reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Masz po prostu w innych jednostkach. Ja też miałam za wysoką i zrobiłam drugi raz 75 g i po dwóch godzinach niestety wyszło żle :(

Wczoraj dostałam smsa od przyjaciółki, niestety bardzo przykrego. Była na USG i dzidzia jest martwa. Ma dzisiaj zabieg, była w 13 tc :(

To bardzo przykre :( Współczuję jej i wiem co czuje. Przeżyłam to samo :(

reklama
a ja wrocilam po ponad godzinnym spacerze z psiapsiola i jej 2 mies synkiem, i moja psiura.. padam na pysk- mialam 2 silne skurcze i najsmieszniejsze ze nie moglam duzo gadac nbo po 2 dniach meeega zadycha- brakowalo mi powietrza normalnie. jakas masakra! zaraz chyba pojde spac, choc czuje glod, a lodowka w zasadzie pusta.. musze jakos wytrzymac a potem podsmaze z 2 krokieciki.

Ewa... eh.. bardzo mi przykro..

ja dzis gotuje ogórkowa .. ale jakos nie mam checi... zaraz chyba pójde sie połozyc a do koncze po spaniu.. u nas dzis wiosna.. 12 stopni..

Ja się witam dopiero teraz - dzisiaj korzystając z pięknej pogody wybraliśmy się zmienić opony na zimowe. Po drodze jakieś zakupy - w Biedronce kupiłam te nawilżane chusteczki które wiele z was polecało. Chcieliśmy się wybrać jeszcze na spacer nad wisłą bo dzień naprawdę piękny, ale mój musiał iść do pracy :( Ale za niedługo czeka mnie spacer - Anię odebrać z zerówki i na basen wysłać.
Ach - poronienia są naprawdę bardzo częste. Moja koleżanka straciła bliźniaki w 12 tygodniu i bardzo cierpiała. Ale na szczęście zwyczaj za drugim razem się udaje i tego trzymać się trzeba

dziś już lepiej, boli mnie coraz mniej i ciągle smaruje altacetem więc mam nadzieję że przejdzie. Bo czy opuchnięta czy nie to nie zobaczę bo obie mam bezkostkowe nogi hehe :D zastanawiam się w jakie ja się buty zmieszcze z tymi moimi słoniowymi nogami:)

Dziękuję dziewczyny za rady! :)

Dzień dobry :)
U mnie przedpołudnie pełne wrażeń. Zapowiadało się bardzo przyjemnie, słonko cały czas od rana świecie i ma w nosie prognozy deszczowe:-D
Za to z moją mamą, z którą mieszkam, a która choruje na Alzcheimera, miałam taką jazdę, że aż słów brak. Skończyło się na przymusowej kąpieli, co z jej złamaną ręką nie jest takie łatwe. Strach się bać, co będzie dalej i jak damy sobie z tym radę, kiedy na świecie pojawi się Natusia:-(
Ale dla równowagi w przyrodzie: mój kochany mężuś zdał egzamin na prawo jazdy! I wreszcie będę miała szofera, bo ja przestałam jeździć odkąd robi mi się słabo. Jestem z niego taka dumna, że chyba zrobimy sobie małe święto i zjemy na mieście. Prawie będziemy w Krakowie na naszych pierwszych zajęciach SR, to może skoczymy do Babci Maliny na coś pysznego :tak: Przynajmniej wyrwę się z domu.
Wczoraj po naszych rozmowach podjęłam decyzję i zaklepałam sobie termin do kardiologa na 25.11, może on coś poradzi na to moje ciśnienie.
A'propos glukozy: jakoś nie wspominam jej najgorzej, byłą ulipkowata (miałam 75), ale nie myślałam o tym, czytałam sobie książkę i popijałam - prawie jak w kawiarni :-D Wyniki wyszły ok i pani dr pochwaliła, ze bardzo ładnie trzymam cukier hihi.

ewcia- przykro mi, niestety wiele ciężarowek ma "selekcje", cierpi bardzo bo juz ta fasolke pokochalo i sie nie moze jej doczekac, ale czasem dobrze,że to przykre zdarzenie nastepuje wczesniej niz pozniej:( wiem to nie pocieszajace, ale tak jak napisala damqelle- za drugim razem zazwyczaj sie udaje! i najwazniejsze by bejbik byl zdrowy!

ja jednak wymieklam i zjadlam juz krokiety z kapustka- a szymo daje kopy- prawdziwy facet, on bedzie jadl kapustke? nie w zyciu.. gdyby byly z mieskiem byloby ok:)

zaraz poczytam zaleglosci i Jężyk niemowlat i chyba pojde spac bo jakos mnie tak muli.

Kobietki, gdzie wy mieszkacie że u was tak wiosennie i słonecznie????

U nas pogoda masakryczna, ciagle siąpi z przerwami na deszcz ze śniegiem, bleeeee....okropna ta aura:-:)wściekła/y:

A ja własnie po wizycie u ginka:-) :tak:Mój synus wazy cos troszkę ponad 2 kg i jest ułożony główką do dołu:-) Super!:happy:

Teraz to juz rozumiem czemu tak mocno kopie mnie w żołądek. Ciągle mam mega zgagę i ucisk na żołądku wlasnie,. A wczoraj to tak mi go pokopał ze az polecialam potulic kibelek, normalnie musialam sobie pawia puscic bo tak mnie zemdliło od tych szturchańcow Wiktorka

No i znowu przybrało mi sie ...ponad kilogram od poprzedniej wizyty i teraz to juz mam 14 kg na plusie:szok:
:szok:

reklama
Witam z wieczora, ja dopiero zasiadłam do kompa:p smażyłam dla m racuszki z jabłkiem i cynamonem, i kilka z wiśniami:p a na obiad piekłam kurczaka z miodem w pomarańczach na ostro , wyszedł pycha:p i wczesniej rogaliki z ciasta francuskiego:p m zjadł wszystkie...:/ warzywa zapiekane, zupe miałam z wczoraj:p dzis szaleje kulinarnie:p
Tysia koniecznie wrzuc przepis na tego kurczaka.
Dominika super ze dzidizia tak dobrze sie rozwija.

My dzis spacerek zaliczyliśmy, ale jak słońca nie ma to jakos tak buro i smutno.
Na obiad zjemy tylko zupke bo nie mam weny cos innego zrobić, a dla Piotrusia pichce 3 rodzaje zupek: ziemniaczaną, rosołek z manną i warzywną. Na 2 tygodnie starczy.
Wczoraj mój m znalazł pod sklepem pendriva i zaczęliśmy przeglądac zawartość i znalazłam tam nr telefonu więc zadzwoniłam i dzisiaj babka przyjechała odebrać zgubę, a ja dostałam za to Merci mniam, mniam. Zmykam po od siedzenia przed kompem brzuch mi się napina.

Malta duza dzidzia :)

Ostatnia edycja:
Do góry