reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starzejące się łożysko

julcia7777

Fanka BB :)
Witam, proszę o poradę, wczoraj byłam na wizycie. Lekarka powiedziała mi, że mam starzejące się łożysko. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Wynik KTG jest prawidłowy. Dwa tygodnie temu jeszcze wszystko było dobrze. Lekarz powiedział mi, że mam liczyć ruchy dziecka i pojechać w razie potrzeby do szpitala. Czy któraś z Was miała podobnie? Co może być przyczyną? Nie palę i zdrowo się odżywiam

reklama
Witam, proszę o poradę, wczoraj byłam na wizycie. Lekarka powiedziała mi, że mam starzejące się łożysko. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Wynik KTG jest prawidłowy. Dwa tygodnie temu jeszcze wszystko było dobrze. Lekarz powiedział mi, że mam liczyć ruchy dziecka i pojechać w razie potrzeby do szpitala. Czy któraś z Was miała podobnie? Co może być przyczyną? Nie palę i zdrowo się odżywiam
Miałam podobnie - w ok. 33 tygodniu lekarz stwierdził, że mam wpaniejące łożysko i jest 'za stare'. Poszłam do innego sprawdzonego lekarza na innym sprzęcie sprawdzić czy przepływy, łożysko i wszystko inne jest ok. Okazało się, że zwapnienia były niewielkie i nie ma obaw do niepokoju.
Też nie palę, nie mam kontaktu z osobami palącymi i zdorowo się odżywiam.
Dziecko urodziło się zdrowe.

Ja miałam. A co ci lekarz powiedział dokladnie? Dał ci powód do niepokoju? Bo u mnie tylko kazał kontrolować co 2 tygodnie przepływy.
Ale też się wystraszyłam poszłam do innego lekarza, on kazał robić ktg. Jak poszłam na ktg w lecie (5 minut drogi pieszo) to okazało się, że dziecku tętno rośnie i wysłali mnie do szpitala. W szpitalu wszystko ok, po prostu przez stres i wysoką temperaturę dostałam skurczy przepowiadających, zostawili na obserwację i po 2 dniach wypuścili. Także prawda jest taka, że przez to więcej szkody niż pożytku wywołałam. Teraz bym inaczej do tego podeszła. Dziecko urodziło się zdrowe równo w terminie. Życzę ci spokojnego rozwiązania :)

Ja miałam. A co ci lekarz powiedział dokladnie? Dał ci powód do niepokoju? Bo u mnie tylko kazał kontrolować co 2 tygodnie przepływy.
Ale też się wystraszyłam poszłam do innego lekarza, on kazał robić ktg. Jak poszłam na ktg w lecie (5 minut drogi pieszo) to okazało się, że dziecku tętno rośnie i wysłali mnie do szpitala. W szpitalu wszystko ok, po prostu przez stres i wysoką temperaturę dostałam skurczy przepowiadających, zostawili na obserwację i po 2 dniach wypuścili. Także prawda jest taka, że przez to więcej szkody niż pożytku wywołałam. Teraz bym inaczej do tego podeszła. Dziecko urodziło się zdrowe równo w terminie. Życzę ci spokojnego rozwiązania :)
Dziękuję za odpowiedź:) Lekarka była zaniepokojona i powiedziała, że jak coś to da mi szybciej skierowanie do szpitala. Potem zbadała KTG i mówiła że dobrze wyszło. Kazała mi przychodzić na wizyty co tydzień i liczyć ruchy dziecka. Jak coś to mam jechać do szpitala. Spytałam czy co trzy dni mogę na KTG do niej przychodzić i się zgodziła. Nie wiem tylko co ile trzeba robić KTG, aby wiedzieć czy na pewno wszystko jest dobrze? Może powinnam jeszcze iść do innego lekarza?

Do góry