reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Malpko, poscieli z Warner Glucka jeszcze nie ma w sklepach. Mam sie dowiedziec za 3 tygodnie.
Ja na razie mam embargo na szkole rodzenia... Trudno zobaczymy po nastepnej wizycie..
Ja tez zyje nadzieja ze drugi porod bedzie krotszy. No i zdarze dojechac do szpitala bo pierwszy trwal 3 godziny a trpche ponad 2 od odejscia wod...

reklama
Rondzia to i tak miałaś poród ekspresowy, moja siostra od odejścia wód rodziła ponad 11 godzin, ale miała leciutki poród bo słabe skurcze, więc się aż tak bardzo nie wycierpiała. wszystkim w każdym razie mówi że życzy takiego porodu każdemu. może to dziedziczne i też nie będę miała ciężkiego porodu, z taką myślą żyję

Rondzia 3 h zazdroszczę ja w sumie zaczęłam tak ok 13 na poważnie a skończyłam 21.55 mam nadzieje że będzie krócej tym razem... każda ma taka nadzieję.. mam też nadzieję, że opowieści że drugi poród jest lżejszy to nie tylko takie lanie wody żebyśmy w ogóle drugie dziecko chciały co? :) moja znajoma miała gorszy drugi bo dziecko miała wieksze 4 kg a trzeci lepszy trochę od drugiego a dziecko 4650..:)

11 godzin, rany jak fajnie. Też tak chce. U mnie indukcja od 9:20, o 17:30 odejście wód i o 10:40 urodziłam małego. Tylko, że ta 9:20 i 17:30 były w sobotę a Janek przyszedł na świat w poniedziałek :-p.

Jak ktoś chce się ponastawiac to tu jest opis, tak sobie go przeczytałam i stwierdzam że słodki, taki lajtowy w porównaniu do wspomnień i tyle w nim pominełam :-p https://www.babyboom.pl/forum/1346267-post1026.html

Dziewczyny nie straszcie :-D
Dzisiaj na szkole rodzenia mielismy opis porodu i wycieczke po oddziale. Wyszlam ze szpitala taka podbudowana,a Wy piszecie, ze to taki horror ;-)

A ja dziś własnie miałam wizyte. Wszystkie wyniki super, glukoza też :-) Szyjka dobrze trzyma wiec nie ma sie co stresowac. Ale za miesiac czeka mnie szpital :-( Głównie dlatego, że rok temu ciężko chorowałam a do tego miałam zakrzepice w żyle głównej no i tez przez to, że mam bliźniaki więc tych kilka czynników daje mi to, że jestem pod specjalną ochroną :-) Podobno mnie wypuszcza po 2 dniach ale zawsze to stres. No i termin raczej mi sie szykuje na grudzień :-) mam nadzieje, że przed świetami, podobno muszę tylko donosic do 37tc i wtedy będą mnie cięli :-) Pozdrawiam wszystkich

Ja nie straszę :-p. Nie byłam rekordzistka, ale zajęłam 2 miejsce w histori długości meczenia się, a że szpital duzy i przerób ma niezły, to jak widac takie wypadki są wyjatkami :-).

Patisonn No to masz szanse otworzyc liste rozdwojonych :-).

Patison,a jak przygotowania do przyjecia malusiej parki? brzusio duzy? wiesz ile waza?
no i jak sie czujesz?
Ja zaczynam szkole rodzenia na poczatku grudnia,a jak sie skonczy to juz ede rodzic pewnie...:-)

reklama
Jeny Celinka,
ale się uśmiałam - normalnie w niebogłosy rżę z tych opowieści :-D
ciekawe czy i nam się trafią takie historie :-)
a swoją drogą jak zaczełam czytać zaległości i doszłam do porodów to naprawdę zaczełam się stresować.
Ja mam iść do szkoły rodzenia dopiero po 33 tc :-( a tu widzę że część dziewczyn już zaczeła regularnie uczęszczać na zajęcia :happy2:

Do góry