reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Coś podobnego jak wysłałam zdjęcie naszego synka? Jak dobrze kojarzę to chyba AmMaWi jest z Warszawy może ona poleci dobrego ortopedę ?naprawdę uwierz mi że ja się cieszę że synek miał gipsy a teraz szynę bo stopki są naprawdę super zaraz wstawię zdjęcie jak synka stopki wyglądają teraz

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1494756072-aaaaaa.jpeg
tak wyglądają teraz troszkę mu się skarpetki odcisnęły[emoji4]

I jedyne co zuca się w oczy to jest to wgłębienie przy kostce zewnętrznej ale już powoli zaczyna się robić tam mięśnie i już nie ma takiej złoty jak była na poczatku

Coś podobnego jak wysłałam zdjęcie naszego synka? Jak dobrze kojarzę to chyba AmMaWi jest z Warszawy może ona poleci dobrego ortopedę ?naprawdę uwierz mi że ja się cieszę że synek miał gipsy a teraz szynę bo stopki są naprawdę super zaraz wstawię zdjęcie jak synka stopki wyglądają teraz

no troche mniej zakrzywione niz u Waszego synka miała ale podobnie

Milenka887 a Wy sie u Napiatka leczycie? Bo powiem Ci, że stopy Twojego Malucha jeszcze przed nacięciem ścięgna robią wrażenie. Wydaje mi się, że u nas teraz (po przejściu na szynę) wyglądają gorzej niż u Was wtedy. Jutro postaram się cyknąć im jakieś zdjęcie.

Nie my leczymy się u dr koch-a Napiatek go uczył w Poznaniu na ul 26czerwca jak dobrze pamiętam tam jest szpital i tam jeździmy powiem ci szczerze że jak zobaczyłam synka nóżki po porodzie i później już po 2gipsach to byłam w szoku zaraz znajdę zdjęcie synka stopek po 2gipsach to wstawie

Aga6 mogę polecić dr Czopa ze szpitala na Niekłańskiej. Dzieci z chorymi stópkami są przyjmowane bez wcześniejszego zapisywania w piątki od 9.
Sylwek0512 wydaje mi sie że wygląd nóżek na początku zależy od tego co było wyjściowo, teraz cierpliwie szyna i ćwiczenia i z dnia na dzień będzie lepiej. Ja przyznam szczerze nie zrobiłam od początku ani jednego zdjęcia stopek, ale wyglądało to identycznie jak u Milenka887.
Aga6 należy koniecznie gdzieś jeszcze skonsultować, ale wiem ze u znajomych był przypadek wady lekki do wyprowadzenia ćwiczeniami. Ich synek ma 5 lat i ani śladu po wadzie.

reklama
AmMaWi Was leczy dr Czop? U nas przychodził tylko zerknąć na stopy, a gipsowali i nastawiali młodzi lekarze. A co do cwiczeń-mocno przyginacie Maluchom te stopy? I jak długo ćwiczycie? Rozmasowujecie jakoś nóżkę przed tym? Ja przy każdej zmianie pieluchy przyginam po 15 razy jakos na 3 sekundy. Ale Mały nadal mi przy tym płacze i boję się, że coś robię źle. Moze za mocno, ale kazali do oporu. Wiadomo, że mu nie łamię nóżki, ale naginam aż poczuję opór. Tylko on mi sam je odpycha w drugą stronę.

Do góry