reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

reklama
Ja tez swojego na porod zaprosilam i przyjął,więc tez pewnie coś wymyśli jak bedzie trzeba:-).
Ja juz po mojej wizycie.Dziś z USG mi wyszło,że dzidziuś jest starszy i termin na 14 stycznia,ale ja zostaje przy 18.stycznia. wszystko w jak najlepszym pożądku(niepotrzebnie sie martwiłam)
Dziś mi zrobił niespodzianke i mi machał przecierał oczka i wkładał kciuka do bużki.
ma juz prawie 6 cm i wazy 100gram!!!!
Jestem szczęsliwa i uspokojona.

Mi ze szpitalem chodzi raczej o odleglosc. Nie chce,zeby moj P. 3 razy dziennie jezdzil poza Wawe, no i powrot z maluszkiem do domu tez powinien byc krotki. Ja podlegam pod bielanski, mam lekarza z tego szpitala, no i bede tam do szkoly rodzenia, ale to i tak mi nie pomoze, jesli na porodowce miejsca nie bedzie.
Ania.falko ciesze sie,ze z dzidzia wszystko dobrze.
Zastanawiam sie, czy gdzies w 18 tygodniu nie isc na usg 4d, zeby poznac plec. Gin powiedzial,zeby nastepne usg zrobic dopiero w 22tyg....

Witam Dziewczyny!
i ja do Was dołączam! Jestem Klaudia i mam 23 lata! termin na 24 stycznia!
Na USG idę 21 i nie mogę się już doczekać :)
Jeśli chodzi o objawy to ja jestem w tych którym żadne mdłości nie dolegają...za to jestem bardzo niespokojna, wszystko potrafi mnie zdenerwować i doprowadzić do płaczu. Poza tym nie za bardzo przepadam za mięsem :)

A ja wczoraj zanotowałam pierwszą zmianę jedzeniową - po zjedzeniu mojej ulubionej sałatki makaronowo-kurczakowo-czosnkowej nie dość, że mnie wydęło jak po jakiejś fasoli, to jeszcze dzisiaj odrzuciło mnie od lodówki na zapach mojego ukochanego do tej pory czosnku... :((( Dobrze, że mój Bartek tę sałatkę pożera bez ograniczeń, da radę sam całej misce :-)

widzę że nie jestem jedyna, czosnek bleeee. ja zawsze lubilam czosnkowe rzeczy, jakieś serki almette albo coś takiego. a teraz nie wyobrazam sobie mieć czosnek w ręce a co dopiero go zjeść.

ja ostatnio zrobiłam sobie kalafior w bułeczce..oj mój brzuszek tak wydęło wtedy i okropnie się męczyłam..więc niestety na razie z tym koniec..a po czosnku miałam okropną zgagę :(

A ja jeszcze Zadnych zmian nie zanotowalam,no tylko apetyt...Na obiad 2 michy pomidorowej mniam,a potem bułka ze schabem pieczonym i 6 ogorków małosolnych oraz półczekolady i cukiereczki......no,chyba zacznę się pilnować!!!:tak::-D

reklama
Ja mama Też olbrzymi apetyt, jak ide na zakupy to pół wózka zakupów a wszystko bez ładu i składy np. maslanka, kapsta kiszona , truskawki, pasztet drobiowy,sałatka łososiowa, brzoskwinie, i wszystko bym zjadła najchetniej zaraz.
Wiecznie mam wzdęcia i tylko to mnie hamuje przed obrzarstwem.
Ogólnie jestem duza dziewcznka bo waże 94 kg-171cm jestem w prawie14 tyg Ciąży nic jeszcze nie przytyłam i Cieszy nmnie to, bo mama problemy z kregosłupem.

Do góry