reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Hej!!! U nas pada śnieg ..... ale topi się ..... i zostaje błoto. Pogoda ogólnie depresyjna. Ja mam straszny katar ale znajome też narzekają na jelitówkę! Leczę się cerutinem i herbatą z cytryny. Może ktoś ma super metodę na katar bo nos mam czerwony jak renifer Rudolf ... taki świąteczny w sumie haha

reklama
Hmm nas tez troche popedzilo przed wczoraj... A ja myslalam ze czyms sie potrulismy :/ Chociaz mnie nic nie bylo procz tego, ze bylo mio strasznie niedobrze, bylo mi zimno i bolały mnie nogi :( Wczoraj juz lepiej a dzisiaj juz super :)

Prezentow jeszcze nie popakowalismy. musze poczekac az Anuska pojdzie spac :) Chociaz dla niej jeszcze trzeba zamowic prezent :)

Krupka wracajac do tematu watka o sks... Cale szczescie, ze jest takie forum. ja jak wyszlam z Ania ze szpitala to pierwsze co zaczelam szukac jakiegos forum zeby sie czegos dowiedziec. Buziaki dla Ciebie za ten watek :*

my w poniedzialek mamy wizyte w sprawie rehabilitacji. zobaczymy co z tego wyniknie. czy malemu przydziela jakies zajecia czy tylko pokaza jak to robic w domu. zobaczymy.

u nas leje. spac sie chce, ale chyba tylko mnie...bo nie dzieciakom hehe

Dziewczyny mały ma tak pobcierane nóżki od butków a zwłaszcza od wysuwania nóżki z buta, że aż płakać mi się chce jak na to patrze. W poniedziałek idziemy na szczepienie to zapytam lekarki jak to wygoić...

hej! zaniedbuje forum, ale mam mnóstwo pracy ostatnio - sprawdziany, wychowankowie, inwentaryzacja w pracowni itp. i pewnie jak u wszystkich porządki przedświąteczne. Bartek biega - najchętniej na bosaka...niestety
asica otarcia są raczej nieuniknione - zapytaj o dobry środek, zastosujecie kilka a i tak jeden okaże się trafny, sami na niego traficie, powodzenia!
agugula jest rehabilitacja, czy masaże? może basen?
Dżalwia katar...współczuję. Bartek nie miał nigdy, ja sporadycznie - nawilżamy powietrze i proponuję duuuużo owoców (też sok z malin) i koniecznie warzywka na obiad - u nas skutkuje;)

krupka ja również dziękuję, jak wcześniej dziewczyny, za wątek o SKS. i mam pytanko bardziej na priv, ale może to zainteresować innych i im pomóc. Na suwaczku widzimy, że jesteś przy nadziei - GRATULACJE - ale jak z wadą SKS? czy wiesz coś na ten temat u kolejnego Dzieciaczka?? czy wada może się powtórzyć?

Nie ma za co dziewczyny - tak naprawdę nigdy wolałabym go nie zakładać :sorry2: No ale w sumie wada nie taka straszna, więc jaokś mnie nie przeraza, gdyby nawet była u drugiego dziecka - oczywiscie lepiej, aby jej nie było, ale nie uwazam, aby był to powód do tego, aby rezygnować z drugiej pociechy:)

W I ciązy nic nie wiedziałam o wadzie i teraz póki co też nic nie wiem. Niestety mój nadmiar tłuszczyku utrudnia badanie USG :-( Ale naprawdę nie martwię się tym - w razie czego już wiem co robić;)

Bardziej boję sie jakichś wad rozwojowych-psychicznych - wrecz jestem nimi przerażona. No ale pozostaje nadzieja, ze wszystko będzie OK tym razem :tak:
Moj synek miał jeszcze opadajacą powieczkę - tez już skorygowana, także wad tego typu już się nie boję, innych oczywiscie tak.

krupka myślę dokładnie tak jak Ty. niebawem będziemy starać się o drugą pociechę i SKS nas nie zastrasza (u nas większe prawdopodobieństwo pojawienia się wady - predyspozycje genetyczne). Ale właśnie martwią mnie inne wady, w szpitalu nastraszyli mnie, że SKS często "coś" towarzyszy. Bartka po porodzie przebadali pod każdym kątem, miał USG brzuszka, badali główkę itp. Tak czy owak wolałabym wiedzieć wcześniej i przygotować się na to co będzie, poszukać specjalistów. Dzięki za szybką odpowiedz:) i życzę, aby wszystko było ok:-)

reklama
hej, dziewczyny byłam dziś u lekarza i w sumie nie poleciłą mi nic do smarowania obtarć, mam mu tylko zabespieczać nóżki bandażem i plastrami bo przez 2 dni bardzo obtarł. A jak myślicie mogę mu tormentiolem smarować, może sudokrem, mam też neomycyne w sprayu bo kiedyś mały miał na wysypkę na nóżce przepisane... podpowiedzcie coś kobitki :)

Do góry