reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Moja też na połówkowym była główką w dół a teraz siedzi pośladkowo, ale tak jak Celinka napisała, jeszcze trochę miejsca maluchy mają i to nie jest jeszcze pozycja ostateczna ;-)

reklama
macie rację, ja na ostatnim usg miałam dzidzię główką w dół i zapytałam się lekarza czy tak juz pozostanie do porodu, a on że musiałabym się malca zapytać. więc wygląda na to że wszystko może się zdarzyć. wizytę mam dopiero gdzies na 5 listopada więc jeszcze troszkę czasu jest. ale wydaje mi sie ze dalej jest glowką do dołu bo czuję kopniaczki na górze, nad pępkiem, ale.... nigdy nic nie wiadomo.

Melulu , chcialabym juz byc na miejscu twojej kolezanki:-),ale co tam ...my ciagle do przodu brniemy pewnie za 2 miesiace niektora z nas bedzie juz po.:tak: SUPER

Madzia,kurcze daj znac czy sie udalo podtrzymac ciaze...

dziewczyny ja pamiętam jak któraś z Was pisała że koleżanka miała zaplanowaną cesarkę bo dzidzia w 9 miesiącu była główką do góry i jak przyjechała do szpitala okazało się w ostatniej chwili (przed samą cesarką) że dzidka nagle odwróciła się główką w dół i mamusia miała poród normalny. :-D
Sama się wystrachałam jak lekarz mi już teraz mówił o cc, ale cóż nie chciałam z nim dyskutować. Skwitował że dzidzia nie ma zbyt dużo miejsca w moim brzuszku i jesli nie odwróci się do 30 tc to już raczej się nie odwróci :-(
może too wynika z tego ze ja generalnie jestem nieduża i wielkość dzidzi w stosunku do ilości miejsca w brzusiu jest taki jak przy dalszych tygodniach ciąży u innych kobiet.
A poza tym to same wiecie jaki ten lekarz jest hihihi albo nic nie mówi albo jak mówi to właśnie półsłówkami - resztę trzeba się samemu domyśleć
:baffled:
Póki co nie przejmować się mamuśki tym ze dzidziulki siedzą sobie główką do góry :happy2: podobno żeby się przekręciło szybciej to trzeba jakieś ćwiczenia stosować np., turlanie :confused: - tak mi powiedział lekarz :sorry2::sorry2::sorry2: ....ale czy to prawda to hmmmmm.....sama nie wiem

hej babolki

ja słyszałam żeby dziecko się obróciło główką w dół to mama musi na kolanach myć podłogę hi hi.

Dzwoniłam rano do laboratorium i wyniki glukozy i przed jak i po obciążeniu wyszły dobre. Za niedługo mężuś wraca z pracy to mi je przywiezie to napiszę wartości. Strasznie się cieszę że wyszły dobrze.

A ja po kolejnej kontroli. Mały i ja w porzo. Ja szczęśliwie TYLKO 30 dkg do przodu przez trzy tygodnie (zakończyła się tendencja kilo tygodniowo). Ale mały za to przybrał pół kilo (1360g). A tak przynajmniej wynika z tych cholernych tabelek. Że skoro udko ma dłuższe to zaraz waga większa. I lekarz podsumował "mały tłuścioszek widzę" :angry: A może po prostu będzie miał dlugie nóżki ?! Nie lubię tych pomiarów :crazy:

Spooky o jak ci zazdroszcze ,ze tak malo przybralas:-(,ja mam tygodniowo 1,5

ja dzis umylam cala podloge na kolanach,takze moje malenstwo pewnie glowe ma juz w dole,a co zem sie zmeczyla....ahhh:tak:

reklama
a ja na kontrolę idę jutro.... ciekawe co doc powie na tą moja anemię lekką. Sprawdzimy ułożenie Małej, ale z tym to jeszcze za wcześnie. Mam nadzieję na ładne zdjęcie buźki :) bo ostatnio t 3d wyszły jakoś tak niewyraźnie.

Zastanawiam się o co takiego lekarza zapytac jesli chodzi o poród - ale może poczekam z tym do następnej wizyty..... Na pewno jednak spytam o bolesne kopniaczki naszej dziewczynki. Jakoś tak ostatnio zaczęło mnie pobolewa przy mocniejszych jej wybrykach.... A moze to normalne?hmmm....

Zastanawiam sie tez co zalozyc na siebie, zimnica zaczyna sie niezla.... a kurtka juz sie dawno nie dopina. Mam nadzieje ze Allegro mi w tym pomoze... a przed nami wizja Wszystkiuch Świetych i oczywiscie rewia mody przy grobach:baffled: oraz pokazywanie palcami.... bleeee jak ja tego nie lubie.......

Do góry