reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A ja właśnie dostałam paczkę od mamy :) Z ubrankami dla Tomcia, Wiki i nawet piękny szlafrok mamusia kupiła dla mnie i 2 biustonosze :) Wszystko takie sliczne :) Ale się cieszę :)

reklama
biorę się za sypialnię - pudełka się przydały :-) kilka rzeczy do nich zmieściłam...
żałuję, że więcej nie kupiłam...
7 sztuk to jednak mało
może dokupię jeszcze :-)

Hej mamusie. Właśnie się dowiedziałam, że dostanę prawie 800 zł mniej wypłaty na chorobowym bo pracodawca zanim zaszłam płacił mi minimalne wynagrodzenie a dopiero mi podniósł jak zaszłam w ciąże i go poprosiłam. Więc trochę się wkurzyłam no ale co zrobię. Muszę przycisnąć pasa przez rok czasu. Mam nadzieję że moja mała będzie jadła jak najdłużej z piersi i obejdzie się od kupowania tych kaszek itp. No ale cóż takie życie. Najgorsze są raty za hipotekę i inne opłaty bo to pożera pół budżetu. Coraz bardziej się boję tego stycznia i to z wielu względów. Ale jak to mówią będzie dobrze. Najważniejsze zdrowie całej rodziny. Pozdrawiam Was gorąco.
wspolczuje bo mi tez wzieli srednia i mam sporo mniej! natomiast jak obliczylam macierzynski (wg mnie) powinnam wyjsc lepiej niz na l4 bo dostane nawet wiecej niz pensja po podwyzce- mialam kilka premii.. ale znajac zycie pewnie sie rozczaruje;)

giovanesa- Ty kochana sie orientujesz w tych kadrach! jesli nal4 bylam od konca kwietnia to srednia do macierzynskiego jak beda mi liczyc? od kiedy do kiedy? i czy np jesli srednia wyjdzie mi powiedzmy 2500 brutto czyli ok 1800 na reke to tyle beda wyplacac czy mniej bo cos tam beda odliczac? aha i czy jak jestem na macierzynskim to zbieraja mi sie dni urlopu czy na macierzynskim nie obowiazuje? z gory dzieki

oj dziewczyny maznełam na " .. ciezarówce.. " o porodzie.. i tak sie zmachałam ze lece polezec :/ ja dzis obiadku nie robie bo mam pomidrówke z wczoraj... schabowe.. z wczoraj.. kapustę czerwona tez z wczoraj... i ziemniaki z wczoraj zostały wiec piuree na patelni machne :D eh a tak to u nas nic ciekawego ;)

hej

u mnie jednak antybiotyk :-( osłuchowo czysta ale kaszel z krtani/tchawicy. Dostałam Duomox, Linex, Sinupret i syrop z babki lancetowatej. Jak brałam ten antybiotyk to aż mi się serducho ze strachu ściskało, aby wszystko z niuniem było ok. :-:)-( Jutro mam wizytę u ginia, ciekawe co powie.

ariska dobrze, że u Was wszystko ok.

A ja właśnie skończyłam sprzątać....cała chata ogarnięta jeszcze tylko pranko postawię i będzie git:)
Chyba na jakieś zakupki się dziś wybiore bo w lodówce światło....dziewczyny macie jakiś fajny przepis na rybę? Może jakaś zapiekana,ale nie z tymi fixami bo moje dziecko chyba nie przepada za nimi.

fogia napewno będzie wszystko dobrze....chociaż może udałoby się jednak obyć bez antybiotyku?

Fogia ja też mam ten antybiotyk Duomox. I tez się martwię, ale brałam go tez przy Wiki i było ok. Jednak to jedyny antybiotyk jaki można brać w ciąży bez obaw.
Ja dzisiaj byłam z Wiki na kontroli i jej lekarz mi powiedział, że to słaby abntybiotyk i on i tak ma obawy czy mi pomoże napewno. Więc głowa do góry. Będzie dobrze/

reklama
Kochane jedyne antybiotyki na ciaze to augumentin i duomox, a na tym etapie ciazy nie bojcie sie!!!! antybiotyki inne niz te 2 powoduje rozszczepienie kregoslupa i wargi (glownie) ale to na poczatkowym etapie ciazy do 12 tyg!!!!!!!
a teraz kiedy wszystko jest wyksztalcone i tylko sie doskonali- NIC SIE NIE STANIE!!!!!! a jesli nie wezmiecie antybiotyki to wlasnie te wirusy moga oslabic dzidziusia dlatego musicie je wytepic!!! glowa do gory! wszystko bedzie dobrze!!!!!!!

ja soie ubieram ide po wyniki badan i na spacer z psiura- zgaga mnie meczy ostatnio 24h/dobe

Do góry