reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Witam wszystki przyszłe mamy :-)
Jetem pierwszy raz na forum, ale prześledziłam wasze rozowy i także się z nimi utożsamiam.
Mój termin to: 2 stycznia 2009, rozwiązanie najprawdopodobniej nastąpi poprzez cięcie cesarski, z powodu problemów okulistycznych (urazu zdefiniowanego jako AMD, a kolejnie jak problemy z siatkówką).
Od 12 tygodnia znam płeć - bez problemu można to zauważyć na 3D USG, przy takim ułożeniu dziecka - lekarz potwierdział że to chłopiec na 99,9% :tak:
Mam za sobą etap wymiotów, starsznych wzdęć, jedank ciągle na wieczór się żle czuje - strasznie mdłości. Ale to pewnie dopiero początek :-)

Z uwagi na duży strach przed porodem, zastanawiam się nad rozwiązaniem w prywatnej klinice. Mieszkam w województwie zachodniopomorskim i nie panuje tutaj najlepsza opinia o okolicznych szpitalach - chyba za wyjątkiem Polic.
Może również rozważacie takie rozwiązanie?

reklama
Witam Cię kuleczka, ja też mieszkam w zachodniopomorskim, i też mam obawy przed porodem, bo to prawda, że szpitale w naszym województwie nie cieszą się dobrą opinią, ja zastanawiam się nad szpitalem w Świnoujściu...
Zdaje sobie sprawe z tego, że poród wiąże się z wielkim bólem, ale jak pomyśle co w zamian za to dostane to ten strach maleje ;-) Tyle kobiet to przechodzi...:-)

Ostatnia edycja:
Ja też mieszkam w Szczecinie. Police tez wydają mi sie naj lepszym rozwizaniem. byłam tam na porodówce, gdy rodziła moja bratowa ( przykra sprawa dziecko udusiłao sie przed dzień porodu:-() Ale atmoswera w szpitalu i wrunki badzo mi sie podobały.

Reni_Ferek ja też jestem z Wrocławia, a tak naprawdę z okolic, ale najprawdopodobniej rodzić będę w Oławie. Odległość do Wrocławia czy do Oławy mam mniej wiecej taką samą, a dużo moich znajomych rodziło już w oławie i było zadowolonych. to jednak nie jest taka masówka jak we Wrocławiu

reklama
jestem naprawde wsciekła!!!!
Przez przypadek na jakiejs stronie znalazlam o przeziernosci karkowej,o normach i w jakim terminie powinno sie je robić.
Mi je zrobiono przy pierwszym Usg,gdzie dzidzius nie mial nawet 35mm to bylo 10 tygodni!!!!! wynosilo wtedy 1,6mm. Czyli miesci sie w normie ,ale nie przy takim malutkim płodzie!!!!Nie zmierzono mi kosci nosowej,ani w ogole nic!!! od wczoraj strasznie sie martwie,cala noc nie spałam taka jestem zdenerwowana.Dzis szukalam kogos kto by mi jak najszybciej zrobil,bo to chodzi o czas no i moje nerwy.Rycze od wczoraj.Umówilam sie na jutro na 17.45!!!! trzymajcie kciuki.Musi byc.....:-(

Do góry