A jeszcze tak z ciekawości jak synek zniósł to że musiał być na czczo? U nas była masakra, mąż od godziny trzeciej rano siedział z małą która płakała z głodu, okropne przeżycie. Ja byłam w domu z drugą córcią i płakałam ba myśl o tym co tam się dzieje
reklama
sylwek0512
Zaciekawiona BB
Milenka887 są 4 stopnie wady, od najlżejszej do najcięższej: soft-soft, soft-stiff, stiff-soft, stiff-stiff. To ocenia lekarz, patrząc jak nożki dają się odkształcać. U nas też było praktycznie 90 stopni na obu stópkach. Teraz prawa wygląda na normalnie ułożoną, a lewą sam ściąga tak do dołu. Daje się zgiąć jak ją ćwiczę, ale przy niej protestuje bardziej niż przy prawej.
AmMaWi co do bycia na czczo to płakał mocno. Dostał kroplówkę z glukozą, która miała to trochę złagodzić, ale jakoś zruszał welfron, kroplówka zaczęła iść obok żyły zamiast do środka. Cała rączka spuchła zanim zauważyłam, potem szybko po pielęgniarkę i mu odłączyła, więc ani jedzenia ani glukozy. Ja pewnie jestem trochę znieczulona już na jego płacz, bo to mały złośnik jest. I jak wiem, że musi coś wytrzymać, żeby było lepiej to jakoś łatwiej mi przychodzi. Ale faktycznie wtedy płakał tak, że potem ze 2 dni miał chrypę. Tylko jemu wtedy po zabiegu jeszcze brzuszek mocno dokuczał. Możliwe, że to wynikało właśnie z dużej przerwy w jedzeniu. On jest na sztucznym mleku, po zabiegu sie najadł łapczywie i ból brzucha gotowy.
AmMaWi co do bycia na czczo to płakał mocno. Dostał kroplówkę z glukozą, która miała to trochę złagodzić, ale jakoś zruszał welfron, kroplówka zaczęła iść obok żyły zamiast do środka. Cała rączka spuchła zanim zauważyłam, potem szybko po pielęgniarkę i mu odłączyła, więc ani jedzenia ani glukozy. Ja pewnie jestem trochę znieczulona już na jego płacz, bo to mały złośnik jest. I jak wiem, że musi coś wytrzymać, żeby było lepiej to jakoś łatwiej mi przychodzi. Ale faktycznie wtedy płakał tak, że potem ze 2 dni miał chrypę. Tylko jemu wtedy po zabiegu jeszcze brzuszek mocno dokuczał. Możliwe, że to wynikało właśnie z dużej przerwy w jedzeniu. On jest na sztucznym mleku, po zabiegu sie najadł łapczywie i ból brzucha gotowy.
Milenka887
Fanka BB :)
Aha rozumiem to szczerze wam powiem że nie mam pojęcia jaki stopień miał mój synek bo albo lekarz nam nie powiedziała o byłam tak przerażona tym wszystkim że nie pamietam
Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
sylwek0512
Zaciekawiona BB
Powiedzcie mi, w nocy przy zmianie pieluchy też ćwiczycie stópki? Ile razy dziennie ćwiczycie z dzieciaczkami?
Milenka887
Mój synek ma już prawie półtora roku więc w sumie odkąd zaczął wstawać i chodzić przy meblach to sam ćwiczył stopki ale jak był malutki to w nocy nie ćwiczyliśmy mu z tego względu że jak już miał założona szynę to do zmiany pieluszki nie ściągałam mu jej
Milenka887
Milenka887
aga6
dziekuje za szybka reakcje, prosilam o zdjecia bo sie martwilam ze ortopeda nas zlekcewazyl bo kazal tylko odwodzic nozki i w sumie jest duzo lepiej bo jedna jest juz praktycznie prosta a druga juz sie prostuje. wrzuce zdjecie jak bede corcie przebieracu nas synek miał takie stopki
reklama
Milenka887
aga6 nie martw się na zapas możliwe że u was stopki są tylko tzw ulozeniowe i skoro mówisz że już jest lepiej to może to nie wada bd dobrze pozdrawiam i życzę żeby się u was okazało że córcia zdrowa