reklama
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
macie rację, ja na ostatnim usg miałam dzidzię główką w dół i zapytałam się lekarza czy tak juz pozostanie do porodu, a on że musiałabym się malca zapytać. więc wygląda na to że wszystko może się zdarzyć. wizytę mam dopiero gdzies na 5 listopada więc jeszcze troszkę czasu jest. ale wydaje mi sie ze dalej jest glowką do dołu bo czuję kopniaczki na górze, nad pępkiem, ale.... nigdy nic nie wiadomo.
ania.falko
Entuzjast(k)a
Melulu , chcialabym juz byc na miejscu twojej kolezanki:-),ale co tam ...my ciagle do przodu brniemy pewnie za 2 miesiace niektora z nas bedzie juz po. SUPER
Madzia,kurcze daj znac czy sie udalo podtrzymac ciaze...
Madzia,kurcze daj znac czy sie udalo podtrzymac ciaze...
dziewczyny ja pamiętam jak któraś z Was pisała że koleżanka miała zaplanowaną cesarkę bo dzidzia w 9 miesiącu była główką do góry i jak przyjechała do szpitala okazało się w ostatniej chwili (przed samą cesarką) że dzidka nagle odwróciła się główką w dół i mamusia miała poród normalny.
Sama się wystrachałam jak lekarz mi już teraz mówił o cc, ale cóż nie chciałam z nim dyskutować. Skwitował że dzidzia nie ma zbyt dużo miejsca w moim brzuszku i jesli nie odwróci się do 30 tc to już raczej się nie odwróci :-(
może too wynika z tego ze ja generalnie jestem nieduża i wielkość dzidzi w stosunku do ilości miejsca w brzusiu jest taki jak przy dalszych tygodniach ciąży u innych kobiet.
A poza tym to same wiecie jaki ten lekarz jest hihihi albo nic nie mówi albo jak mówi to właśnie półsłówkami - resztę trzeba się samemu domyśleć
Póki co nie przejmować się mamuśki tym ze dzidziulki siedzą sobie główką do góry podobno żeby się przekręciło szybciej to trzeba jakieś ćwiczenia stosować np., turlanie - tak mi powiedział lekarz ....ale czy to prawda to hmmmmm.....sama nie wiem
Sama się wystrachałam jak lekarz mi już teraz mówił o cc, ale cóż nie chciałam z nim dyskutować. Skwitował że dzidzia nie ma zbyt dużo miejsca w moim brzuszku i jesli nie odwróci się do 30 tc to już raczej się nie odwróci :-(
może too wynika z tego ze ja generalnie jestem nieduża i wielkość dzidzi w stosunku do ilości miejsca w brzusiu jest taki jak przy dalszych tygodniach ciąży u innych kobiet.
A poza tym to same wiecie jaki ten lekarz jest hihihi albo nic nie mówi albo jak mówi to właśnie półsłówkami - resztę trzeba się samemu domyśleć
Póki co nie przejmować się mamuśki tym ze dzidziulki siedzą sobie główką do góry podobno żeby się przekręciło szybciej to trzeba jakieś ćwiczenia stosować np., turlanie - tak mi powiedział lekarz ....ale czy to prawda to hmmmmm.....sama nie wiem
M
miloku
Gość
turlanie
ja to na brzuchu jak na pilce moge lerzec
u mnie tez malenstwo glowa do gory
ja to na brzuchu jak na pilce moge lerzec
u mnie tez malenstwo glowa do gory
daga23
Entuzjast(k)a
hej babolki
ja słyszałam żeby dziecko się obróciło główką w dół to mama musi na kolanach myć podłogę hi hi.
Dzwoniłam rano do laboratorium i wyniki glukozy i przed jak i po obciążeniu wyszły dobre. Za niedługo mężuś wraca z pracy to mi je przywiezie to napiszę wartości. Strasznie się cieszę że wyszły dobrze.
ja słyszałam żeby dziecko się obróciło główką w dół to mama musi na kolanach myć podłogę hi hi.
Dzwoniłam rano do laboratorium i wyniki glukozy i przed jak i po obciążeniu wyszły dobre. Za niedługo mężuś wraca z pracy to mi je przywiezie to napiszę wartości. Strasznie się cieszę że wyszły dobrze.
M
miloku
Gość
nio to gratuluje dobrych wyniczkow:-)
A ja po kolejnej kontroli. Mały i ja w porzo. Ja szczęśliwie TYLKO 30 dkg do przodu przez trzy tygodnie (zakończyła się tendencja kilo tygodniowo). Ale mały za to przybrał pół kilo (1360g). A tak przynajmniej wynika z tych cholernych tabelek. Że skoro udko ma dłuższe to zaraz waga większa. I lekarz podsumował "mały tłuścioszek widzę" A może po prostu będzie miał dlugie nóżki ?! Nie lubię tych pomiarów
ania.falko
Entuzjast(k)a
Spooky o jak ci zazdroszcze ,ze tak malo przybralas:-(,ja mam tygodniowo 1,5
ja dzis umylam cala podloge na kolanach,takze moje malenstwo pewnie glowe ma juz w dole,a co zem sie zmeczyla....ahhh
ja dzis umylam cala podloge na kolanach,takze moje malenstwo pewnie glowe ma juz w dole,a co zem sie zmeczyla....ahhh
reklama
a ja na kontrolę idę jutro.... ciekawe co doc powie na tą moja anemię lekką. Sprawdzimy ułożenie Małej, ale z tym to jeszcze za wcześnie. Mam nadzieję na ładne zdjęcie buźki bo ostatnio t 3d wyszły jakoś tak niewyraźnie.
Zastanawiam się o co takiego lekarza zapytac jesli chodzi o poród - ale może poczekam z tym do następnej wizyty..... Na pewno jednak spytam o bolesne kopniaczki naszej dziewczynki. Jakoś tak ostatnio zaczęło mnie pobolewa przy mocniejszych jej wybrykach.... A moze to normalne?hmmm....
Zastanawiam sie tez co zalozyc na siebie, zimnica zaczyna sie niezla.... a kurtka juz sie dawno nie dopina. Mam nadzieje ze Allegro mi w tym pomoze... a przed nami wizja Wszystkiuch Świetych i oczywiscie rewia mody przy grobach oraz pokazywanie palcami.... bleeee jak ja tego nie lubie.......
Zastanawiam się o co takiego lekarza zapytac jesli chodzi o poród - ale może poczekam z tym do następnej wizyty..... Na pewno jednak spytam o bolesne kopniaczki naszej dziewczynki. Jakoś tak ostatnio zaczęło mnie pobolewa przy mocniejszych jej wybrykach.... A moze to normalne?hmmm....
Zastanawiam sie tez co zalozyc na siebie, zimnica zaczyna sie niezla.... a kurtka juz sie dawno nie dopina. Mam nadzieje ze Allegro mi w tym pomoze... a przed nami wizja Wszystkiuch Świetych i oczywiscie rewia mody przy grobach oraz pokazywanie palcami.... bleeee jak ja tego nie lubie.......