reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Takie pomiary są zawsze obarczone błedem, jak spojrzysz na okreslenie wg nich wieku dzidzi na USG to powinnaś tam miec np 12 tc +/- 7 d.

A poza tym pamiętaj że to zalezy też od genów, może maleństwo ma geny drobnej budowy? Nam lekarz powiedział, że jakby nie było ze mną męża to by się martwił bo główka większa wyszła u syncia, a tak to wie juz po kim ;-).

reklama
ja mam 0 Rh + i tez niby miałam zrobić test Coombsa dla pewności
No ,niestety nawet pielęgniarki się zdziwiły,ale wyszło ze wykryto jakieś swoiste przeciwciała w teście enzymatycznym czy coś tam
Zrobiłam test papainowy i wyszedł dodatni...a ja nawet nie wiem co to jest
Wy może wiecie? Każą mi oddać 2 prubówki krwi i wyślą ją do Szczecina na jakies poważniejsze badania...szok

Marcia nie ma czym sie strsować. Ja robiłam 2 usg i wyszło ze jestem w 9 tygodniu a jak robiłam 3 po 8 dniach to wyszło ze dzidzia ma 11tyg i 1 dzień. Mysle ze te pomiary nie sa aż tak precyzjne.
Ja czytałam, że bardziej miarodajne są te najwcześniejsze USG ok. 7-10 tc, bo potem dzieci zaczynają się już rozwijać każde w swoim tempie. W końcu każda z nas urodzi pewnie dzidziusia o innej wadze i wielkości, nawet jeśli w tym samym terminie :)

Ja mialam pierwsze usg 5t6d ciazy i wyszlo,ze data porodu bedzie 21stycznia. W 12t4d mialam drugie usg i wg niego bede rodzic 14 styczna. Trzymam sie wiec wersji z miesiaczki,czyli 18 stycznia.
Dzisiaj sie najadlam w nocy strach. O 00:30 ktos zaczal dzwonic do mojego domu domofonem. Dzwonil kilka razy i dosyc dlugo....moj maz pracuje zawsze na nocki od 23 do 7 rano. Bylam tak spanikowana,ze do 4 w nocy nie moglam usnac :-(

Dzisiaj sie najadlam w nocy strach. O 00:30 ktos zaczal dzwonic do mojego domu domofonem. Dzwonil kilka razy i dosyc dlugo....moj maz pracuje zawsze na nocki od 23 do 7 rano. Bylam tak spanikowana,ze do 4 w nocy nie moglam usnac :-(
Współczuję, Celinka. To niedobrze się stresować w naszym stanie! Może ktoś się pomylił, a może jakiś pijaczyna robił sobie żarty?

Wyobrażam sobie, co czułaś, bo pamiętam, jak sama się bałam kiedyś, gdy w środku nocy ktoś zaczął walić do nas do domu w drzwi i okna. Co prawda byłam wtedy z rodzicami, ale za to było groźniej, bo to był domek jednorodzinny bez krat w oknach na parterze. Okazało się potem, że to był zaprzyjaźniony sąsiad, bo myśmy całą rodzinką spali snem kamiennym, a moja babcia z innego miasta dzwoniła, żeby powiedzieć, że prababunia zmarła. No i jak babcia nas nie dobudziła telefonem, to zadzwoniła do sąsiada, żeby nas obudził osobiście. Do dzisiaj pamiętam, jaka byłam przerażona, słysząc to walenie do drzwi i w okna...

Okazało się potem, że to był zaprzyjaźniony sąsiad, bo myśmy całą rodzinką spali snem kamiennym, a moja babcia z innego miasta dzwoniła, żeby powiedzieć, że prababunia zmarła. No i jak babcia nas nie dobudziła telefonem, to zadzwoniła do sąsiada, żeby nas obudził osobiście. Do dzisiaj pamiętam, jaka byłam przerażona, słysząc to walenie do drzwi i w okna...

Jakby taka nieciekawa wiadomość nie mogła do rana poczekać... tyle stresu...
a z tym zdzwonieniem to ja też nigdy nie odbieram a potem się zastanawiam kto to był i czego chciał i też nie śpię przez resztę nocy.. może czasami warto sprawdzić..

ja się najdałam strachu bo moje dziecko wczoraj genijalnie wpadło na pomysł zawisnąć z łóżeczka glową na dół.. juz iwdziałm jak leci prosto na głowę.. ale na szczęście mocno się trzymała a ja zdązyłam dobiec.. ale ją okrzyczałam a potem tuliłyśmy, zeby się odsteresowac...

Witam wszystkie stycznioweczki :-)
Moge do Was dolaczyc?? Termin mam na ok.14 stycznia. Hmm nie wiem co wiecej napisac :-D Pytajcie ;-)

Witaj Jadzia :-) Napisz skad jestes, czym sie zajmujesz itd. :-)

Hmmm ja chyba juz czuje ruchy. Po lewej stronie w dole brzucha cos mnie "puka", z dnia na dzien mocniej. Dzisiaj juz wyraznie to czuje . To na pewno nie jelita :-D

Hmmm ja chyba juz czuje ruchy. Po lewej stronie w dole brzucha cos mnie "puka", z dnia na dzien mocniej. Dzisiaj juz wyraznie to czuje . To na pewno nie jelita :-D
jesli napisze ze czekam ze by mnie wreszcie ktos "puknal"...to moze ktos zle zrozumiec, ale w kazdym badz razie ja nadal czekam...albo to nie jelita jednak...raz mi sie wydawalo ze bylo punakie , ale suszone sliwki przedtem zjadlam;-)

reklama
Witam! A mi cały czas coś jeździ po brzuchu ale nie wydaje mi sie, że to moje dwa dzidziolki he he myślę, że mają jeszcze miejsce wiec tak szybko sie rozpychać nie będą :-) chociaż jak na bliźniaki i za chwilę 17tc mam mały brzuszek taki praktycznie, że jak ktoś nie wie to się nie domyśli ;-)Wczoraj pozwoliłam sobie na mały grzeszek wypiłam sobie Lecha free - bezalkoholowe heh strasznie mnie ciągnie do piwka ale walczę z tym dzielnie a jeszcze bardziej walczę z fajkami :wściekła/y: nie dosyć, że mam humory nie z tej ziemi i mój Picuś już ma mnie dość to jeszcze dochodzi nerw przez brak nałogu :-( ale czego się nie robi dla maluszków!!!! Dodatkowo muszę się przez całą ciąże kłuć w brzuch i już mam tego dość a jeszcze tyle miesięcy przede mną :-( ech to se pomarudziłam ha ha miłego dnia wszystkim życzę :-)

Do góry