reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

reklama
asica- ja tez bym niczym nie smarowala. moze lepiej niech ze 2 dni bedzie bez butkow to noga odpocznie a na powietrzu lepiej sie goi. ewentualnie popsikala octenisep (w spraju mozna na otwarte rany- dziala znieczulajaca i przyspiesza gojenie - tylko nie wiem czy sa jakies ograniczenia wiekowe. choc chyba nie, bo to tez odkaza)
u nas na szczescie wogole maly nie wyciaga nozek z bucikow. ale jak jest bardzo mu cieplo to mu nogi puchna i jest wtedy nerwowy, bo mu ciasno w butach, albo mu nogi dretwieja.

dzis bylismy u lekarza. dal nam rehabilitacje na cale cialko 2 razy w tyg. przez te gipsiki maly nie lubial lezec na brzuchu a i teraz za tym nie przepada, wiec przy lezeniu na brzuszku glowy leniuchowi nie chce sie podnosic.

Octenisept nie ma ograniczeń wiekowych ponieważ my pępuszek tym mieliśmy płukać a nie jak kiedyś spirytusem.
My dziś na szczepionkę idziemy ale mały ma nos jakby zapchany coś charcze ale wodą morską psiukam i fridą nic nie ciągnie więc nie wiem jak to będzie. Wczoraj miałam stłuczkę i boję się jeździć ale muszę dziś do lekarza! Szok!
U nas chodzi w bucikach jak je widzi to się śmieje do nich. W domu tylko ja je nakładam i ma siniaki na piętach zbyt mocno możne dociskam! Jak je nakładm to nigdy nie wiem jak ta pięta czy w powietrzu stopa czy dotyka podeszwy!Żeby co źle nie było!

ja tez mocno dociskam zapiecia. czasami maly ma az troche zsiniale nozki, ale napewno nie wysuwaja mu sie pietki. jak zaczyna plakac i wierzga nozkami to mu buciki na chwile sciagam, bo wtedy chyba nogi mu dretwieja.

ale nozki - nozkami. a mlodemu zabki ida i taka maruda z niego jest, ze szkoda gadac :)

asica- tak to z tymi ząbkami bywa. trochę pobolą, bardzo bolą, chwile się uspokoi i tak w kołko aż wyjdą. my teraz na etapie bardziej bolącym :crazy:. jutro mamy pierwsza rehabilitacje. dam znac jak bylo.

Witam! U nas biało prawdziwe święta będą! Szyna od Wigilii już na 8 godz. w ciągu dnia i całą noc. Na rehabilitację nie chodzimy bo jak nie było zaleceń to nie trzeba tak stwierdziła rehabilitantka i że maly za wysoko podnosi głowę. Szalona .... Pokazała mi kilka ćwiczeń które sama wykonuję, kołyskę, rowerek i zginanie stopy. Dziewczyny a wy jakie macie ćwiczenia? Ile razy i przez jaki czas?

reklama
Dżalwia - my nie mam y żadnych ćwiczeń. Chciałabym coś z małym ćwiczyć ale nie wiem jak. Może napiszesz mi jak wyglądają Wasze ćw. Tylko nie wiem czy jak lekarz nie zlecił to możemy. Ale chyba to nie zaszkodzi.

Do góry