reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Mroovka ja tez jestem z pomorskiego. Polecam gdańska Zaspę. Już raz sprawdziłam i było ok.
Pozdrawiam wszystkie babki

reklama
ania.falko wszytsko będzie ok. nie stresuj się tak bardzo, wiesz przecież że maluszek też świruje jak mama jest w nerwach. Wszystko będzie dobrze, odpocznij sobie. Trzymam kciuki.

Witam,

dla koleżanek z zachodniopomorskiego ;-) Bardzo dużo dobrych rzeczy słyszałam o Policach i odziale położniczym - można wybrać jak rodzić (w wanie, w pozycji kucnej itp)
Sala Porodowa w Szpitalu Police
Koleżanka własnie urodziła tydzień temu, z uwagi na komplikacje wykonano cesarskie cięcie, zadowolona już jest w domu ;-)
Ja jestem ze Szczecinka :-(

Dziewczyny z Warszawy - zostało mi 12 tabletek Duphastonu, może którejś się przyda? Oddam za darmo. Po co kupować nowe opakowanie, to cholerstwo jest drogie...

Melulu a ja akurat dziś wykupiłam i chyba ostatnie opakowanie :-p.

Ja rodziłam na Solcu, trafiłam tam 4 maja na patologię z powodu cukrzycy ciężarnych. Teraz podlegam pod Wołowską, czyli MSWiA, ale jak będzie to czort wie. Co do tego czy warto wybiera, to myslę, że warto zapoznac się z warunkami w szpitalach ogólnie, a wybrac można, czemu nie. Zwłaszcza jeżei czekałoby przyszłą mamę wylądowanie około 38 tygodnia na patologi, bo wtedy wieksza szansa na wybrany szpital. No a potem warto uderza do tego wybranego, jak nie będzie miejsc mie oblukane inne.
Z odsyłaniem na prowincję, to wcale nie jest tak źle, bo mozna lepiej trafic niż w Warszawie.

poród miałam z mężem, łaziłam pod prysznic, okupowałam piłkę i leżałam sobie "zachwycona" na łożku. Ale mnie było doś łatwo znosi skurcze na leżąco, bo przez 3 wywoływania wyrobiłam sobie wprawę w znoszeniu ich w tej pozycji. Dzidzię rodziłam na leżąco z kolanami przy uszach :-p.
Nacięcie... No cóż, byłam przygotowana i podgolona ze strony przygotowanej, w trakcie połozna ucieszyła się, że będzie bez, ale Janek wychodził na supemena z łapka przy główce i trzeba było cią i to z 2 strony niż było przygotowane. Bolało, czemu nie, ale najbardziej jak szwy zaczęły wychodzic, bo miałam wszystkie rozpuszczalne. Przypadki paprania sie znam, ale zazwyczaj było to zbyt szybkie zciągnięcie szwów. Ogólnie lepiej by naciętym niż niekontrolowanie popekac. A i ja nacięcia nie czułam, ale miałam resztki zzo, wiec trudno mi rzec jak bywa. Szycie nie raj, ale po urodzeniu dziecka da się przezyc ;-p.

Ja akurat cięcia się boję, bo moją osobistą koleżankę cztery lata temu w bródnowskim tak ciachnęli, że trzy miesiące siadała bokiem. Przy zdjęciu szwów (miała nierozpuszczalne), lekarz się pytał, kto ją tak urządził. A problem w tym, że cięto ją ukośnie i lekarz zajechał za daleko, poza krocze, aż naciął jej pachwinę. Stąd nie chciało jej się goić, bo w pachwinie to przy każdym kroku mięśnie pracują i wszystko się nadrywało. Brrrrr... :-(
PS. Acha, i wspomina, że szycie bolało bardziej niż sam poród :-(

reklama
Do góry