reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2006

reklama
DziOObek pisze:
Witam styczniowe mamusie i chce sie pochwalic ze ciesze sie ze dolacze do waszego grona narazie bardzo sie boje co bedzie dalej ale jestem optymistka .Boje sioe poniewaz jestem po operacji kregoslupa z nawrotowa przepuklina ale bede lezec plackiem zeby z dzidziusiem bylo ok :)

kochana, wszyscy będą Ci zazdrościć tego lenistwa. Ja od początku jestem na zwolnieniu ze względu na problemy wcześniejsze...i nigdy nie było mi tak beztrosko:)Trzymam za Cieibe kciuki...a Ciebe proszę o trzymanie za moją jutrzejszą wyzytę u lek:)Buziaki

Bedziemy trzymac kciuki razem z naszym malenstwem :) za ciebie i Twoje malenstwo :)
Glowa do gory bedzie dobrze:)

Witam wszystkie nowe koleżanki :)
Odebrałam wyniki i są bardzo dobre :) :) :) wizytę mam następną na 15 lipca. Czujemy się dobrze i jest super :)
czytam sobie informacje o dzidzi i dostałam też trochę od położnej.
Buziaczki dla wszystkich :) i oczywiście maleństw też:)

Witam nowe i nie tylko koleżanki :) :) :)

Ja idę na wizytę 7 lipca- będę pod koniec 10 tygodnia- co już mogę w tym czasie zobaczyć na USG? Pytam te, które były w tym czasie na USG- czy zobaczę już małego dzidziolka? Poprzednio widziałam tylko fasolinkę, a teraz chciałabym Dzidziolka :) :) :)

nausea pisze:
widziałam dzidzię, główkę, kręgosłup, rączki...to CUDO!!Wszystko jest ok:) główka jest na zdjęciu po lewej:)
Wiec puszczam kciuki :)
Gratuluje .
a tak wogole zapytam juz doswiadczone mamy kiedy przy pierwszej ciazy poczulyscie pierwsze ruchy ?
Ja juz nie moge sie doczekac kiedy dostane duzego "kopniaka"od mojej dzidz:)

Hej mamuśki;)
Ja teraz jestem w 12 tyg i 2 dni.Widziałam maleństwo jak miało 9 tyg!Słyszałam serduszko-jak biło szybko i widziałam jak Maluszek poruszył maleńką nóżką-niezapomniane wrażenia! ::)Czego i wam życzę....mogłabym codziennie obserwować swoją Kruszynkę ::)Ale teraz wizyta 6 lipca odezwę się po niej i powiem co i jak ::)A termin na 10 styczeń;)Ciekawe....
Mężulo patrzy z podziwem jak brzusio rośnie i się cieszy jak dziecko!Rozmawia z nim i głaska jak boli!To takie słodziutkie.... ::) :laugh:

Witajcie :)
Dzioobek córeczkę urodziłam 12 stycznia a ruchy czułam już na początku września wiec to był 20 -21 tydzień, ale to chyba nie jest regułą musze dodać że moja córcia była nie zwykle ruchliwa :) zobaczymy jak teraz będzie
margolciu też widziałm bijace serduszko mojej kruszynki :laugh: ale szkoda że nie słyszałam to pewnie zalezy od sprzętu
Pozdrawiam wszystkie mamusie :) :) :)

reklama
Cześć Mamusie :D
Byłam na badaniach wczoraj - wyniki są w porządku, ale tak mnie pokłuła pielęgniarka, ze mam ogromnego siniaka na ręku - ale czego się nie robi dla Dzidzi?:D Dziś za to byłam u ginekologa i popłakałam się jak zobaczyłam moje maleństwo - jak rusza się, jak bije mu serduszko :D Termin mam na 26 stycznia więc jeszcze długa droga przedemną! Mam tylko nadzieję, ze wszytsko bedzie ok!Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo cieplutko!
PS. Siedząc u ginekologa spotkałam dziewczynę w 7 miesiącu ciąży - i mówi do mnie tak: "Pani farbuje włosy??? Ja  na to - tak, nie dałabym rady chodzic z zaniadbaną fryzura i wygladać jak strach - poprostu żle bym się czuła. A ona mi na to: Ja nie farbuje od 2 miesiąca ciąży ( da sie zauważyc - włosy do połowy rude a do połowu czarne) - bo mi teściowa poiwedziałą, ze jak bede farbowała włosy w ciąży to dziecko mi się kolorowe urodzi!I paznokci tez nie wolno malować!!!!!" Ja tylko oczy w słup postawiłam i nie potrafiłąm sie nie śmiać :D:D:D Czy  Wy też spotykacie się z takimi sytuacajami?

Do góry