reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Gabriella-Nikt mnie nie uprzedzil.................dopiero jak sie trzęslam,az szczękalam zębami to powiedzieli ze to normalne....przerazilam sie pamiętam.Ja to taka panikara jestem,nawet ze za duzo krwi myślałam,to tez mnie uspokoiła ze w normie i wcale nie za duzo.Ale co ja sobie juz myślalam to moje
Z brzuchem tez tak mialam,byl taki pusty sflaczaly a jednocześnie wypukly tak jak bym była caly czas w ciązy...zaskoczyło mnie to....pomarszczony,ta linia mocno ciemno brązowa.
I to ze co lekarz przyłazil to wciskał mi te swoje paluchy w brzucho...niemiłe bardzo.... i najgorzej to wspominam.
Ech oni nic n ie mówią...bo dla nich to oczywiste...tylko po co nam fundować takie atrakcje...ja osobiście wolalabym wiedzieć wczesniej-dobrze ze jest to forum,bo wcześniej nie mialam zielonego pojęcia,a tak dziewczyny są świadome

hej dziewczyny :)
ja spałam nawet ok, tylko pobudki na siusianie
wstalismy przed 7
wyprawiłam chłopców do przedszkola i pracy :)
zaraz na jakies małe zakupy muszę sie wybrać, ale coś nie mogę sieć zebrac :)

damquell moje dziecko to chyba anioł (poki co),bo nie daje mi aż tak popalić....ale pewnie jak już będę w takim terminie jak Ty to w brzuchu będzie rewolucja.
Kochana tak patrzę na twój termin, że to lada chwila....
A wiesz że to sprawa bardzo indywidualna. Może zależy od ułożenia? Może od charakteru maluszka? W pierwszej ciąży miałam ciągły stres bo Anka się wcale nie odzywała. Przez dwa miesiące jeździłam co drugi dzień na KTG bo nie czułam ruchów. Myślałam że to śpioszek taki i nie lubi się ruszać - a tu zonk! Urodziło się dziecko sowa, co ani w dzień, ani nocą nie spało.
Teraz w brzuchu mam takie rewolucje że nie wiem kiedy to maleństwo odpoczywa. Śmieję się że skoro będzie miała odwrotnie imię to i charakter będzie odwrotny :))))

A przedwczoraj byłam u koleżanki na baby-zlocie. Maluszków było mnóstwo - a mój Tymek zakochał się w dwuletnich bliźniaczkach. Cały czas się nimi opiekował i był zachwycony. Wieczorem wycałował mnie po brzuchu i mówił że już nie może się doczekać siostrzyczki, bo chce się nią już zajmować. Och, anioła mam w domu :) Przynajmniej jednego - bo Ania jest zbyt egocentryczna by się tam przejmować tym co jest poza nią ;)

Witam :)

Ja przespalam cala noc i na siku dopiero rano wstalam ;) Az sie dziwie ze ostatnio w nocy nie wstaje. Tyle, ze tez mniej wieczorem pije ostatnio, moze dlatego.

Martusia gratuluje udanej wizyty i coreczki :-D

Ja nie pamietam , zebym sie trzesla po porodzie... Za to pamietam, ze energia mnie rozpierala jak juz urodzilam i chcialam wszedzie biegac na nogach a polozne upieraly sie ze na wozku mnie zawioza :-D
Brzuch po urodzeniu mialam jak w 6 miesiacu ciazy ;) , ale ja bylam zachwycona ze wreszcie moge spac na plecach :)

Moja corcia nie szaleje tak jak Wasze maluszki :-D Kopie, ale nie budzi mnie to w nocy. Jedynie czasem troche meczy mnie jak leze i po biodrze mi jakby skacze, czuje takie gilgotanie na kosci biodrowej ;) Ale nie wiem jak to robi, bo niby glowka w dol juz jest...

hej dziewczyny :) my juz po sniadanku :)
gabrielle -- a no własnie zostało dla Tomcia dalej ze sie tak słucha :) mam nadzieje ze mu nie minie juz:)... ja tez miałam taką trzesiawkę ( po CC) popprzykrywali mnie.. i koc elektryczny dostałam... grzejnik obok na fula.. a ja tak sie trzesłam.... uczucie pustki w brzuchu tez miałam.. a brzuch to w sumie w łozku mi nie przeszkadzal ale jak poszłam z M pod prysznic.. to... nawet nie do opisania jak sie poczułam.. jak Go zobaczyłam.. Fuuuj... M mnie pocieszał... ale widok dla mnie był normalnie obrzydliwy na szczescie.. juz w domku ... wygladał lepiej.. i pozniej tez niczego sobie.. wiec teraz pewnie te uczucie nie zaskoczenia na widok brzucha chyba nie wystąpi u mnie..
carri --- ciesze sie ze z dzidzą wszytsko wpoządku... duzo odpoczywaj.. te plamienie to moze wina tej infekcji
niestety to prawda ze w szpitalu nic Ci nie powiedzią .. jak bys była jakims głupikiem ...

marta -- gratulacje Córci!!!! teraz tylko szleć po sklepach w poszukiwaniu tych wszystkich sukieneczek :d

u nas pogoda znosna.. troche szaroo... ale za to ciepło :)

madlene -- ja akurat jak kupywałam dla Tomcia pieluszki huggies.. to w promocji była paczka chusteczek.. to odłozłyłam dla Kuby :)
ribi-- duzo zdrówka!!!

gabriella - już zrobiłaś obiad i sałatke? wow! ja dopiero meiso wyciągnęłam z zamrażarki...

ja dopiero wyszłam spod prysznica - dzisiaj była ciężka kapiel - golenie:/ nogi i paszki - jakos poszło, ale bikini - to było jak maraton:-D tak się zasapałam, że aż mi się słabo zrobiło... a dodatkowo się zacięłam - bolało jak nie wiem co (w końcu tam wszystko ukrwione). teraz leżę z laptopem i odpoczywam po tym wysiłku fizycznym:-)

jakby ktoś poczytał jak marudzimy to by powiedział, że jakieś babulki 80 letnie pisza:) a to ciężarne. Ja myślałam, że uczucie zmęczenia, bóle pleców mnie miną atutaj niestety....

gabriella Ty to taki perszing jesteś.....ja się zastanawiam co dziś na obiad zrobić a Ty już zrobiłaś....i ochotę na sałatkę mam chyba się zmobilizuję i zrobię:)

ja póki co leżę na kanapie i odpoczywam po nocy....:)
klaudoos dziś mam taniec brzucha, narazie mam chęci iść ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu:)

reklama
chyba nam wolno trochę pomarudzić :-D w końcu jest nam juz ciężko na tym etapie ciąży ;-)
cudowne uczucie jak ma sie małą istotkę w brzuszku, ale te dodatkowe kilogramy robią swoje :-)

Do góry