reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

a ja poszłam na pocztę wysłalam L-4 i wróciłam,bo jakoś zmęczona jestem a jeszcze na taniec brzucha bym chciała iść....

klaudoos lędźwia nadal bolą ale staram się leżeć z poduszką pod plecami....dziś idę na taniec więc może trochę pomoże i się wzmocnią mięśnie...

biala dzięki za info za chwilę poczytam....u mnie to widocznie tak książkowo 29 tydzień i ból :)

moniaivoy skoro trzeba się oszczędzać to wypisz wszystkie obowiązki domowe i rozdziel albo odrazu przekaż mężowi:) niech się chłopak stara:)

A ja właśnie zrobiłam sałatkę jarzynową....wyszła super tym bardziej że to chyba pierwsza taka sałatka w moim życiu....taka ze mnie kuchareczka:) Zjadłam i teraz się "przyswaja". I niestety dostałam roachunek za energię. Mam niedopłaty 200 zł a nowe prognozy będą na 116 zł i 128 .... ale jak się więcej siedzi w domu to się więcej zużywa....

reklama
Ja na chwilę, jem teraz grysik, potem będę się szykować do gina - pogoda okropna

Odezwę się jak wrócę i napiszę co i jak

moniaivoy to fajnie, ze z dzieckiem ok, ale Ty wypoczywaj kochana, skoro miękka szyjka to nie ma żartów, będzie dobrze - zobaczysz

KLAUDOOS
tak czytam i dokładnie nie wiem ale coś "czuje", żeś kumata w temacie. Pielęgniarka? połozna? Doktor?
a tak serio to ja "skoro bardziej kumata jesteś" z pytaniem???
Poprzednio wyszło z moim porodem jak wyszło, na żadne lewatywy itd. czasu nie było. Nawet w szpitalu :(
a Ty piszesz o tych jakiś czopkach

powiedz mi czy można przed porodem sobie taki jeden-dwa zaaplikować zamiast tej lewatywy aby nie mieć potem niespodzianek wstydliwych i smrodliwych
hihiiii

gabriella- konczylam fizjoterapię i edukację elementarna i oligofrenopedagogike (zatem duzo sie dowiedzialam ze studiow jak i z praktyki zawodowej)

jesli chodzi o czopki- generalnie zaleca sie wkladac na noc i wtedy rano ladnie wszystko wychodzi- wtedy lewatywy nie trzeba. w szpitalu daly mi tez do wyboru lewka albo czopas, lewatywa dziala szybciej!
natomiast ja aplikuje czopka i dlugo nie wyytzrymam, no bo takie dziwne uczucie;) wiec po kilkunastu sekundach- do 3 minut ide na kibelek i zawsze "cos" wyjdzie.. jesli dasz rade wytrzymac noc (moj maz dal rade) to wtedy lewatywa w sumie niepotrzebna.
u mnie moze by poskutkowaly 4 podejscia-- czyli 3 razy ide od razu a 4 na noc i powinnam wytrzzymac. wiec mozesz tak sprobowac..
czopki sa taniutkie 3,5 za 10szt ja kupuje tygodniowo 1-2opakowania, moj maz twierdzi ze jestem uzalezniona, ale gin mi tez polecil przy zaparciach bym nie parla na kibelku;)

Dziewczyny powiem wam szczerze, że ewatywa wg mnie nie jest taka straszna jak nam się wydaje. Ja miałam robiona na porodówce i dla mnie to super oczyszczenie organizmu. Po porodzie jak miałam zaparcia to kupowałam sobie jednorazowe zestawy do lewatywy i kilka razy robiłam. Super. Czułam się taka lekka :)

ribi- jak bedziesz miala rozwarcie juz na chyba 7cm jak przyjedziesz;D to nie zdaza Ci zrobić;)
ja tez jestem za lewatywa- ale nie na samolocie! matko pamietam w szpitale jak babki nie zdazyly z niego zejsc i wszystko brudne;)
ja uwielbam sie oczysczacwiec juz sie nie moge doczekac jak mi zrobia, tylko ze do tego gratis skurcze to ja dziekuje;)

musze poszukac te jednorazowe zestawy- zajawilas mie joasiu..

ja zaraz sie zbieram, wyjde z psiura i pojade po meza na skm i wtedy na usg

klaudoos tak czytam co ty piszesz i aż mi się śmiać chce bo piszesz o tej lewatywie jakby to był prezent pod choinką:)
Ja nie miałam nigdy robionej lewatywy ale myślę, że lewatywa tak oczyszcza organizm że czopki nie dadzą aż takiego efektu....krępujące gdyby jednak coś śmierrdzącego wyszło w trakcie porodu....tym bardziej, że chcę rodzić z mężem a poza tym wszyscy do okoła....

dziewczyny ja tez mysle, ze lewatywa nie taka straszna...nigdy nie mialam ale przed porodem bedzie chciala....tak mysle...a na zaparacia moja ginka polecila mi wczoraj xenne w tabletkach.

reklama
ribi- no smieszne to moze byc ;) my z moja kumpela mamy "bzika" na punkcie opróznianai sie- juz sie nie moge doczekac jak przestane karmic piersia i wezme bodypure serie na oczyszczanie! :)

poczytalam o lewatywie- ale nie sama w domu nie zrobie;) zwlaszcze ze to cos trzeba wlozyc na 8cm <szok> o nie nie!

dobra ide podtegowac ryjek, wyjde z psem i jazda! trzymajcie kciuki aby maly byl zdrowy i wymiarowy :) (czyli waga i wzrost w normie a nie maly michellin)

Do góry