reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja mam na 2 styczeń - inna wersja wypada dokładnie w sylwestra - więc szampana nie będzie, żeby mała na rauszu nie wyszła. Ale dociągnę do sylwestra. Będziemy się trzymać !!!

reklama
Dziewczyny będziemy się trzymać ja mam termin na 1-3 styczeń, ale ostatnio mi się trochę przesunął na 25 grudzień, ale ponoć te pierwsze są najbardziej wiarygodne, ponieważ później dzieciaczki się różnie rozwijają.

a ja mam termin na 29.12wg OM, lekarz mi wyliczyl, tzn zapisal na 1.01 bo mialam monitoring w owulacje wiec owulke mialam 2dni pozniej, powiedzial tez ze penie mi strzeli noc 31.12/01.01 ale wpisuje 01.01 na karcie ciazy bo lepiej dla mnie na l4. wg polowkowego usg mialam kolejny termin 30.12, potem 15.12 i 18.12;) a jutro sie okaze... ale ja sie trzymam konca grudnia a nie polowy.

przed chwila ojciec przywiozl mi kolyske- wlasnie piore elementy materialowe.. no i jak dobrzepojdzie to dzis zloze;) i zobacze to cudo

jeśli taka metoda miałaby zadziałać to ja się spakuję 1 stycznia dopiero
hehehheheeee

koleżanka miała "metodę" gadania do brzucha "ani się waż, siedź tam spokojnie"
w sylwestra o 24.00 wzięła lampkę szampana i powiedziała do brzucha
"na zdrówko, teraz rób co chcesz i jak chcesz"
urodziła 2 stycznia w południe
my tez gadalismy do brzusia ( Tomaszka) zeby jeszcze poczekał tak mu od 6 grudnia mówilismy mówilismy i słuchaał czekał ... no i poczekał... o 1:30 bylismy juz w klinice a o 6:25 juz był nasz Noworoczny chłopczyk ( jedyny facet na oddziale noworodkowym)
w 39 tyg ciazy termin miałam na 5 stycznia 2009

Ja sie witam z Wami:)

Jakos nigdy nie moge sie wyrobić do południa...żeby coś naskrobać, ja tez źle sypiam w nocy, a poźniej nadrabiam nad ranem i wstaje o 10,00 i siłą rzeczy, dzień jakoś mi szybciej zlatuje...Dziś stoję przy garach, bo jakoś więcej sił mam niż wczoraj i upichciłam łazanki na 2 dni, a co tam, jutro będzie laba z gotowaniem...

Za chwile ide do fryzjera, zrobić upragnione pasemka, bo okropnie wyglądam...

Co do pakowania torby, to ja się wstrzymam też do połowy grudnia, zobaczymy jak sytuacja będzie się rozwijać:) Muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić...Wczoraj zamówiliśmy łożeczko dla Ali, zobaczymy jak się będzie prezentowało w rzeczywistości...Trochę pstrokate, ale wszytskie prawie takie są, a różowego nie chcieliśmy, bo może kiedyś syn się pojawi:) A zresztą , to w końcu dziecko, nie ma kolorowe otoczenie:)

Kojec łóżeczko turystyczne BabyONO z przewijaki (1293829295) - Aukcje internetowe Allegro

monia.. u nas turystyczne Tomek połamał... :/ ( korzystalismy z niego tylko na wyjazdach ... ale niestety misiek nauczył sie skakac w łózeczku.. no i jakos tak niefortunnie uszkodził jeden bok ( tzn.. jeden bok sie nie rozkładał .. ciagle był jak by złamany w połowie... ) ale dało sie jeszcze w nim normalnie spac.. bo dół wpozadku był.. ale kilka wyjazdów pózniej.. połamał drugi bok ( ten dłuzszy...) no i teraz znów musimy kupowac łózko turystyczne na wyjazdy :/ a tez liczyslimy ze dla 2 posłózy :)

Ja dopiero wróciłam z miasta
trzeba było coś zjeść - kaszkę :biggrin2:
i czytam co tam naskrobałyście

Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem.... to już jest troszkę męczące.

Torbę będę pakować jak będę mieć co do niej włożyć :tak: Jeszcze dość czasu mamy

A co do słodkiego, ja na mieście zafundowałam sobie duużego rogala z czekoladą, zobaczymy jutro jak wstanę na wagę, czy nie będę tego rogala żałować :sorry2:

monciaa
oby wyniki wyszły dobre :tak:

anrysa, _Domi_ , iwi fajnie, że się odezwałyście

reklama
Hej mamusie. Właśnie się dowiedziałam, że dostanę prawie 800 zł mniej wypłaty na chorobowym bo pracodawca zanim zaszłam płacił mi minimalne wynagrodzenie a dopiero mi podniósł jak zaszłam w ciąże i go poprosiłam. Więc trochę się wkurzyłam no ale co zrobię. Muszę przycisnąć pasa przez rok czasu. Mam nadzieję że moja mała będzie jadła jak najdłużej z piersi i obejdzie się od kupowania tych kaszek itp. No ale cóż takie życie. Najgorsze są raty za hipotekę i inne opłaty bo to pożera pół budżetu. Coraz bardziej się boję tego stycznia i to z wielu względów. Ale jak to mówią będzie dobrze. Najważniejsze zdrowie całej rodziny. Pozdrawiam Was gorąco.

Do góry