reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Miaa i Katrin gratuluje :-D

Ja jutro chyba wykosztuje sie na nowy biustonosz, bo te ktore mam juz zaczynają byc za małe. Z tego faktu cieszy się tylko mąż :-D Mam miseczke D i boje sie co bedzie dalej ;-)

Zycze wszystkim milej nocki :-D

reklama
Dziewczyny mam pytnie - czy w waszych brzuchach toczy się aktualnie "bitwa" w postaci wiecznych bąbelków? ja nie wiem co mam myśleć, bo troche tak jak na okres no i już mam czarne myśli :dry: . .. ktoś tak ma czy u Was cisza w brzuchach?

No i tak, siedzę od soboty na zwolnieniu, nigdzie się nie ruszam, bóle brzucha trochę ustąpiły....ale nie całkiem...postanowiłam iść na jakieś zakupy, bo to długi weekend i jedzonko trzeba kupić.
No i brzuszek znów zabolał i to bardzo, wzięłam no spę.Sama nie wiem już co myśleć, czy ja ruszać sie nie bede mogła????!!!!

Miaa6, ja czuje czasem takie bardzo leciutkie lopotanie w jednym miejscu. Jest to dla mnie calkiem nowe doswiadczenie, nigdy wczesniej, nawet przed okresem tak nie mialam. Na usg wyszlo, ze wlasnie tam umiejscowil sie dzidzius :-) Pewnie to od tego, ze tworzy sie lozysko, pepowina i wogole zmiany w brzuszku.

Dziewczyny, czy Wy juz zauwazacie zmiany w wygladzie Waszego brzuszka? Niby jeszcze wczesnie, ale od kilku dni moj jest tak jakby wzdety non stop, troszke sie juz uwypuklil. Co dopiero bedzie potem :baffled::szok::-D

Natalie, ja też zauważyłam zmiany w wyglądzie mojego brzuszka, na pewno jest troche większy, do niedawna miałam całkiem płaściutki, a teraz zaczynam nie mieścić się w spodnie.

może to ciąża mnoga?????

Marylion, nie mialabym nic przeciwko dwom dzidziusiom - jak szalec to szalec :-) Niestety chyba marne szanse. U mnie w rodzinie i w rodzinie meza nie ma i nie bylo wogole blizniakow. Ja nie bralam hormonow, ani lekow na owulacje, no i na usg chyba byloby juz widac dwie dzidzie?
Pewnie bedzie jedna, ale dorodna, he he he :-D

Natalie, a u mnie prawdopodobne... w rodzinie taty są bliżniaki 2 - jajowe, a ja cały tata!!!! Poza tym u mojego męża w pracy wśród kolegów ostatnio to jakaś plaga, co druga żonka- - bliżniaki!!! i to właśnie 2-jajowe!!! No zobaczymy usg wszystko wyjaśni :)

Ja to z racji wagi mam duzy brzuch,no przed porodem miałam wszystko równomiernie, a po zostało mi troche za dużo z przodu, więc nic nie widać. Ale za to mięśnie brzucha mi jakby osłabły, zawsze miałam odruch wciągania i tak chodzenia, a teraz moge pomarzyć :-p.

Ja bym i chciała i nie chciała bliźniąt. Chciała, no bo fajnie mieć bliźnieta, nie chciała, bo to jednak ciąża trochę większego ryzyka.

Rany, jak ja bym chciała, żeby było już po krwiaku, maluch był zdrowy i tym razem uszanował moje nerwy i miał przezierność karkową w normie.

reklama
Witajcie:-) a mnie dzis dopadły pierwsze nudności:-):-). No w końcu mam jakies kokretne objawy:-).

Kluliczek ja mialam krwiaka w poprzedniej ciąży tak miedzu 7-10 tygodniem i jakoś tak sam sie wchłonął. Miałam plamienia leżalam 2 tygodnie plackiem i brałam dufaston:-) i wszystko skończyło sie dobrze:-). U Ciebie też będzie dobrze napewno:-)

Do góry