reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Masz po prostu w innych jednostkach. Ja też miałam za wysoką i zrobiłam drugi raz 75 g i po dwóch godzinach niestety wyszło żle :(

Wczoraj dostałam smsa od przyjaciółki, niestety bardzo przykrego. Była na USG i dzidzia jest martwa. Ma dzisiaj zabieg, była w 13 tc :(

To bardzo przykre :( Współczuję jej i wiem co czuje. Przeżyłam to samo :(

reklama
a ja wrocilam po ponad godzinnym spacerze z psiapsiola i jej 2 mies synkiem, i moja psiura.. padam na pysk- mialam 2 silne skurcze i najsmieszniejsze ze nie moglam duzo gadac nbo po 2 dniach meeega zadycha- brakowalo mi powietrza normalnie. jakas masakra! zaraz chyba pojde spac, choc czuje glod, a lodowka w zasadzie pusta.. musze jakos wytrzymac a potem podsmaze z 2 krokieciki.

Ewa... eh.. bardzo mi przykro..

ja dzis gotuje ogórkowa .. ale jakos nie mam checi... zaraz chyba pójde sie połozyc a do koncze po spaniu.. u nas dzis wiosna.. 12 stopni..

Ja się witam dopiero teraz - dzisiaj korzystając z pięknej pogody wybraliśmy się zmienić opony na zimowe. Po drodze jakieś zakupy - w Biedronce kupiłam te nawilżane chusteczki które wiele z was polecało. Chcieliśmy się wybrać jeszcze na spacer nad wisłą bo dzień naprawdę piękny, ale mój musiał iść do pracy :( Ale za niedługo czeka mnie spacer - Anię odebrać z zerówki i na basen wysłać.
Ach - poronienia są naprawdę bardzo częste. Moja koleżanka straciła bliźniaki w 12 tygodniu i bardzo cierpiała. Ale na szczęście zwyczaj za drugim razem się udaje i tego trzymać się trzeba

dziś już lepiej, boli mnie coraz mniej i ciągle smaruje altacetem więc mam nadzieję że przejdzie. Bo czy opuchnięta czy nie to nie zobaczę bo obie mam bezkostkowe nogi hehe :D zastanawiam się w jakie ja się buty zmieszcze z tymi moimi słoniowymi nogami:)

Dziękuję dziewczyny za rady! :)

Dzień dobry :)
U mnie przedpołudnie pełne wrażeń. Zapowiadało się bardzo przyjemnie, słonko cały czas od rana świecie i ma w nosie prognozy deszczowe:-D
Za to z moją mamą, z którą mieszkam, a która choruje na Alzcheimera, miałam taką jazdę, że aż słów brak. Skończyło się na przymusowej kąpieli, co z jej złamaną ręką nie jest takie łatwe. Strach się bać, co będzie dalej i jak damy sobie z tym radę, kiedy na świecie pojawi się Natusia:-(
Ale dla równowagi w przyrodzie: mój kochany mężuś zdał egzamin na prawo jazdy! I wreszcie będę miała szofera, bo ja przestałam jeździć odkąd robi mi się słabo. Jestem z niego taka dumna, że chyba zrobimy sobie małe święto i zjemy na mieście. Prawie będziemy w Krakowie na naszych pierwszych zajęciach SR, to może skoczymy do Babci Maliny na coś pysznego :tak: Przynajmniej wyrwę się z domu.
Wczoraj po naszych rozmowach podjęłam decyzję i zaklepałam sobie termin do kardiologa na 25.11, może on coś poradzi na to moje ciśnienie.
A'propos glukozy: jakoś nie wspominam jej najgorzej, byłą ulipkowata (miałam 75), ale nie myślałam o tym, czytałam sobie książkę i popijałam - prawie jak w kawiarni :-D Wyniki wyszły ok i pani dr pochwaliła, ze bardzo ładnie trzymam cukier hihi.

ewcia- przykro mi, niestety wiele ciężarowek ma "selekcje", cierpi bardzo bo juz ta fasolke pokochalo i sie nie moze jej doczekac, ale czasem dobrze,że to przykre zdarzenie nastepuje wczesniej niz pozniej:( wiem to nie pocieszajace, ale tak jak napisala damqelle- za drugim razem zazwyczaj sie udaje! i najwazniejsze by bejbik byl zdrowy!

ja jednak wymieklam i zjadlam juz krokiety z kapustka- a szymo daje kopy- prawdziwy facet, on bedzie jadl kapustke? nie w zyciu.. gdyby byly z mieskiem byloby ok:)

zaraz poczytam zaleglosci i Jężyk niemowlat i chyba pojde spac bo jakos mnie tak muli.

Kobietki, gdzie wy mieszkacie że u was tak wiosennie i słonecznie????

U nas pogoda masakryczna, ciagle siąpi z przerwami na deszcz ze śniegiem, bleeeee....okropna ta aura:-:)wściekła/y:

A ja własnie po wizycie u ginka:-) :tak:Mój synus wazy cos troszkę ponad 2 kg i jest ułożony główką do dołu:-) Super!:happy:

Teraz to juz rozumiem czemu tak mocno kopie mnie w żołądek. Ciągle mam mega zgagę i ucisk na żołądku wlasnie,. A wczoraj to tak mi go pokopał ze az polecialam potulic kibelek, normalnie musialam sobie pawia puscic bo tak mnie zemdliło od tych szturchańcow Wiktorka

No i znowu przybrało mi sie ...ponad kilogram od poprzedniej wizyty i teraz to juz mam 14 kg na plusie:szok:
:szok:

reklama
Witam z wieczora, ja dopiero zasiadłam do kompa:p smażyłam dla m racuszki z jabłkiem i cynamonem, i kilka z wiśniami:p a na obiad piekłam kurczaka z miodem w pomarańczach na ostro , wyszedł pycha:p i wczesniej rogaliki z ciasta francuskiego:p m zjadł wszystkie...:/ warzywa zapiekane, zupe miałam z wczoraj:p dzis szaleje kulinarnie:p
Tysia koniecznie wrzuc przepis na tego kurczaka.
Dominika super ze dzidizia tak dobrze sie rozwija.

My dzis spacerek zaliczyliśmy, ale jak słońca nie ma to jakos tak buro i smutno.
Na obiad zjemy tylko zupke bo nie mam weny cos innego zrobić, a dla Piotrusia pichce 3 rodzaje zupek: ziemniaczaną, rosołek z manną i warzywną. Na 2 tygodnie starczy.
Wczoraj mój m znalazł pod sklepem pendriva i zaczęliśmy przeglądac zawartość i znalazłam tam nr telefonu więc zadzwoniłam i dzisiaj babka przyjechała odebrać zgubę, a ja dostałam za to Merci mniam, mniam. Zmykam po od siedzenia przed kompem brzuch mi się napina.

Malta duza dzidzia :)

Ostatnia edycja:
Do góry