reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
choćbym nie wiem jak się starała to nie daje rady czytać na bieżaco
za dużo "weny macie" :)

WÓZEK BOLDER SD Implast - najnowsze kolory 2010 ! (1305240562) - Aukcje internetowe Allegro
wózek mam taki tylko mojego koloru tu nie ma "szaro-różowy"-- z przewagą szarego

i właśnie wbiłam się w szok jak wózki tanieją "ze zmianą roku"
ja za swój model w marcu 2009 z kolekcji 2009 dałam jakoś 2000 zł teraz mogłabym ten sam kupić już średnio od 1200 zł!!!
a z kolekcji 2010 znowu po 2 lub więcej

Ostatnia edycja:
A co do USG , to fakt....im dłużej się czeka, tym większa frajda potem, a zbyt częste oglądanie dziecka to tez nie jest z byt dobre :-)
.
a to dlaczego? niby?
ja miałam i z Kają i teraz usg co wizyta
krótsze dluższe ale co wizyta
nie wiem niby czemu to ma być "niezbyt dobre"

a ruchy dziecka wcale nie świadczą, że wszystko ok, bo dziecko z downem np. też się rusza! itd.itd.

cześć wszystkim mamusiom,
ja dziś od rana zgaga na maksa i dołek:-( wczoraj byłam u gina na wizycie i się okazało że mam miękką szyjkę, nie wiadomo jak długo jeszcze wytrzymam w dwupaku :no:
niby się nic takiego nie dzieje, dzidzia zdrowa, szyjka choć miękka to zamknięta ale jakoś tak się przestraszyłam ogólnie że to może być już za 2, 3 tyg bo tyle mi niby moja ginka daje gwarancji że się nic nie powinno dziać.
teraz siedzę i każdy lekki skurcz czy ból mnie już stawiają w stan alarmowy. masakra!!!
najbardziej bym nie chciała rodzić w święta, ani w sumie przed też nie, bo mi się wydaje (patrząc na to jak się czułam po poprzednim porodzie), że nie ucieszyłabym się atmosferą świąt gdybym je spędzała obolała, zmęczona po porodzie i z niechęcią do oglądania kogokolwiek poza własnym mężem i rodzicami. bo na teściów ani siostrę męża nie miałabym ochoty na pewno a z kolei jak wtedy mężowi wytłumaczyć że moi rodzice są a jego nie mogą przyjechać??? i że dla mnie to mimo całych w sumie pozytywnych układów to wciąż są w jakiejś mierze obcy ludzie a do tego mający styl bycia tzw. "włoski" co męczy jak cholera. eh.....
zawsze mi się wydawało że mój organizm to jak szwajcarski zegarek a tu takie niespodzianki. jednak starość nie radość i organizm już nie taki sam jak 5 lat temu...

na pocieszenie chyba sobie dziś zrobię pączusie waszego przepisu. jeszcze nigdy sama nie robiłam :tak: ciekawe czy wyjdą i czy wystoję w kuchni. brzucho niestety twardnieje po 20min stania

a chodzę dziś jak połamana kaczka! boli mnie spojenie łonowe i kość ogonowa jak chodzę, więc jakieś dziwne kroki stawiam hehehe

Witam was dziewczynki :)

Mój gin twierdzi, że USG wcale nie szkodzi, że to mit. Ja tez mam USG co wizytę, przy Wiki miałam jeszcze częściej bo ciąża zagrożona i nic się nie stało. A rodzice spokojniejsi widząc, że z maleństwem ok.

Ide jeść śniadanie z Wiki i potem będziemy się bawić :)

Witam z rana...dziś u nas jest prąd więc pojawiam się w Waszym gronie;)
Dziś musze trochę posprzątać mieszkanie a pod wieczór jedziemy do teściów ale nie na długo tylko do piątku....

blondi trochę mnie przestraszyłaś z tym lóżeczkiem podaj mi link do tego sprzedawcy żebym uważała bo ja lada chwila też zaczynam zamawiać to łóżko

ewcia uważam, że Twoja przyjaciółka nie powinna mieć Ci za złe że chcesz ją pocieszyć z brzuchem. Ja pamiętam jak zaszłam w ciążę i powiedziałam o tym mojej sąsiadcce która stara się już kilka lat i jej powiedziałam, że wiem co ona czuje....taką złość że to ona a nie ja....ale to normalne. Ja pamiętam jak moja przyjaciółka zaszła w ciążę i mi o tym powiedziała wróciłam do doomu i płakałam bo też chciałam....to normalne. Spotkaj się z nią i pociesz ją...

Dziewczyny na wyprawkę wrzucę swoją listę co wczoraj dostałam na SR. Zachęcam do przeczytania:)

Witam!!

A ja muszę leżeć, jak tylko chwilę postoję, albo nawet dłużej siedzę - mam brzuch jak kamień, albo jak się zbliża godzina wzięcia tabletki...
Najgorsze, że na ten długi weekend rodzinka męża do nas zjeżdża, tzn. niby na dół do teściów, ale wiadomo jak to jest.. A my tu jeszcze ten remont, więc jutro od rana wielkie porządki, a ja nic nie będę mogła zrobić - nie lubię tak:baffled:.. ale teraz ciąża najważniejsza!!!!

Claudia
- pytałaś o te pieluszki, mi jedne przyszły, i zaraz zamówiłam kolejne na męża i są w drodze, ale ja wchodziłam na tą stronę Strona Główna a może jak wpisujesz hasło to z cyfrą? bo ja tak chciałam, to też mi nie wychodziło..

Witam Was z rana i ja:)
Jakaś śpiąca jestem lecę śniadanko zrobić i kawkę...bo pada i ponuro,mała rozrabia.
Joasiab-Doskonale Cię rozumiem z Wiki i z przedszkolem,Ja mam taki sam dylemat,ale wole go przytrzymac w domku,jak urodze pewnie też posiedzi.Bo wiadomo ze coś przyniesie z przedszkola,przy jednym 3 -latku jak chory masa roboty i bidulka,a malutkiej chorej i jego..nie ogarniam.
A wiadomo ze rodzice będą podziębione dzieciaki ,albo niedoleczone,kaszlace wysyłać.
modlicha-zamówiłaś i na męża,bo jas doczytałam ze pod ten sam adres to tylko jedne mogą wysłać... ale jak Tobie dojdą te mężowe to i ja na swojego wyślę:)
Kochana odpoczywaj-rodzinka zrozumie:)

Ostatnia edycja:
cześć dwupaczki :-)
dzisiaj się nie wyspalismy, bo moja "listopadówka" o 2 w nocy wysłała smsa że ma regularne skurcze i że ją strasznie boli a ja oczywiście - wrazliwiec - nie mogłam już zasnąć tylko myślałam o niej. Do tego Szymuś zrobił sobie dyskotekę (chyba czuł moją adrenalinę) :-D
PS Skurcze nadal ma regularne ale co 30 min :/ na razie nici z porodu...

Teraz jemy paróweczki i oglądamy DDTVN.
Dzisiaj na obiad mąż zaprosił mnie do restauracji - powiedział, że czas mnie wreszcie gdzieś zabrać, bo fioła w tym domu dostanę (odkąd szyjka mi się skraca to raczej mało wychodzę). Już się nie moge doczekać "randki" z mężem :-D

reklama
Do góry