reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2006

reklama
DziOObek pisze:
Witam styczniowe mamusie i chce sie pochwalic ze ciesze sie ze dolacze do waszego grona narazie bardzo sie boje co bedzie dalej ale jestem optymistka .Boje sioe poniewaz jestem po operacji kregoslupa z nawrotowa przepuklina ale bede lezec plackiem zeby z dzidziusiem bylo ok :)

kochana, wszyscy będą Ci zazdrościć tego lenistwa. Ja od początku jestem na zwolnieniu ze względu na problemy wcześniejsze...i nigdy nie było mi tak beztrosko:)Trzymam za Cieibe kciuki...a Ciebe proszę o trzymanie za moją jutrzejszą wyzytę u lek:)Buziaki

Bedziemy trzymac kciuki razem z naszym malenstwem :) za ciebie i Twoje malenstwo :)
Glowa do gory bedzie dobrze:)

Witam wszystkie nowe koleżanki :)
Odebrałam wyniki i są bardzo dobre :) :) :) wizytę mam następną na 15 lipca. Czujemy się dobrze i jest super :)
czytam sobie informacje o dzidzi i dostałam też trochę od położnej.
Buziaczki dla wszystkich :) i oczywiście maleństw też:)

Witam nowe i nie tylko koleżanki :) :) :)

Ja idę na wizytę 7 lipca- będę pod koniec 10 tygodnia- co już mogę w tym czasie zobaczyć na USG? Pytam te, które były w tym czasie na USG- czy zobaczę już małego dzidziolka? Poprzednio widziałam tylko fasolinkę, a teraz chciałabym Dzidziolka :) :) :)

nausea pisze:
widziałam dzidzię, główkę, kręgosłup, rączki...to CUDO!!Wszystko jest ok:) główka jest na zdjęciu po lewej:)
Wiec puszczam kciuki :)
Gratuluje .
a tak wogole zapytam juz doswiadczone mamy kiedy przy pierwszej ciazy poczulyscie pierwsze ruchy ?
Ja juz nie moge sie doczekac kiedy dostane duzego "kopniaka"od mojej dzidz:)

Hej mamuśki;)
Ja teraz jestem w 12 tyg i 2 dni.Widziałam maleństwo jak miało 9 tyg!Słyszałam serduszko-jak biło szybko i widziałam jak Maluszek poruszył maleńką nóżką-niezapomniane wrażenia! ::)Czego i wam życzę....mogłabym codziennie obserwować swoją Kruszynkę ::)Ale teraz wizyta 6 lipca odezwę się po niej i powiem co i jak ::)A termin na 10 styczeń;)Ciekawe....
Mężulo patrzy z podziwem jak brzusio rośnie i się cieszy jak dziecko!Rozmawia z nim i głaska jak boli!To takie słodziutkie.... ::) :laugh:

Witajcie :)
Dzioobek córeczkę urodziłam 12 stycznia a ruchy czułam już na początku września wiec to był 20 -21 tydzień, ale to chyba nie jest regułą musze dodać że moja córcia była nie zwykle ruchliwa :) zobaczymy jak teraz będzie
margolciu też widziałm bijace serduszko mojej kruszynki :laugh: ale szkoda że nie słyszałam to pewnie zalezy od sprzętu
Pozdrawiam wszystkie mamusie :) :) :)

reklama
Cześć Mamusie :D
Byłam na badaniach wczoraj - wyniki są w porządku, ale tak mnie pokłuła pielęgniarka, ze mam ogromnego siniaka na ręku - ale czego się nie robi dla Dzidzi?:D Dziś za to byłam u ginekologa i popłakałam się jak zobaczyłam moje maleństwo - jak rusza się, jak bije mu serduszko :D Termin mam na 26 stycznia więc jeszcze długa droga przedemną! Mam tylko nadzieję, ze wszytsko bedzie ok!Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo cieplutko!
PS. Siedząc u ginekologa spotkałam dziewczynę w 7 miesiącu ciąży - i mówi do mnie tak: "Pani farbuje włosy??? Ja  na to - tak, nie dałabym rady chodzic z zaniadbaną fryzura i wygladać jak strach - poprostu żle bym się czuła. A ona mi na to: Ja nie farbuje od 2 miesiąca ciąży ( da sie zauważyc - włosy do połowy rude a do połowu czarne) - bo mi teściowa poiwedziałą, ze jak bede farbowała włosy w ciąży to dziecko mi się kolorowe urodzi!I paznokci tez nie wolno malować!!!!!" Ja tylko oczy w słup postawiłam i nie potrafiłąm sie nie śmiać :D:D:D Czy  Wy też spotykacie się z takimi sytuacajami?

Do góry