reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja się kładę niedługo , miałam męczący psychicznie i fizycznie dzień i od 6:00 na nogach
a na dodatek jest mi niedobrze, jak na wymioty

reklama
A ja znów na chwilkę...

Fryzjer zaliczony i nawet wybrałam się z koleżanka do kina na film "Aż po grób" nawet ciekawy. Ale padam z nóg i zaraz kładę się do łożka...

Ribi- ja z goleniem też mam problem, mąż się zdeklarował, ale nie miałam siły czekać, aż to zrobi, bo robił, to bardzo delikatnie (wiadomo z jakich względów) wiec wziełam się sama, bo mam większą wprawę, ale jest to dla mnie nie lada sztuka...Generalnie, zmęczyłam sie strasznie.

Martuś - Gratuluję córeczki:) Super, będzie parka:)

Cari- dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku. Wypoczywaj jak najwięcej, a będzie wszystko dobrze:)

Jutro mam o 8,00 rano wizytę:) I nie mogę się doczekać, ciekawe ile Ala już waży:) I co tam u niej, bo dziś dawała czadu w kinie:)

Dobrej nocki tym, które jeszcze nie śpią:)

Ostatnia edycja:
Witam się z rana:)
DZiękuję dziewczynki:-D Próbowaliśmy aby była dziewczynka i proszę udało się..he he...Jeszcze jestem zaskoczona,byłam nastawiona na chłopca a o dziewczynce,marzyliśmy,nie przypuszczalam ze się uda.Małz myślał ze zartuję...ale po chwili juz ok:-D wczoraj była debata nad imieniem dla malutkiej...i nic nie wymyśliliśmy....znaczy przekonuję aby byla Maja...
Ciekawa jestem miny teściowej....pierwsza niunia w rodzinie.

Blondi-Juz wczoraj nie oparlam się pokusie i obkupiłam malą do szpitala(kaftaniki,czapki,lapki skarpetki)zostały tylko pampersy,gorzej ze mną bo tylko wkladki laktacyjne,podkłady i majtki kupilam,lista została w domu....Dziękuję za wpisanie na odp.listę:)
Kashyaa-Dasz radę kochana,Z synem mialam przeboje jeszcze jak był fasolką od 4,5tyg w 8,16,29tyg miałam plamienia szyjka bardzo krotka była.i dotrwałam....odpoczywaj duzo,poleguj sobie,i nie dźwigaj.Zobaczysz..dotrwasz do 1.01:)Razem wypijemy na forum szampana(picolo) z okazji Nowego Roku
Gabriella-Pokoik cudo,zdolniacha z męza,
Jeszcze wrocę do golenia miejsc intymnych,krem sie spisuje swietnie w moim przypadku,i tak jak pisala Gabriella,bez wygibasów na dłuzej.
Aniwar-Waga aktualna jak najbardziej z godziny 18-stej:)

Mąż wyrazil chęć pomocy wcześniej przy synu,ale jakoś nie odważylabym się teraz tam ogolić maszynką,balabym ze się pozacinam.Osobiście wolałabym malża jak polożną.

Ostatnia edycja:
Witam bardzo porannie:-)

Juz od 5 rano nie śpię tylko się rzucam z boku na bok, masakra jakaś:-(

Dziewczyny, ktoras z Was, na jakims wątku pisała o materacyku gryko- kokosowym do łóżeczka.
A mianowicie ze dzidzi do roku moze spac na tej stronie kokosowej a dopiero po 1-szym roku na gryczanej. :baffled:

Czy może to wyjaśnic kobietka , ktora to pisała, dlaczego tak????

Miłego dnia :-)

hej dziewuszki, ja sie witam, zaraz czytam, zaleglosci.. dzis na 18 usg. jestem znowu niewyspana- ruchy malego czasem mnie bola! a dzis przewracajac sie na bok doznalam takiego bolu- jakby mi sie cos "odkleilo?" :(

martusia- no gratulacje!!! ale pannica Ci rosnie!!!!!

I ja się witam:-D:-D

Też mam dziś wizytę, muszę szybciej wyjechać, bo po drodze muszę zatankować, a już w przychodni odebrać wyniki i potem prosto na kontrolę:-D

A po południu idę do kumpeli na urodzinową kawę...

Miłego dnia wszystkim życzę!!!

Ja już po pobieraniu krwi....ale mam mega siniaka :(
Dobrze ze się opamiętalam bylam strasznie głodna jak wstałam,pierwsza mysl to byla kanapka....
Ale zajełam się synem,ładnie nasikał do sloiczka(w pon odbiorę wyniki ciekawe czy coś wyjdzie)....i zapomniałam o tej kanapce,natomiast wypiłam caly kubas herbaty-mam nadzieję ze mojej morfologii to nie zaszkodzi.
Teraz śniadanko zjadlam i siedzę sobie z pysznym pączuchem:) i lekką kawusią(bo pogoda u mnie do d...całą noc lalo,i jest szaro bburo i ponuro)
Zamówilam wczoraj na all telefon teściowej -komórkę dla seniora,wysłali go juz od razu wczoraj kurierem-dziewczynki jest jakas szansa aby dziś dotarł do mnie??Orientuje się któraś jak siodemka dostarcza??

dzień dobry dziewczynki!
my właśnie wcinamy jajeczniczkę :-)

nocka średnio przespana - tak mi drętwiały ręce, że małżon mówił mi, że przez sen płakałam - masakra:/ a on mi masował ręce.
a jak się nad ranem obudziłam na sikacza, to normalnie miałam wrażenie, że to nie są moje dłonie... czułam jakby były spuchnięte do granic możliwości i mnie strasznie bolały.

Malta - ja pisałam na "ciekawostkach..." o tym, że bobasek powinien do roku spać na stronie kokosowej, ponieważ jest twardsza i bardziej zbita a dzidzia przez pierwszy rok życia, kiedy kształtuje się jej kręgosłup, powinna lulkać na twardym. Tak przynajmniej mówiła nam połozna na SR.

reklama
Do góry