reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

aha, no to już wiem, co to jest wątek zamknięty :)

co do tej sytuacji, że jeden lekarz widzi bliźniaki a drugi jedno dzieciątko, dziwne t6o jakieś jest, przecież jakby były bliźniaki to byłoby też słychać dwa serduszka, no nie? poza tym, jak robimy sobie usg, nawet 2d to i tak wszystko ładnie widać :)
ja też poszłabym do jeszcze jednego lekarza.

a ja mam wizytę w czwartek i już nie mogę się doczekać, ciekawa jestem czy lekarz powie mi jaka płeć jest mojego maluszka :)

reklama
mamjakty, ja też mam wizytę w czwartek i mocno liczę na to, że poznam płeć mojego maleństwa!
21053.jpg

8185.jpg

8320.jpg

Załączniki

• DSC02578.JPG
    DSC02578.JPG
    125,4 KB · Wyświetleń: 32
co do tej sytuacji, że jeden lekarz widzi bliźniaki a drugi jedno dzieciątko, dziwne t6o jakieś jest, przecież jakby były bliźniaki to byłoby też słychać dwa serduszka, no nie? poza tym, jak robimy sobie usg, nawet 2d to i tak wszystko ładnie widać :)
ja też poszłabym do jeszcze jednego lekarza.

Dokładnie. Mi ten lekarz co widział tylko jedno dzieciątko to powiedział ze tylko słyszy jedno bicie serca. Więc jak mogą być bliźniaki. :baffled::baffled:
Tylko dziwie się temu co upiera się stanowczo, że to dalej są bliźniaki i koniec. Wcześniej mówił że dzieli dzieciaczki przegroda, że żyją na własne rachunki i to było widać na USG (to było jeszcze robione w czerwcu). Ale teraz wogóle tej przegrody nie ma, więc chyba jak dobrze rozumuje to chyba też i jedno dzieciątko jest. Czy dobrze rozumiem??
Aha i jeszcze jedno czy nawet jakby były to bliźniaki według tego lekarza to czy możliwe że na 18 tydzień ciąży obydwoje dzieci mają razem wspólnie tylko 110 mm, czyli po 55 każdy??
Ale tak czy tak pójdę jeszcze do jednego lekarza i na 100% upewnię się.
Dzięki wielkie za wsparcie dziewczyny ;-);-)

Z tego co wiem, to nie podaje się wymiaru "wspólnie". Jest płód A i płód B. Wiesz co, idź do lekarza, nie wiem skad jesteś, jak z Warszawy to moge podac jakiś namiar. Idź i sprawdź, bo może są dwa pęcherzyki, ale jeden pusty. Nie chcę Cie straszyc, ale lepiej dmucha na zimne, ciąża mnoga jest obarczona wiekszym ryzykiem. Idź na USG i nie odwlekaj, zobaczymy co powie nastepny lekarz.

cześc dziewczyny ja też po wizycie dzisiaj
dzidzia rośnie prawidłowo ale niestety nie chciała nam zdradzić czy to chłopak czy dziewczynka
poza tym niestety macica sie stawia a więc narazie fenoterol 3 razy dziennie i do tego staweran i duzo odpoczynku:baffled:

Leika super że z dzidzią wszystko dobrze. A Ty jak się czujesz?? nie masz już plamień?? Sto lat dla synka z okazji 2 urodzin

Madzia szkoda że maleństwo sie nie pokazało moje też takie uparte ;-)a dużo masz tych twardnień brzuszka? mi też czasami sie postawi częściej maluch mi się wypina.

reklama
Do góry