reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stosunek przerywany

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
forum też po coś jest stworzone. Wydaje mi się że niektóre kobiety tutaj na pewno są ode mnie starsze i bardziej doświadczone wiec po prostu pytam.
No i co z tego? Mam Cię zbadać przez internet?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Wiem, po prostu niepokoi mnie ze spóźnia się akurat po takim stosunku
Ale czego ty on nas oczekujesz? Mamy Ci napisać, że jesteś w ciąży? Albo, że. Je jesteś? Czy, że jutro dostaniesz miesiączkę?

Tego tu nikt nie wie. Dostałaś już odpowiedź nie raz. Może się okazać, że będziesz w ciąży. Na tą chwilę za szybko i na test i na objawy.

reklama
No i co z tego? Mam Cię zbadać przez internet?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ale czego ty on nas oczekujesz? Mamy Ci napisać, że jesteś w ciąży? Albo, że. Je jesteś? Czy, że jutro dostaniesz miesiączkę?

Tego tu nikt nie wie. Dostałaś już odpowiedź nie raz. Może się okazać, że będziesz w ciąży. Na tą chwilę za szybko i na test i na objawy.
Raczej proszę o jakieś rady, informacje a nie badanie 😁

Dwa dni temu. Nie zrobię testu bo po prostu jest na to za wcześnie. Test nie będzie wiarygodny 5 dni po stosunku
Wg mnie skoro dwa dni temu miała przyjść miesiączka (a masz regularne chyba?) A 5 dni temu był "stosunek" to był on 3 dni przed okresem. Jak zaszłaś w ciążę to ja jestem matka Teresa z Kalkuty [emoji2370]
Autorko, test ciążowy po terminie miesiączki powinien być wiarygodny. A po terminie jesteś. Zrób test i zapomnij o tym temacie. Nie jesteś w ciąży.

Raczej proszę o jakieś rady, informacje a nie badanie 😁
Już chyba dostałaś ich mnóstwo 🤦🏻‍♀️ nie dość że się na cyklu nie znasz to jeszcze czytać nie umiesz. Proszę bardzo oto podsumowanie: z niewiadomych przyczyn spóźnia ci się okres. Żeby wiedzieć dlaczego idź do ginekologa! Co do stosunku bez zabezpieczenia możesz być w ciąży, chociaż szansę znikome. Na przyszłość się zainteresuj antykoncepcją i zanim kolejny raz pójdziesz z facetem do łóżka uzupełnij braki w wiedzy o własnym ciele!!! A no i nawet jak w ciąży będziesz, na objawy jeszcze za wcześnie.

Wg mnie skoro dwa dni temu miała przyjść miesiączka (a masz regularne chyba?) A 5 dni temu był "stosunek" to był on 3 dni przed okresem. Jak zaszłaś w ciążę to ja jestem matka Teresa z Kalkuty [emoji2370]
Autorko, test ciążowy po terminie miesiączki powinien być wiarygodny. A po terminie jesteś. Zrób test i zapomnij o tym temacie. Nie jesteś w ciąży.
A co jak się przesunęła owulacja? Nie zawsze test po terminie jest wiarygodny. Żeby mieć pewność trzeba wiedzieć kiedy była owulacja i czy faktycznie jest już po terminie@.

Wg mnie skoro dwa dni temu miała przyjść miesiączka (a masz regularne chyba?) A 5 dni temu był "stosunek" to był on 3 dni przed okresem. Jak zaszłaś w ciążę to ja jestem matka Teresa z Kalkuty
emoji2370.png

Ale tak jak napisała koleżanka, owulacja mogła się przesunąć.

Ale tak jak napisała koleżanka, owulacja mogła się przesunąć.
Jeśli masz regularne miesiączki to niemożliwe jest zajście w ciążę podczas niepłodności bezwzględnej (to właśnie ten czas przed okresem).
Poczytaj o obserwacji swojego ciała i kalendarzyku (nie tej aplikacji tylko kalendarzyku małżenskim - on polega na obserwacji swojego ciała i ustalaniu czasu niepłodności względnej i bezwzględnej).
I naprawdę, gdybyś się doinformowala to byś wiedziała, że nie ma opcji na zajście w ciążę w tym czasie i nie zadawalabys tego pytania.
Dziewczyny mają rację, ale ich wypowiedzi są ironiczne i wyśmiewające.
Google rozwiązało wiele zyciowych problemów bez feedbacku w prześmiewczej postaci.
Owulacja mogła się przesunąć, ale tylko jeśli masz nieregularne miesiączki (różnice więcej niż 7 dni) i nie aż tak, żeby 3 dni przed terminem spodziewanej miesiączki mieć okno płodne [emoji2370]
EDT
Oczywiście organizm to nie matematyka i teoretycznie wszystko się może zdarzyć, zwłaszcza jeśli jesteś jeszcze w okresie dojrzewania.
Ale wg mojej oceny niepokalane poczęcie jest bardziej możliwe.
Należy zawsze dmuchać na zimne, zwłaszcza że nie jesteś gotowa na ciążę i ZAWSZE działać z zabezpieczeniem.

reklama
W twoim wieku nie miałam okresu przez ponad rok czasu ;) ale poszłam do gina jak na człowieka myślącego przystało.
Do lekarza? A po co! Przecież jest forum! Tu mądrzejsze i starsze dadzą jej kilka rad i lekarz niepotrzebny.

Ja to w ogóle jestem zdania, że uczelnie medyczne powinno się zlikwidować. Szkoda czasu i pieniędzy. Wystarczy pootwierać fora tematyczne np. forum chirurgiczne. I bach, złamana ręka? Wrzucisz foto i zacene grono specjalistek internetowych powie jak nastawić i założyć gips. Czyż nie cudownie? Bez kolejek, bez wychodzenia z domu. No żyć nie umierać 😁

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry