reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

reklama
tak sie niby zaczynaja :-:)-:)-:)-(

osatanio coraz czestrze i coraz bardziej bolace mam :-:)-:)-(

dziewczyny slyszalyscie o tym ,ze jak sie porod zbliza to usta kobietom puchna i nosy:confused::confused::confused::confused:
moja tesciowa powtarza mi to od jakis 3 tygodni , a ja pierwszy raz cos takiego slysze

Ja mam Język Niemowląt w formie elektronicznej jak by któraś chciała, to prześlę.

Marylion ja bardzo chętnie bym poczytała - teraz tylko leżenie mi pozostało więc z chęcią zapoznam się z lekturą :laugh2:
przesyłam poniżej maila
anja.wuwu@interia.pl

A tak poza tym dziewczyny to chciałam wam powiedzieć że witam ponownie na forum bo nareszcie jestem w domku :-D
miałam wyjść pod koniec tyg. ale uprosiłam lekarza żeby wypuścił mnie wcześniej i na szczęście się zgodził :rofl2: teraz powoli zaczynam żałować bo mój mąż też był przygotowany na to że wrócę dopiero w okolicy piątku a ja dziś do niego dzownię że ma po mnie przyjechać - jak zobaczyłam ten burdel w domu jaki tu zrobili z psem to aż mi włosy dęba staneły :szok::szok::szok:
więc zaraz piję kawkę i powolusiu biorę się do pracy (tzn za prasowanie ubranek małej które leżą na fotelu odkąd poszłam do szpitala) :crazy: a mój m taki dostał opiernicz że teraz lata na wysokości lamperii i sprząta a ja siedzę chwilunię z wami :-p
kurcze Ci faceci.......

hej hej

My wczoraj też byliśmy na wizycie. I jest wszystko ok. Szyjka pięknie trzyma i spokojnie do stycznia dotrwam (bardzo się cieszę). Na ktg serduszko małej pięknie biło i zero skurczy.
Wyniki mam super.
Mała waży już 2300 g i jak dalej tak będzie rosła to zapowiada się 4 kg. Lekarz bardzo dokładnie oglądał serduszko i też jest wszystko dobrze. Przepływy też ok. Łożysko I stopień.
Kolejna wizyta 6 stycznia a jakby coś się działo to mam dzwonić na kom. I przy kolejnej wizycie pobierze mi ten wymaz.

Anik Ty leż i odpoczywaj a nie za sprzątanie się bierzesz. Niech facet bierze się za to.

no to ja raz na jakiś czas mam taki ból miesiączkowy - myślałam, że to jest własnie skurcz :sorry:

Anik - witaj :-D super, że już w domku jesteś, ale Ty nie bierz sie tak od razu za pracę :angry: bo znowu wylądujesz w szpitalu! odpoczywaj a nie ;-) żebyś mi przypadkiem przez godzinę nie śleńczała nad prasowaniem - męża do tego zatrudnij :tak:

Daga - super, że po wizycie jest wszystko w porządku :-)

dziewczyny ja też się dowiedziałam w szpitalu że skurcze to również twardnienie brzucha :szok:
wcześniej każdemu lekarzowi mówiłam że skurczy nie mam i że wszystko jest ok a jak mnie podpieli do ktg i brzusio twardniał mi kilka razy to za kazdym razem wykazywało to jako skurcz :szok::szok::szok:
i też byłam w szoku.
Takie twardnienie brzucha mam wciąż po kilka razy na godzinę - niezbyt bolesne, ale nieprzyjemne i ze względu na takie twardnienie ordynator chciał mnie zostawić do końca ciąży na oddziale :baffled: w końcu po wielkim prośbach powiedział że gdyby się skurcze nasiliły i twardniał również dół brzucha to natychmiast mam udać się do szpitala - więc dziewczyny uważajcie na swoje skurcze bo mogą być niebezpieczne.

witaj Anik!
ty nie kombinuj ze sprzataniem nawet powolutku tylko odpoczywaj...lekarz wypuscil cie wczesniej pewnie myslac ze bedziesz lezec tak jak w szpitalu bys lezala...wiec odpusc sobie balagan dookola niech maz spokojnie powolutku sprzata ty tylko pokazuj palcem z lozka....

Anik - witaj :-D super, że już w domku jesteś, ale Ty nie bierz sie tak od razu za pracę :angry: bo znowu wylądujesz w szpitalu! odpoczywaj a nie ;-) żebyś mi przypadkiem przez godzinę nie śleńczała nad prasowaniem - męża do tego zatrudnij :tak:

Mamjakty mój mąż jakby zaczą prasować te maleńkie ubranka to chyba by wszystko z dymem poszło :-), ale spokojnie - nie będę się przemęczać bo wrócić do szpitala to nie chcę za żadne skarby śwata - chyba że po Karolinkę :tak:

reklama
tak jak jest skurcz to jest twardy cały brzuch jak powtarza się parę razy na dzień to jest to normalne i nie ma co panikować bo na tym etapie mogą takie cuda występować. Ale jeśli robi się to regularne to do tego dochodzi ból krzyża to lepiej jechać do gina albo do szpitala.

Anik kładź się do wyrka i relaks. Daj mężowi się wykazać.

Do góry