reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dzien dobry :-)
Ja juz po sniadanku.. leniuszkuję w łóżeczku nadal :-)

ribi - to juz moja 3 lekcja na SR :-) ale i tak się doczekać nie mogę, mam dziś o wyprawce, co zabrać ze sobą do szpitala :)
martusia - udanej wizyty, trzymam kciuki za wizytę :-)

reklama
damquell Ty taka dusza artystyczna wiec Ty potrafisz:) a u mnie takie lenistwo:)

klaudoos mimo wszytsko masz już coś porobione a ja nadal nic.....mam ciuszki w kartonach i musze sie w koncu zabrac zeby je poprac,ale najpierw czekam na to ocieplenie mieszkania....(wlasnie byla u mnie pani od dewelopera chyba zaczna w przyszlym tyg.)

Ja właśnie dostałam wypłatę....już zapłaciłam wszystkie rachunki i.....zostało na waciki.....masakra!

Tak narobiłyście smaka tymi pączkami, że poszłam do sklepu i kupiła dla siebie i Wiki. ej przy okazji serki bo mała ma ochotę :)

A teraz oglądamy bajkę i ja popijam kawusie :)

Cześć dziewczyny od czasu do czasu wpadam do was na forum. Choć szczerze i tak nie nadrabiam już tego co napisałyście bo się nie da:-D. Ja byłam krótko w szpitalu, na szczęście tylko na obserwacji bo miałam mały wypadek i troche się potukłam, no ale naoglądałam się tam różnych rzeczy i troche wystraszona do domu wróciłam. Normalnie dziewczyny powiem Wam, że jestem w szoku. Piszecie już o ciuszkach, wózkach i szok, że o torbie do szpitala też, przecież do stycznia jeszcze szmat czasu. Heh ja póki co nie mam nic prócz dwócj reklamówek ubranek, w które się zaopatrzyłam ale na razie są schowane głęboko w szafie:):-)
Torbę spakuję równo w 37 tc, żeby maluch wiedział, że wcześniej mu nie wolno:) Łóżeczko chyba kupimy pod koniec listopada a wózek zamówimy gdzieś pod koniec grudnia. No chyba, że mnie przyciśnie jak was i zacznę już wcześniej świrować:-)

czesc dziewczyny
dawno mnie nie było :)
dziś mam dzień leniuchowania nic mi się nie chce
leże i odpoczywam bo tak sobie się czuję.
Co do torby to spakuję ją na początku grudnia,Krzysia urodziłam w 37 tygodniu więc wolę mieć spakowaną

Torbę spakuję równo w 37 tc, żeby maluch wiedział, że wcześniej mu nie wolno:) )
jeśli taka metoda miałaby zadziałać to ja się spakuję 1 stycznia dopiero
hehehheheeee

koleżanka miała "metodę" gadania do brzucha "ani się waż, siedź tam spokojnie"
w sylwestra o 24.00 wzięła lampkę szampana i powiedziała do brzucha
"na zdrówko, teraz rób co chcesz i jak chcesz"
urodziła 2 stycznia w południe

Dziewczyny, chcialam Was zapytac, te ktore maja wyplacane chorobowe z ZUSu, jak to u Was jest... Czy ZUS przesyła Wam kaskę raz w miesiącu?

Np jak mam L4 od 20 paźdz- 9 listop, czyli 3 tygodnie(jeszcze za ten okres nie dostałam świadczenia) a nastepne będzie od 10 listop-30 listop, to oni przesyłają jak konczy sie zwolnienie?

Czyli u mnie przeslą 2 razy w miesiacu? Po 9 listop i nastepne po 30 listop , czy za 2 mies razem, po 30 listop?

Ale zagmatwałam..... jak Wy macie?

koleżanka miała "metodę" gadania do brzucha "ani się waż, siedź tam spokojnie"
w sylwestra o 24.00 wzięła lampkę szampana i powiedziała do brzucha
"na zdrówko, teraz rób co chcesz i jak chcesz"
urodziła 2 stycznia w południe

No to muszę sobie zakupić szampana na sylwestra, bo też chciałabym urodzić w styczniu. Choć tak na prawdę wątpię, żeby było to możliwe skoro termin mam na 4.01 :-(

reklama
Do góry