reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ribi- a jak Twoje lędzwie?

joasiab- jak sie czuje siostra?/kuzynka po usunieciu tego krwiaka i jak malenstwo?

ja wstalam sie uczesac i tylko sie uczesalam, pogoda masakrycznie mnie muli.

reklama
Klaudooss Edyta czuje się dobrze. Ciąża rozwija się prawidłowo, ale ona i tak się denerwuje aby wszystko było OK. USG ma dopiero 17. Kilka lat temu poroniła w 12 tyg i ma obawy aby historia się nie powtórzyła. Ale ja myślę, że będzie OK.

a ja idę robić obiadek - dzisiaj kotlety mielone, ziemniaczki i ogórki w musztardzie ( sami z P. robiliśmy latem kilka słoiczków) :-)

No i ogolona - super mi się udało - na wyczucie. Lusterko się tylko przydało, żeby sprawdzić czy coś nie zostało
a jak już się ogoliłam, to może jakieś harce z mężulkiem będą ;-D

Ja dzisiaj robię zupkę pomidorową na obiadek...
i tak nie zjemy razem , bo idę do gina , czyli koło 15:30 trzeba mi wyjść - będę tam szła ponad pół godziny

Dziewczyny boli mnie brzuch tak jakby na okres. Czy myślicie, że to cos poważnego. Nie wiem czy dzwonić do gina aby nie pomyślał, że jakaś panikara jestem :(

cześć dziewoczki :-)
dawno mnie tu nie było. naskrobałyście tyle że chyba ze 3 godz. będę czytać. zanim nadrobię lekturę chcę was poprosić o radę w międzyczasie. w przyszłym tyg. muszę się umówić na usg bo to będzie już 32tydz. i nie wiem do kogo. dziwny dylemat hihi wiem wiem, ale kwestia polega na tym, że w przychodni do której chodzę jest dobry sprzęt i kilku dobrych specjalistów.
na pierwsze usg poszłam do polecanej babeczki która wszystko zbadała co potrzeba ale była bardzo małomówna, tzn wyglądało to tak: cisza 3 min. potem komentarz "brak rozszczepu podniebienia", następne 4 min ciszy " czaszka prawidłowo wykształcona" itp itd. bardzo dokładnie za to i długo mogłam sobie pooglądać dzidzię na ekranie w 2d i 3d bo mam w cenie wizyty oba typy.
na drugie usg moja lekarka poleciła mi iść do faceta bo on się zna dokładnie na budowie serca u płodu i ten gość gadał bez przerwy prawie, wszystko wyjaśniał co widzi i kontakt z nim był o niebo lepszy ale gdybym go nie poprosiła to na 3d by w ogóle nie przełączył. a jak to zrobił to widziałam dzidzi buzię tylko przez jakieś 30 sekund i to tyle, skończył badanie.
teraz nie wiem czy na trzecie usg iść do niej czy do niego. myślę że teraz w sumie podadzą wagę dziecka i ułożenie i już nic się nie może przegapić więc może ona? chociaż się porządnie zobaczę z synusiem? a może się mylę? co wy byście zrobiły??

Pewnie to tylko macica się rozciąga Joasiab - ale jeśli cię to niepokoi to zadzwoń. Mamy prawo panikować, a lekarze mają obowiązek nasze obawy traktować poważnie!
mimblusia - ja bym poszła do tego który jest dokładniejszy. Mój lekarz też jest milczkiem strasznym - ale ja mam do niego zaufanie. Nie pokazuje mi maluszka i nie opowiada co widzi, za to cały czas w skupieniu obserwuje i robi pomiary. Potem tylko mówi "wszystko dobrze" i ja jestem zadowolona. Nie potrzebuję ani 3D, ani o zdjęcia nie proszę - najważniejsze jest że jest wszystko dobrze. Ha,ha... przez całą wizytę o ile o nic nie zapytam słyszę kilka zdań:
- jak się pani czuje?
- proszę brać witaminy
- serduszko bije
- wszystko w porządku
-proszę uważać na schodach.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki

antybiotyk chyba zaczyna działać bo ciut się lepiej czuję. Nawet kaszel jakiś bardziej mokry się robi momentami. Tylko Antosiek mniej się rusza więc oczywiście już schizuję. :-(
Na 16 ginio, zobaczymy co powie.

Byłam dziś z M. w jysku bo jest promocja na kołdry i poduszki. Musieliśmy kupić nowe bo to co mamy to stare jak świat. A poza tym planujemy, że Fifi na Mikołaja dostanie prawdziwą dorosłą pościel i poszewki z zygzakiem. A pościel po nim wypiorę i będzie czekać na Antosia.

joasiu, a może na razie weź nospę i spróbuj trochę poleżeć? Ja też czasami tak mam, szczególnie wieczorami zdarza mi się odczuwać ból "okresowy" i takie nycie od krzyża.

ja mam wszędzie włosy takie jak na głowie grube i mocne że na nie żaden krem nie działa :/
ja mam tak samo, bardzo grube, gęste, ciemne włosy a przy tym skóra wrażliwa skłonna do podrażnień i alergii.

martusia29 gratuluję córeńki. :-):-) jak się będzie nazywać?

ja dziewczynki zmykam. Idę do kuchni piec ciasto, zupełnie zapomniałam, że jutro w przedszkolu dzień marchewki i miałam upiec ciasto. :-( I jeszcze męża trzeba wyprasować bo jutro jedzie. ehhh, a miałam dziś trochę poleżeć.

claudia, klaudoos trzymam kciuki za wasze wizyty i usg!

Do góry