reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Dzizas! Ostatnio mojemu kierownikowi powiedziałam, ze jak tak dalej będzie mnie wkurzał to zajdę w ciąże i będę miała gdzieś ten cały bałagan [emoji23] a do tego wezmę dodatkowy urlop! U mnie w pracy pracodawca daje dodatkowy urlop roczny 100% płatny po ukończeniu tego normalnego standardowego, który wynika z kodeksu pracy.
Wiec groźbą stała się całkiem realna [emoji848]
Ale super, czyli 2 lata płatnego urlopu w sumie? tez chce taka prace;)

reklama
Ale super, czyli 2 lata płatnego urlopu w sumie? tez chce taka prace;)

Tak wychodzi, podobno kiedyś jakiś prezes chciał sobie zaskarbić sympatie pracowników i taki prezencik.
Co więcej, jest to tez dla ojca. Pod warunkiem, ze matka dziecka nie pracuje w tej samej firmie.

Dzizas! Ostatnio mojemu kierownikowi powiedziałam, ze jak tak dalej będzie mnie wkurzał to zajdę w ciąże i będę miała gdzieś ten cały bałagan [emoji23] a do tego wezmę dodatkowy urlop! U mnie w pracy pracodawca daje dodatkowy urlop roczny 100% płatny po ukończeniu tego normalnego standardowego, który wynika z kodeksu pracy.
Wwoow jak to rok ekstra? Gdzie Ty pracujesz?

Dzisiaj byłby dzień przed @, ale za to ruszyły objawy pełna para. Chyba organizm daje znać: „Halo, Stara przygotuj się! Mamy ta fasole w piekarniku!”
Jak zawsze temperatura 35,8-35,9 skoczyła podczas owu do 36,4-36,7 to od dzisiaj 37,2.
Śluz biały gesty, a przez ostatni tydzień susza.
Piersi nieśmiałe dzisiaj z rana dały o sobie znać, żeby teraz wyraźnie zaznaczyć swą obecność i niezadowolenie [emoji848]
I padam na twarz, jak wracałam do domu to marzyłam o łóżku... taka drzemka na 15 minutek... [emoji4]
Ale powiem Wam, miłe to :)

A z
Już myślałam zeby isc dzisiaj i kupić testy owulacyjne. Wtedy może by pokazało czy jest owulacja czy nie [emoji848]Na pracą też nie narzekam, pracuje w budżetówce Ale czasami już tak dość że tragedia. Mam taką szefowa że czasami mam ochotę się ubrać i po prostu wyjść [emoji16]
A z Testami możesz spróbować, A z szefowymi tak jest A miałam taka że masakra, co za kobieta A to miala, teraz się cieszę że już tam nie pracuje A za to siedzę w domu i już mnie dobija to najlepiej bym szybko coś znalazła, ma z się śmieje że mam małego poesiulka i mam się nim zajmować.

Bozesz CO tu masz za super pracę... W urzędzie gdzieś pracujesz? Ja aż tak chce [emoji4] Ja znów mam umowę na zastępstwo i teraz w sumie najlepszy moment na to bym zaszła w ciążę, Ale czy się uda, nie mam pojęcia.

Ja mam umowę stała też idealny moment. 9 miesięcy 100% płatne rok 80% ale dziewczyny bardzo szybko schodzą na tzw "lekka" i nikt się nie czepia :)

reklama
Fajnie że masz chociaż pieska. Ja bardzo bym chciała, ale mąż twierdzi że z naszym systemem pracybtenoies byłby biedny, no i ma rację. [emoji52] Zrobię test dopiero w piątek, bo jakoś nadziei nie mam. WGL nie czuje się jak na okres, piersi nie bolą, żadnego PMS nie mam, nawet nie chodzę wkurzona, a już od kilku dni powinnam "nienawidzić " mojego męża [emoji16] Może faktycznie ta owulacja się przesunąła
A z
A z Testami możesz spróbować, A z szefowymi tak jest A miałam taka że masakra, co za kobieta A to miala, teraz się cieszę że już tam nie pracuje A za to siedzę w domu i już mnie dobija to najlepiej bym szybko coś znalazła, ma z się śmieje że mam małego poesiulka i mam się nim zajmować.

Do góry