reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam stycznióweczki!!

Dziś wypisali mnie ze szpitala, więc nie było tak żle:happy2:

W pt zgłosiłam się na IP, nie było wiadomo czy mnie przyjmą, bo b. dużo babek przyjechało, ale w końcu się znalazło łóżko.. Zanim poszłam na salę, to podpieli mnie pod pasy, i słuchaliśmy z mężem tętna Kamilka, a ja miałam naciskać przycisk, jak poczuję ruchy - i tak przez 20 min. - to mi się podobało:-D

O 11 dostałam kroplówkę z fenoterolem, i do 18 z nią leżałam, bez wychodzenia do WC - szok:szok:

Brzuszek po tym zrobił się miękki, faktycznie zapomniałam, że taki może być..

W sb. pobrano mi krew i mocz do badania i miałam jeszcze EKG - po tym fenoterolu trzęsły mi się ręce i serce szybciej biło..

Chyba wszystko było w porządku, bo już dziś mnie puścili, biorę tylko ten fenoterol 6 razy dziennie po 1/2 tabletki..

zanim mnie wypisali byłam na badaniu - z szyjką w porządku, a na usg dowiedziałam się, że też wszystko oki, i że mały waży już 1280g

Cieszę się, że jestem w domku, ale tam nie było tak najgorzej, położne b. fajne, dziewczyny z sali też, mogłam poobserwować, jak to jest na oddziale położniczym i w ogóle..

Wybaczcie, że nie nadrobię tych naskrobanych stron, ale teraz będę już na bieżąco:-)

Znalazłam taką str z wagą dziecka w ciąży - wg niej jesteśmy z Kamilkiem w normie:-D:-D Waga dziecka w ciąży | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci

Ściskam Was mocno!!!

reklama
U nas dzisiaj deszczowo i ponuro. Nawt na spacer nie wyszłam, ale tak mnie tez na słodkie zassało, że poszłam sobie po krówki, delicje, prazonki i mandarynki do Biedronki.

Witam stycznióweczki!!

W pt zgłosiłam się na IP, nie było wiadomo czy mnie przyjmą, bo b. dużo babek przyjechało, ale w końcu się znalazło łóżko.. Zanim poszłam na salę, to podpieli mnie pod pasy, i słuchaliśmy z mężem tętna Kamilka, a ja miałam naciskać przycisk, jak poczuję ruchy - i tak przez 20 min. - to mi się podobało:-D

O 11 dostałam kroplówkę z fenoterolem, i do 18 z nią leżałam, bez wychodzenia do WC - szok:szok:

W sb. pobrano mi krew i mocz do badania i miałam jeszcze EKG - po tym fenoterolu trzęsły mi się ręce i serce szybciej biło..

Chyba wszystko było w porządku, bo już dziś mnie puścili, biorę tylko ten fenoterol 6 razy dziennie po 1/2 tabletki..

zanim mnie wypisali byłam na badaniu - z szyjką w porządku, a na usg dowiedziałam się, że też wszystko oki, i że mały waży już 1280g

Cieszę się, że jestem w domku, ale tam nie było tak najgorzej, położne b. fajne, dziewczyny z sali też, mogłam poobserwować, jak to jest na oddziale położniczym i w ogóle..

Wybaczcie, że nie nadrobię tych naskrobanych stron, ale teraz będę już na bieżąco:-)

Znalazłam taką str z wagą dziecka w ciąży - wg niej jesteśmy z Kamilkiem w normie:-D:-D Waga dziecka w ciąży | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci

Ściskam Was mocno!!!

To super, że jesteś już w domu i wśród nas...
Bardzo fajnie, że wszystko jest ok z Tobą i małym....oby do końca było już tylko lepiej

a ja znowu zmęczona...znowu mnie plecy bolą i w ogóle chyba idę się wykąpać i spać....na dworze leje, mąż na meczu a ja cały dzień sama z psem w domu...

modlicha dobrze że już wróciłaś:) i że wszystko dobrze....chociaż posłuchałaś tętna dzidziusia.

Uciekam się kąpać i do jutra:)

a ja już po SR - dzisiaj same nudy - w większości przepisy prawne i co i jak u nas w szpitalu... także raczej nie ma co opisywać

klaudoos - moja psiapsiółka to agrafka (nie moni-t) :-) właśnie do niej dzwoniłam i jakoś tak jak było od rana... prawie nic nie je, ciągle ją boli szyjka i jakieś skurcze - nieskurcze...

modlicha - super, że wszystko w porządku :-)

Dziewczyny przywitałam się z samego rana, a potem miałam mase pracy, najpierw sprzątanko, mycie podłóg, kąpiel, a potem gotowanie obiadku, znajoma była ( w sumie moja kierowniczka była, bo tak jak pisałam salon został sprzedany w inne ręcę i się zwolniła) przywiozła ciuszków kilka dla niemowlaczka, nawet ciuszek na chrzest, śliczny:-) także zbieram powoli ciuszki :-)
Po obiadku korepetycje miałam i dopiero teraz czas znalazłam, ale tylko pobieżnie Was nadrobiłam:-( Niestety za korepetycje juz dawno mi nie płacili nazbierało się 140zł już dla mnie sporo kasy i obecnie Nam się kaska skonczyła, a do 10tego jeszcze 2 dni, przydałaby się ta kasa, a tu nie placą hm....

Znikam szykować kolacje żeby się wyrobić na serialicho "Na wspólnej":-)

ribi - ja korzystałam z przepisu, ze strony internetowej, zresztą claudia widziałam, ze wstawiła juz przepis, ja robiłam troszkę inaczej, ale piły mi bardzo olej więc chyba coś ten przepis nie bardzo, dlatego pozwolisz że nie będę pisać przepisu jesli mnie nie przekonał...

joasiab - współczuje slabej nocki, niestety u mnie nie była też najlepsza... teraz już coraz częściej będziemy narzekać pewnie...zdrówka dla Wiki, trzymam kciuki, żeby wyzdrowiała jak najszybciej!

monia-t - witamy nową mamę :-)

Jutro SR ale niestety mnie pokaszluje jeszcze, zadzwonie, że mnie nie będzie, nie chce zarazić reszty mam :-(

A już w środę wizyta u ginekologA :-) nie mogę się doczekać :-)

Ostatnia edycja:
Witam stycznióweczki!!

Ściskam Was mocno!!!
to teraz odpoczywaj i dbajcie oo siebie!! bedzie dobrze!!

klaudoos - moja psiapsiółka to agrafka (nie moni-t) :-) właśnie do niej dzwoniłam i jakoś tak jak było od rana... prawie nic nie je, ciągle ją boli szyjka i jakieś skurcze - nieskurcze...
fakt przepraszam!!!! smiesznie mi sie czytalo bo wczesniej czytalam post agrafki o tej bolacej szyjce itd potem Ty napisalas i mialam deja vu :)

szok!! moj sprzata po obiedzie!!!!! wow wiec moje gadanie i narzekanie poskutkowalo haha

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry