reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

aga6 nie martw się na zapas możliwe że u was stopki są tylko tzw ulozeniowe i skoro mówisz że już jest lepiej to może to nie wada bd dobrze pozdrawiam i życzę żeby się u was okazało że córcia zdrowa

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
mi sie corkabwbijala stopami pod zebra i to przez to prawdopodobnie

reklama
Mój synek też mi wbijał stopki pod zebra strasznie kopał hehe ale nie wiem tak naprawdę od czego tą wada

20170514_100403.jpg

Załączniki

• 20170514_100403.jpg
    20170514_100403.jpg
    909,6 KB · Wyświetleń: 4 957
aga6 wydaje mi się że to jest wada ale lekarzem nie jestem i mogę się mylić albo po prostu już jestem przewrażliwiona i wszędzie widzę wadę[emoji17]ale niunia tak układa stopki że widać że kierują się do środka a co ortopeda mówi?powiedział że to wada?a czy po porodzie były bardziej skierowane do środka?

aga6 wydaje mi się że to jest wada ale lekarzem nie jestem i mogę się mylić albo po prostu już jestem przewrażliwiona i wszędzie widzę wadę[emoji17]ale niunia tak układa stopki że widać że kierują się do środka a co ortopeda mówi?powiedział że to wada?a czy po porodzie były bardziej skierowane do środka?

mowi ze wada ale samymi cwiczeniami da rade naprostowac.. pomagają niby one ale mam poczucie ze za mało robie zeby jej te nozki naprostowac :(
w przyszlym tyg idziemy z nią do ośrodka w ktorym zajmują sie sportowcami olimpijskimi do chirurga-ortopedy i zobaczymy co powie, raczej ma wieksze pojecie niz facet ktoru glownie usg bioderek robi..

aga6 a macie jakieś szyny z gipsu żeby malutkiej zakładać czy coś czy tylko same ćwiczenia?nasz synek w 3dobie życia miał założone szyny gipsowe i miał je 2tyg do wizyty w Poznaniu i tam na pierwszej wizycie miał już gipsy co tydzień zakładane po 4gipsach miał nacięte ścięgna i 2kolejne gipsy potem szyna Denisa Browna najpierw cała dobę tylko do kąpieli a teraz ma tylko na noc po samych szynach gipsowych niby był efekt ale chwilowy i zaraz spowrotem stopki wracały do stanu pierwotnego dobrze by było żebyście trafili na dobrego lekarza który się zna na tym bo im szybciej tym lepiej dla córeczki[emoji4]zobaczysz będzie dobrze a ile córcia ma miesięcy?

aga6 a macie jakieś szyny z gipsu żeby malutkiej zakładać czy coś czy tylko same ćwiczenia?nasz synek w 3dobie życia miał założone szyny gipsowe i miał je 2tyg do wizyty w Poznaniu i tam na pierwszej wizycie miał już gipsy co tydzień zakładane po 4gipsach miał nacięte ścięgna i 2kolejne gipsy potem szyna Denisa Browna najpierw cała dobę tylko do kąpieli a teraz ma tylko na noc po samych szynach gipsowych niby był efekt ale chwilowy i zaraz spowrotem stopki wracały do stanu pierwotnego dobrze by było żebyście trafili na dobrego lekarza który się zna na tym bo im szybciej tym lepiej dla córeczki[emoji4]zobaczysz będzie dobrze a ile córcia ma miesięcy?

aga6 a masz zdjęcie stopek corci jak się urodziła?

nie ma nic.. tylko te cwiczenia.
ma 7tygodni.

nie mam wlasnie zdjecia.. nie pomyslalam w ogole zeby zrobic :/

aga6 aha rozumiem a czy te stopki były bardziej do środka czy mniej więcej tak jak teraz? Musisz poszukać dobrego ortopedy kto się zna na tym i wie jak leczyć nasz ortopeda powiedział że takiej wady nie da się samymi ćwiczeniami zrobić bo prędzej czy później wróci do stanu pierwotnego tam gdzie my leczymy synka był chłopczyk wiek około 2latka który miał zakładane gipsy bo lekarz u którego leczyli rodzice tego chłopca twierdził że same ćwiczenia wystarcza i później biedny się męczył bo to już duży chłopczyk kości bardziej zrośnięte itp strasznie płakał przy gipsami coś strasznego a skąd jesteście?

reklama
aga6 aha rozumiem a czy te stopki były bardziej do środka czy mniej więcej tak jak teraz? Musisz poszukać dobrego ortopedy kto się zna na tym i wie jak leczyć nasz ortopeda powiedział że takiej wady nie da się samymi ćwiczeniami zrobić bo prędzej czy później wróci do stanu pierwotnego tam gdzie my leczymy synka był chłopczyk wiek około 2latka który miał zakładane gipsy bo lekarz u którego leczyli rodzice tego chłopca twierdził że same ćwiczenia wystarcza i później biedny się męczył bo to już duży chłopczyk kości bardziej zrośnięte itp strasznie płakał przy gipsami coś strasznego a skąd jesteście?

dlatego do dwoch ortopedow jeszcze idziemy sie dowiedziec a wczesniej miala duzo bardziej do srodka wywiniete te stopy.
z Warszawy

Do góry