dzieci, a potem znów Twój stres i bieganie po lekarzach... ale decyzja nalezy do Ciebie, oczywiście nikt Ci nie zagwarantuje, że siedząc w domu, chodząc na spacery itd nie rozchoruje Ci sie, ale trzeba byc dobrej myśli.

Jesli o body chodzi to ja narazie bardzo niewiele kupowalam, doslownie kilka sztuk, ale sporo już dostalam najpierw siata od psiapsółki, teraz karton od byłej kierowniczki, czekam jeszcze na jeden zamowiony karton, mam nadzieje, że dojdzie zaplaciłam, a czekam juz 4 tydzień, dodatkowo licytuję zestaw ubranek na allegro "dla chłopca" i wtedy jak już wszystko będę mieć to policze ile czego mam i ile dokupić, nie planuję kupować malusich ubranek podobno starczają na tydzień (52 i 56):-( może lepiej większe kupować :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie wieczornie:-)
ja dopiero teraz was nadrobiłam, popłudniu widzialam sie z koleżanka..bylysmy na nalesnikach wytarwnych pycha..niebo w gebie ale porcja (1 nalesnik) taka duża że jak go zjadłam to mialam wrażenie że mi doslownie skora na brzchu pęka...masakra...i co łakomstwo robi z człowiekiem..hihi....

Dzis był tez u nas stolarz i juz mamy szafeczke dla bartusia w sypialni:-) teraz tylko trzeba ja załadować potzrebnymi rzeczami.

Co do ubranek to ja mam troche 56 ale dokladnie nie wiem ile bo narazie tylko mam takie, ktore podostawalismy nic co sami kupiliśmy. A właśnie dziewczyny....mam tez troche takich ubranek dla starszego bobo takiego 6-12 m-cy czy Wy te ubranka tez już pierzecie i prasujecie i do szafki?? bo ja mysle że chyba mozna już je wyprac mimo ze bedzie korzystac z nich za rok...tylko czy potem znowu je prać czy juz nie trzeba??

A i jeszcze chciałam sie zapytac...bo niektóre ubranka np body mam 56 ale przylozyłam je do ubranek 62 i one są w zasadzie takiej samej wielkości tylko na metce inny rozmiar...noi sama już nie wiem jaki to rozmiar czy 56 czy 62....dla mnie sa malutkie ale ja nie mam doswiadczenia z niemowlakami i moze okażą się za male albo za duże i juz sama nie wiem co robić...czy dokupywac 56 czy nie...bo jak beda za duze to potem sie okaże że nie mam na poczatek w co ubrac dzidzi....i juz siezagubiłam:-(

batonik nie martw sie cholestaza nie jest taka starszna....to watroba źle pracuje bo ciąży szybko to przechodzi...na pewno musisz mieć odpowiednią dietę, dużo wody pić...nie mozna owoców (na pewno jabłek) z warzywami też trzeba uważać ale to lekarze na pewno Ci powiedza co możesz jeść a co nie...pewnie wcześniej Ci zrobią cesarke bo przy tym robia kolo 36 tygodnia ale oni wiedzą co i jak i na pewno dzidzi nie zaszkodzą...po za tym teraz nasze dzidzie są już duże i napewno urodziłyby się już teraz silne i zdrowe...

blondi faktycznie już długo czekacie na to lozeczko..pamietam jak tydzień temu już liczylas że dotrze.....może tam zadzwoń i sie upenwij kiedy je wyslali...zeby o was nie zapomnieli.

reklama
ja na 56 mam kilka kaftanikow 2 szt spiochow i full body z krotkim rekawkiem (ale to rozm 0-3) i 3 szt 56 z długim wiec w zasadzie nie duzo.. to tylko na pierwsze dni w szpitalu.
a powiedzcie mi te rozm 0-3 to sa 56 czy raczej 62?

z tego co wiem 0-3 to jest 62 bo mam full takich właśnie, a 56 to z reguły pisze 0,1 albo newborn

aniwar - nie dokupuj malutkich bo szybko wyrośnie, a rękawki zawsze możesz podwinąć. rozmiar rozmiarowi nie równy tak jak z naszymi ciuchami ja też mam kilka 56i 62 co różnicy nie ma. Pamiętaj że dziecko w większy ciuszek zawsze ubierzesz a w za mały już nie bo albo bedzie cisło albo np w pajacu będzie musiało podkurczać paluszki

Co do większych ubranek mam wyprane 3-6mcy czyli 68cm :) te większe 6-9 i 9-12 mam spakowane w karton i na strychu bo nie wiadomo kiedy się przyda:). Może być tak że te niby 9mcy będziesz zakładała roczniakowi bo ubranka się naddają i nie wiem czy jest sens miejsce sobie zajmować :)

Ostatnia edycja:
Do góry