reklama
martakratka
Fanka BB :)
@Nula1235 Mój syn urodził się z prawą stopą SKS. Niestety, my nie wiedzieliśmy tego, gdy byłam w ciąży. Byliśmy zupełnie nieprzygotowani na to. Życzę, Ci , żeby u Ciebie to było tylko ułożenie dziecka, ale jeśli będzie to SKS - to nie martw się. To nie jest poważna wada, o ile weźmie się za leczenie jej szybko. Polecam Ci grupę na fb - cloobfoot - poszukaj - tam są bardzo dobrzy specjaliści. Rodzice, którzy "siedzą w tym temacie". My leczyliśmy naszego syna w Otwocku. Był leczony metodą Ponsetiego - to najbardziej polecana metoda, przy leczeniu tej wady. leczył go dr Sionek. Cudowny lekarz - polecam Ci go. Mój syn ma dziś prawie 12 lat i nie widać po jego stopach, żadnej choroby. Przez 5 miesięcy życia, co tydzień jeżdziliśmy z nim na zakładanie gipsów do Otwocka właśnie, potem miał zabieg nacięcia ścięgna Achillesa, i szynę zakładaną na noc do 2 roku życia. Zaczął chodzić jak miał roczek. Rozwijał się prawidłowo. Teraz biega, skacze, jeździ na rowerze, jak każdy chłopiec w jego wieku. Jakbyś chciała dowiedzieć się coś więcej - to pisz. Życzę Ci by dzieciątko urodziło się zdrowe, akle nie stresuj się jeśli będzie miało Sks, to naprawdę nie jest coś czego nie da się wyleczyć. Trzymaj się dzielnie ;*
Wlewacie nadzeje w moje serce, bo od wczoraj lzy same cisnely mi sie do oczu. Chetnie dolacze do tej grupy. problem jest taki, ze mieszkam za granica i boje sie zw cotygodniowe dojazdy do Polski z tak malutkim dzieckiem bylyby niemozliwe. Musze poszulac jakiegos specjalisty tutaj na miejscu...
aga6
Zupełnie normalneOby tak bylo, bo bardzo sie boje, na pierwszym usg pren. bylo widac ladne proste stopki... a czy Twoja corka ma teraz calkiem normalne stpki, czy widac jeszcze jakis slad?
martakratka
A gdzie mieszkasz? Dolacz do tej grupy na fb. Tam jest mnostwo rodzicow z roznych stron swiata. I naprawe sie nie martw i nie placz. To nic strasznego.Wlewacie nadzeje w moje serce, bo od wczoraj lzy same cisnely mi sie do oczu. Chetnie dolacze do tej grupy. problem jest taki, ze mieszkam za granica i boje sie zw cotygodniowe dojazdy do Polski z tak malutkim dzieckiem bylyby niemozliwe. Musze poszulac jakiegos specjalisty tutaj na miejscu...
reklama
martakratka
Wiem, że w Wiedniu , jest lekarz dr Radler, który jest świetnym specjalistą. Wielu rodziców, nie tylko z Polski jeżdzi tam z dziećmi. Dowiesz się wszystkiego na tej grupie fb. Jest tam dziewczyna; Monika Jarczewska, która pomaga w rezerwowaniu wizyt.W Niemczech, dolacze, pocieszajace jest to ze po leczeniu te stopki sa sprawne i dziecko koze normalnie funkcjonowac
Podziel się: