reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Dzizas! Ostatnio mojemu kierownikowi powiedziałam, ze jak tak dalej będzie mnie wkurzał to zajdę w ciąże i będę miała gdzieś ten cały bałagan [emoji23] a do tego wezmę dodatkowy urlop! U mnie w pracy pracodawca daje dodatkowy urlop roczny 100% płatny po ukończeniu tego normalnego standardowego, który wynika z kodeksu pracy.
Wiec groźbą stała się całkiem realna [emoji848]
Ale super, czyli 2 lata płatnego urlopu w sumie? tez chce taka prace;)

reklama
Ale super, czyli 2 lata płatnego urlopu w sumie? tez chce taka prace;)

Tak wychodzi, podobno kiedyś jakiś prezes chciał sobie zaskarbić sympatie pracowników i taki prezencik.
Co więcej, jest to tez dla ojca. Pod warunkiem, ze matka dziecka nie pracuje w tej samej firmie.

Dzizas! Ostatnio mojemu kierownikowi powiedziałam, ze jak tak dalej będzie mnie wkurzał to zajdę w ciąże i będę miała gdzieś ten cały bałagan [emoji23] a do tego wezmę dodatkowy urlop! U mnie w pracy pracodawca daje dodatkowy urlop roczny 100% płatny po ukończeniu tego normalnego standardowego, który wynika z kodeksu pracy.
Wwoow jak to rok ekstra? Gdzie Ty pracujesz?

Dzisiaj byłby dzień przed @, ale za to ruszyły objawy pełna para. Chyba organizm daje znać: „Halo, Stara przygotuj się! Mamy ta fasole w piekarniku!”
Jak zawsze temperatura 35,8-35,9 skoczyła podczas owu do 36,4-36,7 to od dzisiaj 37,2.
Śluz biały gesty, a przez ostatni tydzień susza.
Piersi nieśmiałe dzisiaj z rana dały o sobie znać, żeby teraz wyraźnie zaznaczyć swą obecność i niezadowolenie [emoji848]
I padam na twarz, jak wracałam do domu to marzyłam o łóżku... taka drzemka na 15 minutek... [emoji4]
Ale powiem Wam, miłe to :)

A z
Już myślałam zeby isc dzisiaj i kupić testy owulacyjne. Wtedy może by pokazało czy jest owulacja czy nie [emoji848]Na pracą też nie narzekam, pracuje w budżetówce Ale czasami już tak dość że tragedia. Mam taką szefowa że czasami mam ochotę się ubrać i po prostu wyjść [emoji16]
A z Testami możesz spróbować, A z szefowymi tak jest A miałam taka że masakra, co za kobieta A to miala, teraz się cieszę że już tam nie pracuje A za to siedzę w domu i już mnie dobija to najlepiej bym szybko coś znalazła, ma z się śmieje że mam małego poesiulka i mam się nim zajmować.

Bozesz CO tu masz za super pracę... W urzędzie gdzieś pracujesz? Ja aż tak chce [emoji4] Ja znów mam umowę na zastępstwo i teraz w sumie najlepszy moment na to bym zaszła w ciążę, Ale czy się uda, nie mam pojęcia.

Ja mam umowę stała też idealny moment. 9 miesięcy 100% płatne rok 80% ale dziewczyny bardzo szybko schodzą na tzw "lekka" i nikt się nie czepia :)

reklama
Fajnie że masz chociaż pieska. Ja bardzo bym chciała, ale mąż twierdzi że z naszym systemem pracybtenoies byłby biedny, no i ma rację. [emoji52] Zrobię test dopiero w piątek, bo jakoś nadziei nie mam. WGL nie czuje się jak na okres, piersi nie bolą, żadnego PMS nie mam, nawet nie chodzę wkurzona, a już od kilku dni powinnam "nienawidzić " mojego męża [emoji16] Może faktycznie ta owulacja się przesunąła
A z
A z Testami możesz spróbować, A z szefowymi tak jest A miałam taka że masakra, co za kobieta A to miala, teraz się cieszę że już tam nie pracuje A za to siedzę w domu i już mnie dobija to najlepiej bym szybko coś znalazła, ma z się śmieje że mam małego poesiulka i mam się nim zajmować.

Do góry