reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Hej ;)
Coś tu cicho ostatnio na tym forum ;(
Co u Was słychać i jak się mają Wasze kochane dzieciaczki? ;)

reklama
No cisza nastała [emoji4]u nas ok synek rozrabia biega jak szalony wszędzie włazi i wszędzie go pełno [emoji23]hehe wizyta mamy dopiero w październiku i jak narazie wszystko jest ok pozdrawiamy wszystkich[emoji8]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam trochę mniej czasu. Mam pełzające w różne strony i ząbkujące bliźnięta w domu ☺. Jest co robić. Kontrole mamy teraz w lipcu, i pewnie będzie wymiana bucików i szyny. W szynie się dziurki wyrabiają. Złożyłam wniosek o przyznanie niepełnosprawności, któraś z was ma może przyznaną?

Mysia1992 trudno było uzyskać? U mnie przy składaniu wniosku pytali o rehabilitację, a poza ćwiczeniami które ja wykonuje to nie mamy nic zalecanego. Wady w tej chwili nie widać i zastanawiam się czy nie będą negować. Jak masz przyznane na dwa lata to dopiero wtedy masz się ponownie stawić na komisji?

AmMaWi nam lekarz wypisał papiery od początku leczenia i wzięłam cała kartę skierowałam i złożyłam wniosek potem komisja lekarka zbadała pytała o leczenie oto i przyznali

AmMaWi: My stawiając się na komisji byliśmy już po napięciu ścięgna i na to chyba bardzo patrzyli, bo pytali się czy jakaś operacja była więc powiedziałam, ze tak nacięcie ścięgna. I wtedy synek był w szynie 24 godz/dobę i oni chyba to uznali jako rehabilitację. Nie było większych problemów z uzyskaniem orzeczenia. Tak mamy się stawić na komisję dokładnie w maju 2018, ale wtedy już pewnie nie dostaniemy kolejnego orzeczenia, bo nozka wygląda super, a synus szyny juz nie nosi ;)

Milenka887: U nas też skserowalam wszystkie papiery dotyczące leczenia od urodzenia razem z wnioskiem o szynę. Wszystko co mialam dałam jako dokumentacje ;)

Zawsze można się bronić tym że dopóki jesteście pod kontrolą ortopedy i macie kontrolne wizyty to muszą przyznać tym bardziej że może w każdej chwili być nawrót i tym też warto się sugerować a ja jeszcze powiedziałam że nie wykluczona jest operacja[emoji6] więc chyba poskutkowalo

reklama
Do góry