reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

stosunek przerywany

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
forum też po coś jest stworzone. Wydaje mi się że niektóre kobiety tutaj na pewno są ode mnie starsze i bardziej doświadczone wiec po prostu pytam.
No i co z tego? Mam Cię zbadać przez internet?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Wiem, po prostu niepokoi mnie ze spóźnia się akurat po takim stosunku
Ale czego ty on nas oczekujesz? Mamy Ci napisać, że jesteś w ciąży? Albo, że. Je jesteś? Czy, że jutro dostaniesz miesiączkę?

Tego tu nikt nie wie. Dostałaś już odpowiedź nie raz. Może się okazać, że będziesz w ciąży. Na tą chwilę za szybko i na test i na objawy.

reklama
No i co z tego? Mam Cię zbadać przez internet?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ale czego ty on nas oczekujesz? Mamy Ci napisać, że jesteś w ciąży? Albo, że. Je jesteś? Czy, że jutro dostaniesz miesiączkę?

Tego tu nikt nie wie. Dostałaś już odpowiedź nie raz. Może się okazać, że będziesz w ciąży. Na tą chwilę za szybko i na test i na objawy.
Raczej proszę o jakieś rady, informacje a nie badanie 😁

Dwa dni temu. Nie zrobię testu bo po prostu jest na to za wcześnie. Test nie będzie wiarygodny 5 dni po stosunku
Wg mnie skoro dwa dni temu miała przyjść miesiączka (a masz regularne chyba?) A 5 dni temu był "stosunek" to był on 3 dni przed okresem. Jak zaszłaś w ciążę to ja jestem matka Teresa z Kalkuty [emoji2370]
Autorko, test ciążowy po terminie miesiączki powinien być wiarygodny. A po terminie jesteś. Zrób test i zapomnij o tym temacie. Nie jesteś w ciąży.

Raczej proszę o jakieś rady, informacje a nie badanie 😁
Już chyba dostałaś ich mnóstwo 🤦🏻‍♀️ nie dość że się na cyklu nie znasz to jeszcze czytać nie umiesz. Proszę bardzo oto podsumowanie: z niewiadomych przyczyn spóźnia ci się okres. Żeby wiedzieć dlaczego idź do ginekologa! Co do stosunku bez zabezpieczenia możesz być w ciąży, chociaż szansę znikome. Na przyszłość się zainteresuj antykoncepcją i zanim kolejny raz pójdziesz z facetem do łóżka uzupełnij braki w wiedzy o własnym ciele!!! A no i nawet jak w ciąży będziesz, na objawy jeszcze za wcześnie.

Wg mnie skoro dwa dni temu miała przyjść miesiączka (a masz regularne chyba?) A 5 dni temu był "stosunek" to był on 3 dni przed okresem. Jak zaszłaś w ciążę to ja jestem matka Teresa z Kalkuty [emoji2370]
Autorko, test ciążowy po terminie miesiączki powinien być wiarygodny. A po terminie jesteś. Zrób test i zapomnij o tym temacie. Nie jesteś w ciąży.
A co jak się przesunęła owulacja? Nie zawsze test po terminie jest wiarygodny. Żeby mieć pewność trzeba wiedzieć kiedy była owulacja i czy faktycznie jest już po terminie@.

Wg mnie skoro dwa dni temu miała przyjść miesiączka (a masz regularne chyba?) A 5 dni temu był "stosunek" to był on 3 dni przed okresem. Jak zaszłaś w ciążę to ja jestem matka Teresa z Kalkuty
emoji2370.png

Ale tak jak napisała koleżanka, owulacja mogła się przesunąć.

Ale tak jak napisała koleżanka, owulacja mogła się przesunąć.
Jeśli masz regularne miesiączki to niemożliwe jest zajście w ciążę podczas niepłodności bezwzględnej (to właśnie ten czas przed okresem).
Poczytaj o obserwacji swojego ciała i kalendarzyku (nie tej aplikacji tylko kalendarzyku małżenskim - on polega na obserwacji swojego ciała i ustalaniu czasu niepłodności względnej i bezwzględnej).
I naprawdę, gdybyś się doinformowala to byś wiedziała, że nie ma opcji na zajście w ciążę w tym czasie i nie zadawalabys tego pytania.
Dziewczyny mają rację, ale ich wypowiedzi są ironiczne i wyśmiewające.
Google rozwiązało wiele zyciowych problemów bez feedbacku w prześmiewczej postaci.
Owulacja mogła się przesunąć, ale tylko jeśli masz nieregularne miesiączki (różnice więcej niż 7 dni) i nie aż tak, żeby 3 dni przed terminem spodziewanej miesiączki mieć okno płodne [emoji2370]
EDT
Oczywiście organizm to nie matematyka i teoretycznie wszystko się może zdarzyć, zwłaszcza jeśli jesteś jeszcze w okresie dojrzewania.
Ale wg mojej oceny niepokalane poczęcie jest bardziej możliwe.
Należy zawsze dmuchać na zimne, zwłaszcza że nie jesteś gotowa na ciążę i ZAWSZE działać z zabezpieczeniem.

reklama
W twoim wieku nie miałam okresu przez ponad rok czasu ;) ale poszłam do gina jak na człowieka myślącego przystało.
Do lekarza? A po co! Przecież jest forum! Tu mądrzejsze i starsze dadzą jej kilka rad i lekarz niepotrzebny.

Ja to w ogóle jestem zdania, że uczelnie medyczne powinno się zlikwidować. Szkoda czasu i pieniędzy. Wystarczy pootwierać fora tematyczne np. forum chirurgiczne. I bach, złamana ręka? Wrzucisz foto i zacene grono specjalistek internetowych powie jak nastawić i założyć gips. Czyż nie cudownie? Bez kolejek, bez wychodzenia z domu. No żyć nie umierać 😁

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry