reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

A jeszcze tak z ciekawości jak synek zniósł to że musiał być na czczo? U nas była masakra, mąż od godziny trzeciej rano siedział z małą która płakała z głodu, okropne przeżycie. Ja byłam w domu z drugą córcią i płakałam ba myśl o tym co tam się dzieje

reklama
Milenka887 są 4 stopnie wady, od najlżejszej do najcięższej: soft-soft, soft-stiff, stiff-soft, stiff-stiff. To ocenia lekarz, patrząc jak nożki dają się odkształcać. U nas też było praktycznie 90 stopni na obu stópkach. Teraz prawa wygląda na normalnie ułożoną, a lewą sam ściąga tak do dołu. Daje się zgiąć jak ją ćwiczę, ale przy niej protestuje bardziej niż przy prawej.
AmMaWi co do bycia na czczo to płakał mocno. Dostał kroplówkę z glukozą, która miała to trochę złagodzić, ale jakoś zruszał welfron, kroplówka zaczęła iść obok żyły zamiast do środka. Cała rączka spuchła zanim zauważyłam, potem szybko po pielęgniarkę i mu odłączyła, więc ani jedzenia ani glukozy. Ja pewnie jestem trochę znieczulona już na jego płacz, bo to mały złośnik jest. I jak wiem, że musi coś wytrzymać, żeby było lepiej to jakoś łatwiej mi przychodzi. Ale faktycznie wtedy płakał tak, że potem ze 2 dni miał chrypę. Tylko jemu wtedy po zabiegu jeszcze brzuszek mocno dokuczał. Możliwe, że to wynikało właśnie z dużej przerwy w jedzeniu. On jest na sztucznym mleku, po zabiegu sie najadł łapczywie i ból brzucha gotowy.

Aha rozumiem to szczerze wam powiem że nie mam pojęcia jaki stopień miał mój synek bo albo lekarz nam nie powiedziała o byłam tak przerażona tym wszystkim że nie pamietam

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój synek ma już prawie półtora roku więc w sumie odkąd zaczął wstawać i chodzić przy meblach to sam ćwiczył stopki ale jak był malutki to w nocy nie ćwiczyliśmy mu z tego względu że jak już miał założona szynę to do zmiany pieluszki nie ściągałam mu jej

mozecie wrzucic zdjecia stopek Waszych dzieci? moja corka ma podejrzenie.. ortopeda narazie kazal cwiczyc i zobaczymy co dalej

1494689213-aaaaaa.jpeg
u nas synek miał takie stopki

1494689213-aaaaaa.jpeg
u nas synek miał takie stopki

dziekuje za szybka reakcje, prosilam o zdjecia bo sie martwilam ze ortopeda nas zlekcewazyl bo kazal tylko odwodzic nozki i w sumie jest duzo lepiej bo jedna jest juz praktycznie prosta a druga juz sie prostuje. wrzuce zdjecie jak bede corcie przebierac

reklama
aga6 nie martw się na zapas możliwe że u was stopki są tylko tzw ulozeniowe i skoro mówisz że już jest lepiej to może to nie wada bd dobrze pozdrawiam i życzę żeby się u was okazało że córcia zdrowa

Do góry