reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Kluliczek - nie miałam dziś USG, ginka tylko serduszka słuchała głowicą z dopplerem. Dziewczynka będzie wg USG z 13 tc, mam nadzieję, że to się potwierdzi na USG połówkowym, które mam za 3 tygodnie. ;-)

reklama
Czesc Dziewczyny. Wstawiam suwaczek :-)

Celowo czekalam tak dlugo, zeby wstawic niebieski lub rozowy :-D No i teraz juz wiem... bedzie synus! O pomylce raczej nie ma mowy, bo jak powiedzial lekarz, malenstwo ma ,,za duzo miedzy nogami,, hehehe :-D

Co prawda wolalabym coreczke, no ale to pierwsze dzieciatko, wiec moze za drugim razem sie uda ;-)

Pozdrawiam serdecznie.

Ale fajnie że juz znacie płec waszych dzidziolków!!Ja już sie nie mogę doczekać na usg połówkowe:)) wybieramy sie na początku września, bo wtedy to już będzie widać;))A mam jeszcze takie pytanko: smarujecie sie kremami na rozstępy i czy juz macie rozstępy?kurcze bo ja dzisiaj na udzie zauwazyłam wlasnie pręge...

Natalie gratulacje :-) Mam nadzieję, że razem damy radę z tym pierworodnym. Kurczę ja naprawdę nie pamiętam jak się wychowuje chłopca :no: Liczę na pomoc!!!

Dzieki Spooky :-) Nic sie nie martw, damy rade z naszymi chlopaczkami! Nie my pierwsze, nie ostatnie, hehe :-D Chociaz szczerze przyznam, ze ja sama troche jestem w strachu :tak: Ale badzmy dobrej mysli :tak:

Chlopaki przoduja.....Czekamy na dziewczynki....:-):tak:. Mam nadzieje,ze moje malenstwo mi pokaze co tam ma ,a musze czekac do 8 wrzesnia!!!!

jesli chodzi o smarowanie to ja stram sie to robić w miare systematycznie, mam nadzieje ze uda mi sie uniknąc rozstępów...a u mnie USG dopiero 18 sierpnia i mam nadzieje ze maleństwo si ujawni bo chciałabym juz bardzo kupować ciuszki :-)

reklama
Daga ja byłam święcie przekonana że to dzidzia się wypina ale gin wyprowadził mnie z błędu -powiedział ze jeszcze za mała zeby ja tak dobrze czuć ipowiedział ze to niestety skurcze. Najwięcej mam ich w nocy kiedy przewracam się z boku na plecy i jak sie przeforsuje to póżnym popołudniem i wieczorkiem. w ciągu dnia się nie trafiaja prawie wcale..
Ania.falko ja byłam przygotowana do porodu w wodzie (zgoda internisty, ekg, wymazy z pochwy i posiewy na bakterie) ale kiedy odeszły mi wody i miałam skurcze parte przy 4 cm rozwarcia a skakanie na piłce było koszmarem a do tego było mi przeraźliwie zimno to marzyłam tylko o przeleżeniu i doczekaniu końca pod kołdrą. Siostra proponowała mi przejscie do sali z wanną ale ja nie miałam juz siły żeby się przenosić . Ale kolezanka rodziła i była bardzo zadowolona.....

Do góry