reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hej

u mnie jednak antybiotyk :-( osłuchowo czysta ale kaszel z krtani/tchawicy. Dostałam Duomox, Linex, Sinupret i syrop z babki lancetowatej. Jak brałam ten antybiotyk to aż mi się serducho ze strachu ściskało, aby wszystko z niuniem było ok. :-:)-( Jutro mam wizytę u ginia, ciekawe co powie.

ariska dobrze, że u Was wszystko ok.

Trzymamy za Ciebie, daj jutro znać co i jak - oby było wszystko ok ;-)

reklama
fogia napewno będzie wszystko dobrze....chociaż może udałoby się jednak obyć bez antybiotyku?
już wzięłam pierwszą dawkę. Boję się dłużej zwlekać bo od tego kaszlu szef po cc mnie boli.

Fogia ja też mam ten antybiotyk Duomox. I tez się martwię, ale brałam go tez przy Wiki i było ok. Jednak to jedyny antybiotyk jaki można brać w ciąży bez obaw.
Ja dzisiaj byłam z Wiki na kontroli i jej lekarz mi powiedział, że to słaby abntybiotyk i on i tak ma obawy czy mi pomoże napewno. Więc głowa do góry. Będzie dobrze/
dziękuję :-( ja przy Fifim antybiotyku nie brałam więc jestem lekko przerażona.

Kochane jedyne antybiotyki na ciaze to augumentin i duomox, a na tym etapie ciazy nie bojcie sie!!!! antybiotyki inne niz te 2 powoduje rozszczepienie kregoslupa i wargi (glownie) ale to na poczatkowym etapie ciazy do 12 tyg!!!!!!!
a teraz kiedy wszystko jest wyksztalcone i tylko sie doskonali- NIC SIE NIE STANIE!!!!!! a jesli nie wezmiecie antybiotyki to wlasnie te wirusy moga oslabic dzidziusia dlatego musicie je wytepic!!! glowa do gory! wszystko bedzie dobrze!!!!!!!
jak byś była obok mnie to bym Cię wyściskała z całych sił za takie pocieszające słowa, dzięki!! :-)

Trzymamy za Ciebie, daj jutro znać co i jak - oby było wszystko ok ;-)
dzięki niunia. Dam znać na pewno.

z dobrych rzeczy - udało mi się zaciągnąć facetów do naszej jaskini solnej. Super sprawa, nareszcie mi się lekko oddychało. najbardziej podoba mi się to, że w naszej mieścinie jest coś co nie odbiega europekskim standardom. Ta w której byłam w krynicy to pikuś przy tej naszej. Wykupiłam sobie karnet i będę chodzić z Fifim raz w tygodniu.

a ja już po obiadku - dzisiaj pomidorowa i gołąbki :-)

dziękuję dziewczynki za słowa otuchy - wyniki są jak najbardziej w porządku :-) hurrraaa :-)
oznacza to, że to swędzenie to pewnie rozciagajacy sie brzuchol... choc na pewno będę się obserwować czy nic sie nie nasila...

i wiecie co - normalnie nie ma sladu po anemii !! :-) od 2 tygodni piję regularnie sok z buraczków i moja hemoglobinka podskoczyła do 12,2 :-) wiem, że anemia lubi wracać, ale na dzień dzisiejszy jej nie ma :-) ciesze sie bardzo!

fogia spokojnie klaudoos ma rację antybiotyk pewnie już nie może zaszkodzić....więc najważniejsze żebyś się wykurowała

ja zaczęłam brać codziennie rutinoscorbin bo wolę się nie przeziębiać...

dziewczyny mam teraz takie pytanie bardziej intymne i do dziewczyn które już rodziły czy przed porodem udalo wam się samym ogolić miejsca intymne czy ktoś np. mąż wam w tym pomagał? Pytam bo wiem, że już teraz mam problem z goleniem....

Ostatnia edycja:
już wzięłam pierwszą dawkę. Boję się dłużej zwlekać bo od tego kaszlu szef po cc mnie boli.

dziękuję :-( ja przy Fifim antybiotyku nie brałam więc jestem lekko przerażona.

jak byś była obok mnie to bym Cię wyściskała z całych sił za takie pocieszające słowa, dzięki!! :-)

dzięki niunia. Dam znać na pewno.

z dobrych rzeczy - udało mi się zaciągnąć facetów do naszej jaskini solnej. Super sprawa, nareszcie mi się lekko oddychało. najbardziej podoba mi się to, że w naszej mieścinie jest coś co nie odbiega europekskim standardom. Ta w której byłam w krynicy to pikuś przy tej naszej. Wykupiłam sobie karnet i będę chodzić z Fifim raz w tygodniu.

Kurcze ja też się ciągle wybieram do groty solnej i ciągle nie po drodze nam a słyszałam że fajna sprawa i dla twojego małego napewno też bo ponoć lepiej do groty solnej niż na tydzień nad morze bo nad morzem to minimum 3 tygodnie trzeba być żeby jod działał.

Czesc Dziewczyny:)
ja własnie wrocilam od ginka:-) wszytsko ok:-) wrecz ksiazkowo:-) teraz robie sobie obiadek rybke z buraczkami i zaarz was ponadrabiam bo od rana nie czytalam was i jestem ciekawa co ta u was:-)

reklama
Do góry