reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

reklama
Hej dziewczynki.

Ja jak znam siebie to zacznę pranie dopiero pod koniec grudnia:sorry2::sorry2: Bo tak szczerze to nie wyrabiam się z bieżącym praniem po chłopakach a co dopiero z maleńkimi rzeczami:sorry2::sorry2:
A i rada dla Was. Ubranka welurkowe pierzcie i prasujcie zawsze na lewej stronie. Wtedy nie stracą swojej puszystości:tak::tak::tak: Podobnie zresztą robi się ze sztruksem:tak::tak::tak:

:angry:no i czeka mnie expresowy slub!!! i co ja na siebie wloze w 9tym miesiacu:zawstydzona/y:

Weroniczka dzieki za rade bo ja bym zelachem normalnie po prawej stronie przejechala! a u ciebie to juz pewne,ze bedzie dziewuszka:-)?

ania.falko powiem Ci to co moja znajoma, która w 8 miesiacu brała slub (planowali własnie na wtedy, a że zaszła w ciąże to naciski były by przyspieszyc, ale ona się nie dała :-p) - trzeba ubrac się wygodnie, bo w końcu mam czuś się dobrze, na biało, bo cóz jest bardziej niewinnego od zycia w moim brzuchu i wypinac brzus dumnie do przodu, absolutnie nie zasłaniac, w końcu jest to najpiekniejszy element kobiety w tym stanie :-p.

Poszukaj może czegos odcinanego pod biustem, żeby brzusia nie uciskało. Bedzie dobrze :-).

A mi sie brzuś stawia, cały się napina i tak trwa i trwa i trwa :-(. No to przyjemne nie jest zdecydowanie... Poprzednio to on takich numerów nawet tuż przed porodem nie robił :baffled:.

Ania.falko u mnie ciągle córcia nie jest pewna:sorry2::sorry2::sorry2: Więc staram się o tym nie myśleć. Ale coś przeczucie mi mówi że jednak będzie chłopak:dry::dry: No zobaczymy. Co ma być to będzie. Ważne że narazie czuję się tak że zapominam momentami że mam brzuszek. Jedyne co mi doskwiera to zmęczenie i czasem napadowy płacz bez powodu:sorry2::sorry2:

Hej Kobitki ja Was tak sobie poczytuje czasem i sie włączam raz na jakiś czas.... Staram się jednak nie czytać dokładnie wszystkiego, bo dowiaduje się czasem takich rzeczy, o których wolę nie wiedzieć;) Z glukozą mnie nieźle wystraszyłyście :szok:- Pani w lab powiedziała, ze w ciągu jej 14 letniej kariery tylko raz ktoś zwymiotował. Ja szłam na badanie niepotrzebnie zestresowana, pomimo iż wydawało mi się że mam dystans do pewnych spraw. Oczywiscie okazało się, że diabeł nie taki straszny jakiego go malują.... :tak:
Wyniki dobre, tylko lekka anemia mi sie pojawiła..... Zobaczymy co doc powie.

A tak po za tym czy na brzuszkach pojawiła Wam się już linea nigra? Mi parę dni mężuś zwrócił uwagę na delikatną pionową kreseczkę na środku brzucha.Na szczęscie znika szybciej lub pozniej po porodzie.... Nie wiedzialam nawet ze cos takiego istnieje....
Link do wikipedii z definicja i fotka:
Linea nigra - Wikipedia, wolna encyklopedia

melody - co do glukozy - ja p[odeszłam do tego badania bardzo neutralnie nastawiona i pomimo tego, że większość dziewczyn narzekało na nie, to ja - tak jak się domyślałam - przyjęłam je bardzo spokojnie bez żadnych negatywnych reakcji - co z resztą już wcześniej gdzieś opisałam :tak: a o tej linii - to Celinka już też gdzieś poruszyła całkiem niedawno ten temat ;-)

reklama
Do góry